118 találat a(z) biztosító cimkére

Koccanásos balesetek, csőtörés, vízóralefagyás: ezek voltak a leggyakoribb károk a napokban Cikk

Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték az MTI által megkérdezett biztosítók szakemberei.

Kötelező biztosítás: ötmillió forintos büntetéssel is sújthat a biztosító Cikk

Az eddigi másfél millió helyett az idén akár ötmillió forintot is behajthat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okoz nagy anyagi kárral járó balesetet – hívja fel a figyelmet a CLB.

Rokkantsági ellátásból öregségi nyugdíjba. Mikor jár jobban? Cikk

Sokakat érdekelhet olvasónk kérdése, aki rokkantsági nyugdíjasként és özvegyként ősszel éri el a nyugdíjkorhatárt. Többek között az is kérdezi, hogy kérheti-e a nyugdíj újbóli megállapítását? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Külső vízkár biztosítói rendezése Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Egy cég bérelt vendéglátóipari egységét a fölötte lévő lakásból eláztatták. A lakás biztosítója felmérte a kárt, és a cég biztosításától függetlenül a lakásbiztosítás terhére kifizetett a cégnek egy összeget, mely minden előzetes értesítés nélkül megérkezett a céges bankszámlára. Milyen könyvelési tételekkel kell a gazdasági eseményt könyvelni? Kell-e bármilyen bizonylatot kiállítani vagy beszerezni ehhez, mert a biztosító nem kért, és nem is adott semmit ezzel kapcsolatban?! A cég az ingatlant magánszemélytől bérli, és az általános szabályok szerint adózik, nem jelentkezett be az áfa alá a hasznosítás kapcsán sem. Így nettó a biztosítótól kapott bevétel vagy áfás?

Ázik 1,2 millió biztosítatlan lakás! Jó, ha tudjuk, mire fizet a biztosító Cikk

Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó, ha tudjuk, mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon – figyelmeztet a Biztosítás.HU.

Változás a könyvvizsgálatban, szigorúbb lesz a közfelügyelet Cikk

Jelentős változásokat hoz több mint 150 hazai cég számára, hogy június 17-étől minden EU-tagállamban kötelezően életbe lépett a könyvvizsgálati tevékenységről szóló uniós reform. Az irányelvet májusban építette be a törvényhozás a magyar jogrendszerbe.

50 millió forintos bírság: itt az MNB-vizsgálat újabb áldozata Cikk

Húszmillió forint felügyeleti és és harmincmillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MNB átfogó a K&H Biztosító Zrt.-re a társaság működését érintő nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt. A bírságösszeget nem rendkívüli súlyú jogszabálysértések, hanem a feltárt hiányosságok számossága és a biztosító piaci súlya alapozta meg – áll a jegybank közleményében.

Astrások figyelem: sürgősen be kell nyújtani a díj- és kárfizetési kérelmeket Cikk

Megkezdte a román garanciaalap (FGA) a károk kifizetését azon ügyfeleknek, akik már benyújtották kárkifizetési kérelmüket. Akik ezt még nem tették meg, már csak július 27-éig (a kárkifizetési kérelem nyomtatványon) nyújthatják be az FGA-hoz azt bármilyen biztosítás – így a kgfb – esetében a befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált díjaikra vonatkozóan. Ugyaneddig az időpontig adhatják be a román Astra Biztosító nem kgfb-s károsultjai is az FGA-nál a kárkifizetési kérelmeiket.

Astrások figyelem: sürget a határidő! Cikk

Az Astra Biztosító hazai nem kgfb-károsultjai a román biztosítási garanciaalap (FGA) honlapján elérhető magyar nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket, illetve egyéb (például díj-visszatérítési) igényüket a román garanciaalaphoz. Fontos, hogy a kérelmeknek legkésőbb március 3-áig be kell érkezniük az FGA-hoz, figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Szabálytalanságok a CIG Pannónia biztosítónál Cikk

Az MNB összesen 19 millió forint bírságot szabott ki a CIG Pannónia biztosítási csoport élet- és vagyonbiztosítójára, egyebek közt vállalatirányítási, nyilvántartási, informatikai és fogyasztóvédelmi jogsértések miatt. A feltárt szabálytalanságok mielőbbi megszüntetéséről írásban kell beszámolniuk a biztosítóknak.

A NAV-hoz fordulhatnak a károsult Astrások Cikk

Ami a törvény alapján visszajár az állampolgároknak, azt meg is kapják – áll az NGM közleményében. Még akkor is, ha egy csődbe ment külföldi biztosító helyett kell helytállni. A károsult biztosítottak az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót.

IFRS: kinek lesz kötelező alkalmazni, ki választhatja, és ki nem? Cikk

Az IFRS rendszere a világon széles körben alkalmazott számviteli szabályozási rendszer, amely jellemzően pénzügyi szemléletű, és főleg a befektetők számára lényeges információkat szolgáltat. Cikkünkben részletezzük, kiknek lesz kötelező alkalmazni az IFRS-t, kik választhatják, illetve kik nem választhatják azt egyedi beszámolóiknál.

180 ezer ügyfél jutott bajba Cikk

A román Astra Biztosító folyamatos tájékoztatást nyújt mintegy 180 ezer magyar ügyfelének a tennivalókról a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) egyeztetve, miután az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF) szerdán fizetésképtelenné nyilvánította a társaságot, megvonta működési engedélyét és felszámolást kezdeményezett ellene.

Összetört mobiltelefon készülék kárrendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy általunk könyvelt kft. újonnan vásárolt mobiltelefon készüléke összetörött. Az új telefonkészüléket úgy vásárolták meg, hogy kötöttek rá biztosítást. A távközlési cég egy új telefont számlázott le úgy, hogy a cégnek 20 ezer forint önrészt kellett fizetni, a maradékot pedig a biztosító rendezte a távközlési cég felé. Kérdésem, hogy a számla teljes áfaösszege levonható, vagy csak a 20 ezer forint önrész összege után lehet? Van erre az áfatörvényben speciális szabály? Válaszát előre is köszönöm.

Ne késlekedjen a viharkárok bejelentésével! Sok vitás eset lehet Cikk

Brutális rohamra és rekordkifizetésre készülnek a biztosítók az országon végigsöprő vihar után. A kár egyelőre felbecsülhetetlen, az igényeket azonban legkésőbb három napon belül be kell jelenteni. Az átlagosnál jóval több vitás eset is lehet, ezek intézése lassabban zajlik majd.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink