12 találat a(z) cégnyilvántartás cimkére

EU-s vállalkozás magyarországi fióktelepének megszűnése Kérdés

Külföldi társaság magyarországi telephely társaságiadó-alapja válasz kiigazítás kérése Kérdés

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők Kérdés

Új szabály a fizetési könnyítési kérelem benyújtására Cikk

Adóvégrehajtási szempontból nagyon régi gyakorlatot módosított idén a törvény, amire oda kell figyelni, és már a fizetési kedvezmény iránti kérelmet is előre kell tervezni.

Elindult az uniós központosított cégnyilvántartás Cikk

Az újonnan létrehozott Business Registers Interconnection System („BRIS”) egy olyan európai platform, ami a tagállami cégnyilvántartásokat összekapcsolva biztosítja az adatok hozzáférhetőségét. Az irányelvnek nem célja önálló európai cégadatbázis létrehozása, hanem a tagállami nyilvántartások egységesítése vagy átalakítása nélkül biztosít központi hozzáférési pontot egyéni felhasználók számára is – tájékoztat a Deloitte Magyarország.

Cégnyilvántartásból törölt cég Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném a segítségét, hogy mi a teendő abban az esetben, ha cégbíróság megszűntnek nyilvánított egy céget 2012. 12. 01-ével? Az adóhatóságnál az adószám érvényes, a 2012–2013–2014-es évekre benyújtásra került a beszámoló, és közzé is tették. A könyvelőnek mit kell tennie ebben az esetben, ha csak most szerzett tudomást erről? Válaszát előre is köszönöm!

Cégnyilvántartásokat teszteltünk; elkeserítő eredményre jutottunk Cikk

A cégvezetők és könyvelők többsége tudja, hogy a partnercégeket tanácsos szerződéskötés előtt ellenőrizni. Ennek elmulasztása esetén a NAV az adóvizsgálatok, főleg az áfaellenőrzések során könnyen rásütheti egy-egy ügyletre, hogy fiktív. Utánanéztünk, hogy az EU-s országoknak milyen hivatalos cégnyilvántartásai vannak és abból, hogyan szerezhetünk információt.

Cégnyilvántartások más országokban Kérdés

Tisztelt Adózóna! A "Válaszadó" 10. számának olvasása során vetődött fel bennem ismételten a kérdés: hogyan tudok információt szerezni más országokban lévő cégekről. Magyarországon a cégnyilvántartás nyilvános, s mint a Válaszadóban is említik, a cégnyilvántartások minden országban nyilvánosak. Kérdésem: tudnának-e egy összefoglaló kimutatást nyújtani a többi országban lévő nyilvános cégnyilvántartások webes elérhetőségéről?

Új Ptk.: nagyon fontos információ a cégek bejegyzéséről Cikk

Az új Ptk. hatályba lépésével számos változás érinti a hazai vállalkozókat is, ilyenek például az új e-cégnyomtatványok, amelyek alkalmazása körül tapasztalható volt némi bizonytalanság az elmúlt napokban. A Céginformációs Szolgálat közleményben kéthetes haladékot adott a cégeknek – hívja fel a figyelmet a Wolters Kluwer.

Tízezer céget töröltek a nyilvántartásból Cikk

Tízezer cég szűnt meg az elmúlt három hónapban Magyarországon, korábban soha nem töröltek még a nyilvántartásból ennyi céget egyetlen negyedév alatt. A nemzeti dohányboltok miatt ugyanakkor sok új vállalkozást is alapítottak ebben az időszakban, ennek következtében magasan áll az Opten - Cég Fluktuációs Index (Opten - CFI) is.

Így ellenőrizhetjük üzleti partnereinket Szakértői Kommentár

Létező adóalany-e üzleti partnerünk? Számíthat-e fel áfát? Elkészítette-e beszámolóját és benyújtotta-e? Nem árt, ha szállítóinkat, vevőinket több adatbázisban is ellenőrizzük.

Közzétett adóazonosítók: milyen visszaélések lehetnek? Cikk

A magyar cégnyilvántartás világszínvonalú, mert olyan széles körben és olyan gazdagon tartalmaz információkat, hogy azon meg sem szabadna lepődni, hogy magánszemélyi adóazonosító számok feltűnnek benne. Vagy mégis?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink