6 találat a(z) bizonyítási teher cimkére

Egyenlő munkáért egyenlő bért – mikor térhet el ettől a munkáltató? Cikk

Az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy a munkavállalók az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét a tagállamok előtt közvetlenül érvényesíthetik abban az esetben is, amennyiben az elv a tagállamban nem jelenik meg jogszabályi szinten. Az alábbiakban az ügy hátterét és a hazai szabályozást mutatjuk be.

Kúriai határozat színlelt szerződés ügyében Cikk

A peres felek között létrejött megbízási szerződés alapján az alperes a felperesnek üzletviteli tanácsadás címén 276 098 000 forintot számlázott, felperes a számlákat kiegyenlítette, az ügyben a Kúria határozott.

Mögöttes felelősség és a bizonyítási teher a bíróságon Cikk

Nincs lehetősége az adózónak az ellene indult eljárásokban félként eljárnia, illetve, hogy a vele szembeni megállapítások ellen jogorvoslati kérelmeket terjesszen elő. Az adózók peres eljárásainak menetéről, az ott előforduló problémákról és a témában fontos szabályokat szedtük csokorba.

Mik az adócsomag legproblémásabb pontjai? Cikk

Ígéretes, de nem elég – így lehetne összefoglalni a PricewaterhouseCoopers (PwC) szakértőinek véleményét a tervezett adócsomagról, amelyet a kormány a parlament elé terjesztett. Idén még kiszámíthatatlanabb az adótervezet, valószínűleg rengeteg módosításra vár még – mondta Erdős Gabriella, a PwC adópartnere, aki azt is hiányolta, hogy a kormány nem bocsátotta társadalmi vitára a tervezett változtatásokat.

Vagyonosodási vizsgálat: nyilatkozzunk-e az APEH-nak? Cikk

Az adózót nyilatkozattételre hívhatja fel adóhatóság mind saját mind más adózó ügyében. Adózó a nyilatkozattételt más adózó ügyében nem tagadhatja meg, hiszen itt, mint tanú szerepel. Ugyanakkor a saját ügyében adózó félként szerepel az adóhatóság előtt, tehát a tanúra vonatkozó normák rá nem kötelezőek. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Vagyonosodási vizsgálatok: kinek kell hitelt érdemlően bizonyítania? Cikk

Az adózó legtöbb esetben gyanútlanul sétál be az adóhatósághoz a kért dokumentumokkal, és úgy gondolja, hogy ezzel elejét veszi a további vizsgálatnak. Téved, 2001. január 1-jén bevezették az a szabályt, hogy az APEH jogosult vizsgálni az adózó állításainak valódiságát az elévülést megelőző időszakra is. Példa tanulságokkal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gépkocsijavítás fél áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs