16 találat a(z) beltag halála cimkére

Elhalálozással kapcsolatos kérdés! Kérdés

Bt.-beltag halála Kérdés

Katás bt. megszűnése beltag halálakor Kérdés

Változnak a Ptk. cégjogi szabályai: így lehet ügyvezető a bt. kültagja Cikk

Lényegesen megváltozik a jövő évtől a Polgári törvénykönyv társaságokra vonatkozó szabályozása. 2022 januárjától egészen 2022. nyár végéig, különböző időpontokban lépnek hatályba a változásokkal érintett szakaszok.

Megszűnő katás bt. adóbevallásai Kérdés

Bt. beltag halála Kérdés

Milyen intézkedéssel jár, ha a beltag elhunyt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019..július 24-én (hosszas betegség után) elhunyt egy betéti társaság beltagja, aki nyugdíjas volt. Senki nem lép a helyére, a társaság megszűnik. Alkalmazott nem volt a cégben. A beltag a fix összegű egészségbiztosítási alapot megillető bevételt fizette havonta. Mit tegyünk ebben az esetben? Köszönettel várom válaszukat.

Beltag halála Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. beltagja elhalálozott. A kültag a volt felesége (régen elváltak, külön éltek). A bt. már évek óta nem működik, a kültag nem szeretne semmit tenni a cégben, nem akar semmit aláírni, dönteni, képviselni a céget. Megteheti, vagy kötelessége vezető tisztségviselőként eljárni? Ráadásul nyugdíjas, így fizetési kötelezettsége is keletkezne utána a bt.-nek, de bevétele már régóta nincs. Köszönöm válaszát.

Végelszámolás alatt meghal a végelszámoló Kérdés

Mi a teendő, ha a végelszámolás alatt meghal a végelszámoló, aki egyben az egyetlen beltag egy bt.-ben? A kültagok a gyerekei. Nem akarják a céget tovább üzemeltetni. Milyen hatállyal kell megszüntetni a céget és kell-e új végelszámoló, vagy automatikusan a kültagok megszüntethetik? Sajnos a kültag gyerekek is öröklés útján kerültek a cégbe, így semmihez sem értenek. Köszönöm válaszukat!

Elhunyt beltag Kérdés

T. Szakértő! A bt. beltagja elhunyt, a cég érdemben már régóta nem dolgozik. A kültag elindíthatja-e az egyszerűsített végelszámolási folyamatot?A kültag mérlegképes könyvelő. Ebben az esetben miként kell eljárni? Köszönöm.

Végkielégités Kérdés

Egy orvosi bt. beltagja meghalt. Az önkormányzat veszi vissza a praxis üzemeltetését. Az asszisztens munkaviszonyát hogyan és ki fogja megszüntetni? Az orvos halálának napjával rendküli megszűnés esetén a dolgozót megilleti felmondási idő, illetve végkielégítés? Ha igen, ez a gyakorlatban mit jelent? köszönöm

Behajthatalan követelés Kérdés

Beltag meghalt. A társaság 4 évvel ezelőtt adott a beltagnak határozatlan időre 1 500 000 forintot. Jelenleg kényszertörlés alatt áll a bt. Ez a követelés kezelhető-e behajthatatlan követelésnek? A hagyatéki eljárásban erről a tételről nem esett szó.

Kültag jogviszonya beltag halála esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy van egy bt., ahol a beltag elhunyt, a kültag pedig nem személyesen közreműködő tag, mert korengedményes nyugdíjba ment, és annak az ideje még nem telt le, így munkát nem vállalhat. Most, hogy a beltag helyett kénytelen az átmeneti időszakban helytállni, milyen jogviszonnyal teheti ezt meg, és kell-e valamilyen járulékot fizetni utána, illetve jelenteni kell-e a 1041-es nyomtatványon? Mi a teendő ilyenkor? Köszönöm szíves válaszukat. Üdvözlettel: Alexa

Beltag halála II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm szépen a Bt.-beltag halála esetén legfontosabb teendők című kérdésemre adott válaszuikat. A beltag halálával kapcsolatban további kérdésem, hogy a dolgozók munkaviszonyát hogyan lehet megszüntetni, ha a további működés már nem lehetséges? Milyen kötelezettségek vannak ezzel kapcsolatban? Mi a teendő, ha a munkaviszonyok megszüntetésével kapcsolatos költségeknek nincs fedezete? Köszönöm.

Végelszámolás beltag halála esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy házaspárnak volt egy bt.-je, ahol a férj volt a beltag, a feleség a kültag 50-50 százalékos arányban. Elváltak 2015. évben, de a bt. megmaradt (már régóta nem működött) azzal, hogy minél hamarabb végelszámolják. Csakhogy a beltag válás után semmilyen papírt nem volt hajlandó aláírni, még a kötelező módosításokat sem. A nullás bevallások folyamatosan le lettek adva. A beltag meghalt. Kérdéseim: – Kinek kell a végelszámolást elindítania? – Az iratanyag nagy része a beltagnál volt a pénztárral együtt. Ilyenkor mi a teendő, mert a hagyatéki leltár nincs még meg? – Ha egy NAV-ellenőrzés során hiányosságot állapítanak meg, ezt kinek kell fizetnie? – Gondolom, a bevallásokat addig kell leadni, míg a végelszámolás el nem kezdődik. Válaszát előre is köszönve, tisztelettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kimerített táppénz utáni lehetőségek

Széles Imre

tb-szakértő

Levelező hallgató gyakornoki jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Nyugdíj várható összege

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink