260 találat a(z) cég cimkére

Milliárdokat visznek ki az országból a dohánycégek, miközben az állam is megszedi magát Cikk

Továbbra is hatalmas üzlet a dohányipar Magyarországon. A forgalom bőven meghaladja az ezer milliárd forintot, a hagyományos termékek stabil kereslete mellett egyre jönnek fel az alternatív dohánytermékek is. A nagy cégek jövedelmezősége ugyanakkor kis mértékben romlott. Az állam továbbra is jelentős jövedékiadó- illetve áfabevételt realizál – írja a portfolio.hu.

K&H: a fenntarthatóság a vállalkozások számára is nyereséges – a hazai cégek egyelőre még teherként élik meg Cikk

Azok a vállalatok, amelyek működésükbe beépítik a fenntarthatóságot, jelentős előnyöket élveznek azokkal a versenytársaikkal szemben, amelyek erre a területre nem fordítanak kellő figyelmet – derül ki egy nemrégiben közzétett, vállalati felsővezetők körében készített globális kutatásból, írja sajtóközleményében a K&H Csoport.

Cég, magánszemély közös tulajdonú ingatlan bérbeadása Kérdés

Külföldi székhelyű cég magyarországi adószáma Kérdés

Járulék és szocho társas vállalkozásoknál, társas vállalkozóknál és cégek vezető tisztségviselőinél Cikk

Friss információs füzetet közölt honlapján a társas vállalkozások, társas vállalkozók, gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek járulék- és szochofizetési kötelezettségéről a NAV.

K&H: kevés cég használ zöld energiát Cikk

Szándék még csak volna, de hiányzik a pénz a környezetterhelés csökkentésére. Egyre több hazai cég látja a környezeti fenntarthatóság fontosságát, terveznek is beruházásokat, de egyelőre visszafogták megvalósításukat, mert sem saját forrásuk, sem külső finanszírozás, sem pályázati támogatás nincs hozzá. A K&H fenntarthatósági indexének minimális emelkedése mögött az a kép bontakozik ki, hogy a hazai közepes és nagyvállalatok zöld átállása nagyon lassan halad – derül ki a K&H sajtóközleményéből.

Cég fő tevékenységének megszüntetése Kérdés

Cégnév változása Kérdés

Céges ügyvezetői életbiztosítás Cikk

Cég által kötött ügyvezetői életbiztosítás adózásáról és könyveléséről érdeklődött olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

65 000 budapesti céget kötelez visszaélés-bejelentési rendszer működtetésére decembertől a panasztörvény Cikk

Decembertől hatályba lép a panasztörvényként is emlegetett jogszabály módosítása, amely a magyar vállalkozások jelentős körét kötelezi olyan csatornák kialakítására, amely lehetőséget ad a belső visszaélések, szabálytalanságok bejelentésére. Ennek biztosítása nemcsak adminisztratív terhet jelent az érintett vállalkozások számára, de komoly szakértelmet is feltételez. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a bejelentési rendszer bevezetését és működtetését biztosító szolgáltatást kínál a vállalatok számára, amelyet a kamara partnereivel közös információs napon mutattak be az érdeklődőknek – derül ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara sajtóközleményéből.

Festmény eladásának adózása Kérdés

Céges üzembentartóval ki fizeti a cégautóadót? Kérdés

Céges kivitelezés rokon részére, minimum vállalási ár Kérdés

Jól teljesít a projekt? Ha nem, akkor búcsúzhatunk a támogatástól? Cikk

A támogatások könyvelése általában is összetett feladat, különösen, ha a kifizető a szokásosnál bonyolultabb feltételeket szab. Sőt, az is lehet, hogy valójában nem is támogatás az, amit e címen számolt el a cég.

Egyszeri, legfeljebb százezer forintos inflációs kompenzációt adhatnának a cégek a dolgozóiknak adómentesen Cikk

Százezret kaphat adómentesen minden dolgozó a cégétől, ha a kormány is rábólint. Évközi minimálbér-emelés viszont végül nem lesz. Dolgozói oldalról a minimálbért 15, a garantált bérminimumot 10 százalékkal növelnék, de ez a kérdés még nyitott. 2027-ig összevonnák a kettőt, a szakképzett dolgozók plusz tudását pedig ágazati kollektív szerződések keretében fizetnék ki – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

USA áfa bevallásban

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink