346 találat a(z) csalás cimkére

Quaestor-ügy: vádmódosítást nyújtott be a Fővárosi Főügyészség Cikk

A Fővárosi Főügyészség vádmódosítást nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre a különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő Quaestor-ügyben született új egyesített szakértői vélemény és a szakértői meghallgatások alapján – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

„Romantikus” csalókra figyelmeztet az Erste Cikk

Mielőtt belevetnénk magunkat egy új kalandba valamelyik társkereső oldalon vagy közösségi média felületen, jó, ha tudjuk, hogy ezeket a lehetőségeket a csalók is előszeretettel használják, de ők nem igazán romantikus megfontolásból. Az Erste Valentin-napi kampánya a biztonságos ismerkedést helyezi középpontba. A bank honlapján, közösségi oldalain az úgynevezett romantikus csalásra hívja fel a figyelmet, amellyel bűnözők évről évre egyre nagyobb kárt okoznak – olvasható az Erste sajtóközleményében.

Rekordot döntöttek az internetes és telefonos csalások Japánban Cikk

Több mint 8 százalékkal nőtt a rendőrség által azonosított internetes és telefonos csalások száma 2023-ban Japánban, és szintén tavaly a külföldi bűnszervezetekhez köthető emberek száma is rekordot döntött az országban – jelentette a japán rendőrség csütörtökön.

Bankkártyás csalások: ismert szolgáltatók partnereinél is célszerű az óvatosság Cikk

Ismert utaztatási társaságok külföldi autókölcsönzési vagy szállásadói partnereihez kötődő ügyleteknél fordulhattak elő digitális bankkártya-csalási kísérletek. A támadások nem a biztonságosan működő magyar bankoknál, hanem kereskedelmi szolgáltatók kapcsán indultak. Vásárlási limitbeállítás, tranzakciós értesítések, végső esetben azonnali kártyaletiltás segíthet a védekezésben – hívja fel a figyelmet honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

10 milliárd forintot csaltak ki a kiberbűnözők a magyar károsultaktól egy év alatt Cikk

Az elmúlt évben 10 milliárd forintot csaltak ki a kiberbűnözők a magyar károsultaktól az ESET adatai és becslése szerint, és ez az összeg évről évre nő. A bűnözők mindig újabb módszerekkel kísérleteznek, hogy megszerezzék a személyes és a banki adatokat.

A kiberbűnözés a legnagyobb üzleti kockázat egy nemzetközi felmérés szerint Cikk

A vállalatok számára 2024-ben is a kiberbiztonsági fenyegetések jelentik a legnagyobb üzleti kockázatot – közölte az Allianz nemzetközi felmérése alapján.

Afrikából irányított bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat pénzmosás miatt Cikk

Pénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy nigériai férfi és felesége ellen, mert egy Afrikából irányított bűnszervezet tagjaiként pénzt csaltak ki megtévesztett emberektől. Az ügy harmadik vádlottja egy, a házaspárt segítő fővárosi hajléktalan.

Több mint 4000 embert vertek át! Másfél milliárdos bírságot szabott ki az MNB a Falcon-cégekre Cikk

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység – pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése – miatt 1,54 milliárd forint bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Falcon Kereskedőház Kft.-re, a Falcon Benefit Kft.-re és egy magánszemélyre. Az MNB eljárása során blokkolta a társaságok honlapját, zárolta a Falcon Benefit Kft. forrásgyűjtésre használt bankszámláit és a jogsértéssel összefüggésbe hozható készpénzt vett zár alá, megmentve így a befektetői pénzek egy részét.

MNB-tippek a fogyasztóknak Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén először készít pénzügyi fogyasztóvédelmi adventi naptárt: 24 napon át 24 pénzügyi tanácsot ad, tippet oszt meg közösségi médiafelületein; ezzel indítja el a jegybank a karácsonyi és az év végi felelős vásárlást, hitelfelvételt és digitális biztonságot támogató idei kampányát – írja honlapján az MNB.

Hét év börtönre ítéltek egy budapesti csalót Cikk

A bíróság – nem jogerősen – hét év börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves férfit, aki változatos módszerekkel csapott be másokat és így több tízmilliós haszonra tett szert – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

600 embert vert át külföldi munkalehetőség ígéretével, vádemelést javasol a rendőrség Cikk

Külföldi munkavállalásról vagy otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel ejtett tévedésbe mintegy hatszáz embert egy férfi a gyanú szerint, ezért a rendőrség vádemelést javasol ellene – tájékoztatott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Internetes csalásokra kényszerítettek elrabolt külföldieket Mianmarban Cikk

A mianmari rendőrség 95 embert tartóztatott le a héten Jangonban (egykori Rangunban) internetes csalásokban való részvétel gyanújával – jelentették be péntek este a hatóságok.

Quaestor-ügy: közérdekű munka, felfüggesztett börtönbüntetés közokirat-hamisítás miatt Cikk

Nem jogerősen elítélt a Fővárosi Törvényszék két vádlottat a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó közokirat-hamisítási ügyben – közölte ma a Fővárosi Főügyészség.

Csalók telefonálgatnak a MNB nevében: ne dőljön be! Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) telefonszámainak időleges másolásával csalók telefonálnak ismét magánszemélyeknek: egy-egy bank állítólagos problémájára hivatkozva ígérnek jegybanki segítséget, valójában azonban a beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét akarják megszerezni – hívja fel a figyelmet közleményében a jegybank.

Álwebáruházat lepleztek le Cikk

Csaknem kétszáz embert csapott be egy valójában nem létező webáruházat létrehozó borsodi férfi, aki ellen csalás miatt Zalaegerszegen emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3