309 találat a(z) biztosítás cimkére

Érdemes felülvizsgálni a nyaralók biztosítási szerződéseit Cikk

Egy-egy népszerű nyaralóhely frekventált területein az ingatlan négyzetméterárak már vetekszenek a fővárosi új beruházások áraival. A tavaszi-nyári időszak azonban nem csak a vásárlások időszaka, hanem a kárbejelentéseké is. Nem árt tehát a nyaralók esetében is a megfelelő biztosítási védelemről gondoskodni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Júliustól új kötelező biztosítást írtak elő az utazási irodáknak Cikk

Júliustól kötelező az utazási irodáknak olyan biztosítást kötniük ügyfeleik számára, amely csőd esetén a kényszerű kint tartózkodás és a hazaszállítás költségeit fedezi – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője az M1-en kedden.

Az ápolási díj rendszerének átalakítását sürgetik az érdekvédők Cikk

Az érdekvédelmi szervezetek szerint sürgősen felül kell vizsgálni az ápolási díj rendszerét, ezért ismét benyújtották erre vonatkozó javaslataikat a kormánynak – közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Szünetel-e a biztosítás? Kérdés

T. Szakértő! A munkavállaló táppénz-jogosultsága 2018.05.15-én lejárt. A kezelőorvos nem írta ki keresőképesnek, továbbra is kiállítja az orvosi igazolást a keresőképtelen állományról. A munkavállaló 2018.05.16-ától igazolt nemfizetett távolléten van. Ebben az esetben 2018.05.16-ától a munkavállaló biztosított? Nem kell fizetnie a egészségügyi szolgáltatási járulékot? Köszönöm:

Óriási kárt okoztak a júniusi viharok Cikk

A júniusi viharok miatt múlt péntekig 18,5 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a károk előzetesen becsült értéke 1 milliárd 914 millió forint – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). Az átlagos kifizetések egyes társaságoknál elérik a 130 ezer forintot. Több biztosító újabb bejelentésekre számít a következő napokban, így a károk nagysága még nőhet.

Többet költöttünk tavaly biztosításra Cikk

A MABISZ tagok adatai alapján 2017-ben is növekedett a hazai biztosítási szektor, s közel 7 százalékkal, 64 milliárd forinttal emelkedett a piac díjbevétele. A nem életbiztosítási ágazat volt a növekedés motorja. Az idei évtől elindul egy új mérési rendszer, a Biztosítási Bizalmi Index (BIBIX), amely a lakosság biztosítókba vetett bizalmát és az ügyfelek elégedettségét vizsgálja – ismertette a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Utazási irodával nyaralna? Júliustól kisebb lesz a kockázat Cikk

Július 1-jétől nagyobb biztonságban érezhetik magukat az utazási irodák ügyfelei, két pillérre bomlik az utazásszervezők kötelező vagyoni biztosítéka, elkülönítik a befizetett előlegek, részvételi díjak visszafizetésére felhasználható részt – tájékoztatott Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán.

Utazásszervezők csődje: pótlólagos védelem júliustól Cikk

Pótlólagos védelmet kapnak az utasok az utazásszervezők csődje esetén: aki most fizeti be nyári utazása előlegét, júliustól nagyobb biztonsággal számíthat arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátja a pénzét – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Nyugdíjba vonulás: kakukktojás jogviszonyok, amelyek maradhatnak Cikk

Jól ismert szabály, hogy a nyugdíjazás érdekében az igénylőnek meg kell szüntetnie a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyát. Ha viszont jobban megvizsgáljuk a vonatkozó szabályokat, kiderül, jó néhány biztosítási jogviszony megléte nem szerepel a „tiltólistán”.

Az autóbuszok biztosítási díjának csökkentését várják az érintettek Cikk

Az autóbusz kgfb-díjak azonnali mérséklését sürgeti az MKFE Személyszállítási Tanácsa az OS-hez eljutatott közleményében.

Utazni készül? Figyeljen az új biztosítási tájékoztatókra! Cikk

Az utazási szezon közeledtével megélénkült az utasbiztosítások iránti érdeklődés is. Egy uniós irányelvnek köszönhetően az ügyfelek eligazodását a széles választékban már egységes, könnyen érthető, piktogramokkal ellátott terméktájékoztatók is segítik, függetlenül attól, hogy utazási irodában vagy online csatornákon tájékozódnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

2 milliárd forintot csalt ki befektetőktől és elsikkasztotta pénzüket Cikk

A Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki szerdán bűnösnek azt az ebesi férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Külföldi állampolgár biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon élő misszionárius házaspárral kapcsolatban szeretnék kérdezni. A férj holland állampolgár, a feleség magyar. Magyarországon van házuk, itt van az állandó lakcímük is. Nemsokára Pápua-Új Guinea-ba mennek egy missziós útra. Szeretnének mindenképpen biztosítást maguknak és a családjuknak. Kérdésem, hogy mit kell nekik ehhez tenniük, illetve, ha például több mint 183 napnál hosszabb időt töltenek külföldön életvitelszerűen, akkor is megmarad-e a biztositásuk itthon? Köszönöm a válaszukat.

Biztosítás szünetelésének bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy mely esetekben kell a T1041-es nyomtatványon bejelenteni a biztosítás szünetelését? A kitöltési útmutató a munkavállaló igazolatlan hiányzását és az egyéni vállalkozás szüneteltetését hozza példának, de lehet-e más eset is, amely indokolja a nyomtatvány ezen részének használatát? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíj: miért érheti meg a folyósítás nélküli megállapítás? Példával Cikk

A hatályos társadalombiztosítási szabályoknak megfelelően öregségi teljes nyugdíj annak a személynek állapítható meg, aki betöltötte a reá irányadó nyugdíjkorhatárát, rendelkezik legalább 20 év nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati idővel, és azon a napon, amelytől az öregségi nyugdíj megállapításra kerül nem áll biztosításra kötelező jogviszonyban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs