4 találat a(z) céges vacsora cimkére

NAV: adózás a karácsonyi céges vacsora után Cikk

A vállalkozások egyházi ünnepek alkalmából szervezett vendéglátása reprezentációnak számít. Ilyen például, ha karácsonykor vendégül látják az üzleti partnereiket – emlékeztet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Céges vacsora elszámolása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Cégünknél bevett szokás, hogy az egyes osztályok vezetői a dolgozókat alkalmanként megvendégelik (pizzarendelés, éttermi vacsora). Eddig ezt elszámoltuk egyes meghatározott juttatásként. 2019-től ezt hogyan kellene helyesen elszámolni? Egyes meghatározottként, vagy bérként? Ha bérként, akkor lehetőség van-e arra, hogy ne kelljen felosztani pontosan a költségeket személyenként, hanem a meghívó béreként kerüljön számfejtésre? Előre is köszönöm válaszát!

Céges vacsora Kérdés

Céges vacsoraTisztelt Szakértő! Amennyiben a vállalat céges vacsora keretében megvendégeli dolgozóit egy étteremben ( csak a dolgozókat), milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik a cégnek? Elszámolható egyes meghatározott juttatásként? Illetve, a rendezvényre bérelt karaoke felszerelés után, mit kell fizetnie a cégnek? Válaszát előre is köszönöm!

Céges vacsora Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a vállalat céges vacsora keretében megvendégeli dolgozóit egy étteremben ( csak a dolgozókat), milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik a cégnek? Elszámolható egyes meghatározott juttatásként? Illetve, a rendezvényre bérelt karaoke felszerelés után, mit kell fizetnie a cégnek? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

2023 HIPA

Szipszer Tamás

adószakértő

Főfoglalkozású átalányadózóból katás

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékfizetés katából visszatért bt.

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs