226 találat a(z) cég cimkére

Személyes közreműködés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy Bt. nyugdíjas beltagja a társasági szerződésben üzletvezetőként szerepel. Mivel a Gt szerint az üzletvezetés nem minősül személyes közreműködésnek és más tevékenységet nem végez a beltag, valamint jövedelmet nem vesz fel,meg kell-e fizetnie a 6390 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Felére csökkentenék a cégek szociális adóját Cikk

Szabad vállalkozási zónákat alakítanának ki az ország leghátrányosabb területein, és az ott működő cégeknek kedvezményeket adnának - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap szerint az egyik ilyen kedvezmény a szociális adó 27-ről 14 százalékra csökkentése lehet, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

"Ez lehet Magyarország pénzügyi armageddonja" Cikk

Ha a kormány nem változtat, a pénzügyi tranzakciós illeték miatt a vállalati pénzforgalom jelentős része külföldre távozhat. Ebből akkora baj lehet, hogy banki vélemények szerint ez lehet Magyarország pénzügyi armageddonja. A pénzforgalmat a cégek áthelyezhetik külföldi számlákra, a készpénzt pedig már az illeték bevezetése előtt kiviszik az országból. A szomszédos országokban egy iparág épülhet rá a magyar tranzakciós illeték kínálta lehetőségre. A magyar bankrendszerből viszont kimegy a likviditás, tovább drágul a hitelezés, és leépül a szektor. A magyar gazdaságból a maradék hajtóerő is elillan.

Ki lehet egy cégnél ügyvezető, kik vannak eltiltva? Cikk

A gazdasági társaság ügyvezetését az egyes cégformákra vonatkozó rendelkezések szerint a vezető tisztségviselők vagy a vezető tisztségviselőkből álló testület látja el.

Megállapodás az EU és az USA között: olcsóbb lesz a transzatlanti kereskedés Cikk

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok képviselői májusban Brüsszelben hivatalos megállapodást írtak alá egymás megbízható kereskedőinek kölcsönös elismeréséről. A megállapodás révén – amely jelentős lépés az EU–USA kereskedelmi kapcsolatokban – a transzatlanti kereskedelmi tevékenység olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé válik.

Transzferárról magyarul Esemény

A cégcsoporton belüli elszámoló árakról (köz)érthetően az új, magyar nyelvű OECD Irányelvek megjelenése alkalmából tart konferenciát a Mazars Transfer Pricing Center és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja.

Jogszerűtlenül foglalta le a cég vagyonát az adóhatóság? Cikk

A NAV hatósági szerve pénzkövetelés biztosítását rendelte el és ennek biztosítására lefoglalta a cég vagyonát képző árut. A hatóság mindezt anélkül tette, hogy jogerős végzés lett volna a kezében, de a probléma az volt, hogy a NAV a tulajdonviszonyokat is elfelejtette tisztázni a foglalás előtt. Mit tehet ilyenkor a cégvezető?

Összehangolt revízió: több hatóság is razziázik Cikk

Húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Nemcsak drágább, de bonyolultabb is céget alapítani Szakértői Kommentár

2012-ben több jogszabályi változás lépett hatályba (január, illetve március 1-jétől), melyek nem csak költségesebbé, hanem bonyolultabbá is tették a cégalapítást A változások közül ezúttal kettőt részletezünk.

Több adatra és papírra van szükség cégalapításhoz Cikk

A tavalyi év utolsó napjaiban hirdették ki azt a „salátatörvényt”, amely jelentősen módosítja a társasági jogi és cégeljárási szabályokat. Az alábbiakban a módosító törvény legfontosabb következményeit ismertetjük. Az új szabályok többsége 2012. március 1-jén lép hatályba.

Az új cégek a bedőlt társaságok "romjain" alakulnak az építőiparban Cikk

Tavaly 5.960 új építőipari céget jegyeztek be a cégbíróságok, számuk megegyezett a megszűnt cégekével; az új társaságok továbbra is a régiek "romjain" alakulnak olyan tulajdonosokkal, cégvezetővel, akik korábban már adósságot hagytak hátra bedőlt vagy bedöntött cégekben - közölte a céginformációval foglalkozó Opten Kft

Átlépte a húszezres határt a cégfelszámolások száma Cikk

Átlépte a húszezres határt az idén indított cégfelszámolások száma december 23-án - közölte az Opten céginformációs szolgáltató

Jövőre nem úszhatják meg a járulékot a vezető tisztségviselők Szakértői Kommentár

Jövőre a vezető tisztségviselőnek nem lehet megúsznia a járulékfizetést azzal, hogy kevesebb megbízási díjért foglalkoztatják vagy nem díjazzák. Mennyit kell fizetni 2012-ben az ilyen vezető tisztségviselőnek?

Januártól milliós adóbírságokat is kiszabhat a revizor Cikk

Erőteljesebb adóhatósági fellépésre számíthatnak a vállalatok, valamint szigorodnak a jogkövetkezmények: emelkedik a szankciók mértéke, nő a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelőssége, akiknél a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt.

Januártól megszűnik az egyszerűsített cégeljárás Szakértői Kommentár

Milyen hatása van az adóregisztrációs eljárásnak a cégeljárás szabályaira?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ingatlanvásárlás készpénzért

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Személygépjármű-értékesítés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs