78 találat a(z) befektetés cimkére

Buktak befektetéseiken az önkéntes pénztárak Cikk

Az idén ismét rekordot dönthet a díjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, miután az első hat hónapban 60,6 milliárd forint folyt be az intézményekhez, 15 százalékkal több, mint tavaly – írta a Világgazdaság szerdán.

Haszonkölcsönbe kapott gépjármű Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk 5 évre szóló haszonkölcsön-szerződéssel személygépjárművet kapott ingyenesen. Üzembentartóként bejegyzésre került az egyesület. A könyvelésünkben kell-e szerepeltetnünk ezt a tételt, ha kell, akkor a befektetett eszközök melyik csoportjában? A tétel értékét kinek a feladata meghatározni?

Elektromos közlekedésbe fektet az állam Cikk

Villámtöltőkkel telepítik be az országot. Már az első pályázatokról döntöttek is – írja a napi.hu.

Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár Cikk

A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez.

Tartanak az újabb válságtól a világ leggazdagabbjai? Cikk

A leggazdagabbak matracban bújtatják pénzüket, mivel félnek egy újabb válságtól. Vagyonuk harmadát még mindig készpénzben tartják, hiába tanácsolják a privátbankárok, hogy a kockázatosabb eszközök felé forduljanak – számol be a portfolio.hu a UBS elemzéséről, amelyet a CNBC közölt.

LEI kód Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Egy egyéb szervezetnek befektetése (kötvény és részvény) van Ausztriában. Az ottani bank kérte, adja meg a LEI kódját. Úgy olvastam az MNB honlapján, hogy ezt a banknak kellene megkérnie. Jogos-e a bank kérése, vagy valóban nekünk kellene ezt megszerezni? Magyarországon még nincs olyan hivatal, amely ezt kiadná vagy intézné. Köszönettel!

Nyugdíjpénztárak: nem csökkennek a befizetések, a hozamok magasak Cikk

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének konferenciáján Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója azt mondta: a nyugdíjpénztárak befektetései az elmúlt években az alacsony kockázatú papíroktól a magasabb kockázatúak felé mozdultak el, és a pénztárak hozamai az alacsony kamatkörnyezet ellenére magasak.

Részesedésekkel kapcsolatos gazdasági események adózása Cikk

A cikk (és annak folytatása) a befektetések vagy azok szerkezetének változtatása – értékelése, eladása, kivonása cseréje – alapján keletkező társaságiadó-kötelezettséget, illetve a társasági adó meghatározásánál érvényesíthető kedvezmények kérdésével foglalkozik. Az I. rész az ingatlannal rendelkező társaság tagjának, illetve az ingatlannal rendelkező társaságnak, valamint az ellenőrzött külföldi társaságban érdekelt adózónak a kötelezettégeit mutatja be.

Ötmillió forintos bírsággal sújtott egy magánszemélyt az MNB Cikk

Az MNB ötmillió forint bírsággal sújtotta J. Lászlót visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése – az amerikai Benefit Barcode Inc. „részvényértékesítése” – miatt, s véglegesen megtiltotta, hogy jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen.

Nehezebben juthatnak németországi cégtulajdonhoz az EU-n kívüli befektetők Cikk

A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el szerdai ülésén a német kormány.

Háziorvos NEAK finanszírozása Kérdés

Adott egy 2 praxist működtető kivás háziorvosi kft. Bevételének 95 százaléka NEAK-finanszírozásból származik. A vezető háziorvos üzemorvosi végzettséget is szerzett, melyhez szeretne rendelőt és szolgálati lakást vásárolni. Szeretném megtudni, hogy a finanszírozásból keletkező profit felhasználásának milyen feltételei vannak, van-e olyan jogszabály, ami tiltja egy ilyen befektetés létrejöttét?

Új kétéves állampapír jegyezhető mától – Questor-károsultak tüntettek Cikk

Új, kétéves lejáratú állampapírt bocsátott ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), összesen 50 milliárd forint értékben, fix, évi 2,5 százalékos kamattal – jelentette be sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Új pénzügyi terméket hétfőtől lehet megvásárolni a Magyar Államkincstárban, 9 kereskedelmi banknál és több befektetési szolgáltatónál.

Itt van Kína legújabb ajánlata a külföldi befektetőknek Cikk

Újabb gazdasági ágazatokat készül megnyitni Kína külföldi befektetők előtt, de ennek fejében "fair" elbánást vár el külföldön is a kínai befektetőknek – közölte vasárnap egy gazdasági fórumon a kínai jegybank kormányzója.

Több száz milliárd dollárnyi kínai befektetés várható Cikk

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön – jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai Hainan szigetén évente megrendezett gazdasági konferencia, a Boao Fórum Ázsiáért (BFA) megnyitóján.

Start up cégbe történő befektetés Kérdés

Egy kft. mint kültag belép egy betéti társaságba (várhatóan a bt. start up cég lesz, de a pontos definícióra vonatkozó törvényi rendelet sajnos nem jelent még meg). A kft. vagyoni betétje 25 000 forint. Ez a kft. mint kültag jegyzett tőkén felüli vagyonként 13 500 000 forint összeget kíván a társaság rendelkezésére bocsátani. A tagok jóváhagyták, hogy a jegyzett tőkén felüli vagyonként a belépő kültag a társaság rendelkezésére bocsásson 13 500 000 forint összeget, amely a társaság tőketartalékát fogja képezni. Kérdések: - erre a 13 500 000 forintra vonatkozik az Art. 38. § (3a) bekezdése szerinti készpénzfizetési korlát? - A kft. könyvelésében a 13 500 000 forint összeg rendelkezésre bocsátásának könyvelése hogyan történik? 17-es számlaosztályba?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Bt egyszerűsített végelszámolása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyszerűsített végelszámolást választó katás bt. számlája

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs