278 találat a(z) csalás cimkére

Vigyázat, csalók! – Visszaélés a Magyar Államkincstár nevében Cikk

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélési kísérletekre való tekintettel a Magyar Államkincstár (Kincstár) ezúton hívja fel leendő és jelenlegi ügyfelei figyelmét, hogy a Kincstár nevében ismeretlen személyek adategyeztetési feladatok elvégzésére hivatkozva átutalási tranzakciók végrehajtását próbálják kezdeményezni – tette közzé honlapján a Magyar Államkincstár.

Közel negyedmilliárdnyi bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos Cikk

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy negyvenes éveiben járó szekszárdi férfival szemben. Az elkövető cégei bevételét úgy próbálta eltitkolni, hogy a bevételt kiskorú gyermeke bankszámlájára utaltatta. A vádlott strómanként közreműködő társának közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie – tette közzé a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Közel 4 év alatt közel 4 millió forintnyi visszaélés céges benzinkártyával Cikk

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki közel négy év alatt több mint 3,7 millió forint értékben tankolt a saját céljaira a céges benzinkártyával – tette közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Milliárdos támogatást tett zsebre egy ügyeskedő beruházói kör Cikk

Csaknem 2,5 milliárd forintnyi uniós és hazai vissza nem térítendő támogatást tett zsebre egy csirkefarmok korszerűsítésével ügyeskedő beruházói kör – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

„Rezsicsökkentő” rendszer kiépítésével és olcsó repülőjegyekkel csaló férfit ítélt börtönbüntetésre a bíróság Cikk

91 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, 46 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, jogtalan elsajátítás vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság egy férfit, aki az általa elkövetett csalássorozatoknak több száz sértettet károsított meg több mint 70 millió forint értékben. A bíróság ítéletében egyes polgári jogi igényekről rendelkezett, míg mások érvényesítését egyéb törvényes útra utasította – olvasható a Fővárosi Törvényszék által pénteken közzétett sajtóközleményben.

Csalásból eredő kár könyvelése Kérdés

Újabb kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Cikk

Magyarország még egy lépéssel messzebb került az uniós forrásoktól. Kötelezettségszegési eljárás indult az uniós csalásellenes szabályok alkalmazásának elmulasztása miatt – írja a hvg.hu.

Gazdasági bűnözés: minden második cég érintett Cikk

A szervezetek közel fele tapasztalt visszaélést vagy pénzügyi bűncselekményt az elmúlt két évben a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint. A vállalkozásokat érintő fenyegetések listáját a kiberbűnözés, az üzleti partnerek által elkövetett visszaélések és a hűtlen kezelés vezeti. Az iparágakat tekintve a technológiai, média- és távközlési ágazatokban volt a legmagasabb a csalások előfordulása, ezeken a területeken a vállalatok kétharmada tapasztalt valamilyen visszaélést. A kutatás arra is rámutat, hogy a jövőben megnövekedhet az ellátási láncokhoz kapcsolódó visszaélések kockázata is.

Csalók kérnek levélben pénzt az MNB-re vagy annak elnökére hivatkozva Cikk

Csalók küldenek elektronikus leveleket magánszemélyeknek külföldi munkalehetőséghez vagy onnan érkező nagy összegű állítólagos pénzküldeményekhez kapcsolódó, az MNB által felszámítandó díjakról – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

Kriptovalutával vertek át egy férfit Cikk

Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint annak kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) három férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat, akinek kriptovalutát ígértek – tette közzé az MTI.

Gumiabroncs-kereskedő, adócsaló bűnbandát számolt fel a NAV Cikk

Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Érmegyűjtőket vert át három csaló Cikk

Több érmegyűjtőt is becsapott három férfi, aki 2018 szeptemberétől 2019 májusáig 70 millió forintos kárt okozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

Több száz millió forintos pénzmosás miatt emeltek vádat egy nő ellen Cikk

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki 2018 januárja és júliusa között céges bankszámlákra külföldről átutalt pénzösszegek tisztára mosására bírt rá két férfit, akiktől később 167,5 millió forint, bűncselekményből származó pénzt vett át – közölte Saághy Flóra, a főügyészség helyettes szóvivője. Anőt különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolják.

Quaestor-botrány: gyorsítaná az eljárást a Fővárosi Főügyészség, lezárná az 50 millió forint alatti ügyeket Cikk

Indítványt tett a Fővárosi Főügyészség az eljárás jelentős elhúzódásának elkerülése érdekében a büntetőjogi felelősségre vonást érdemben nem érintő ügyrészek megszüntetésére a Quaestor ügyben – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Magyar "unokázós csalókat" fogtak el Dublinban Cikk

Újabb "unokás csalók" kerültek rendőrkézre, ezúttal az írországi Dublinban – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Munkaviszony igazolása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

PCR teszt kiküldetéskor

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs