126 találat a(z) befektetés cimkére

Pénzt csalt ki befektetést kínálva ismerőseitől egy volt focista Cikk

Vádat emeltek egy korábbi labdarúgó ellen, aki nem létező befektetési lehetőségekkel csalt ki mintegy 34 millió forintot 29 sértettől – közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Nemzetközi lapszemle: adózási és egyéb ösztönzőkkel vonzza a külföldi befektetéseket Portugália Cikk

Rogério M. Fernandes Ferreira és Duarte Ornelas Monteiro, az RFF & Associados munkatársa a Portugáliában az elmúlt években bevezetett személyijövedelemadó- és társaságiadó-reformoknak tulajdonítja az ország versenyképességének és a külföldi befektetések növelésében elért eredményeket – írja a Bloomberg Tax.

11 százalék fölött a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama Cikk

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Gazdasági társaság milyen pénzügyi eszközbe fektethet? Kérdés

Állami támogatás lekötése Kérdés

Tovább nőnek a lakásárak, de nem mindegy, milyen ingatlanba fekteti valaki a pénzét Cikk

Jelen pillanatban minden piaci hatás az ingatlanok, különösen a használt lakóingatlanok árának további emelkedését prognosztizálja, miközben a forgalomra a visszafogott volumen lesz jellemző, az új építésű lakásprojektek számának csökkenése mellett. Rajnai Gábor, a BDO Magyarország Ingatlan és Hotel divíziójának szakmai vezetője elemzi a helyzetet.

Magánpénz a vállalkozásban Kérdés

Szja-visszatérítés: mire érdemes fordítani? Cikk

Mára 1,9 millió szülő kapta vissza a múlt évben befizetett személyi jövedelemadóját. Közel 600 milliárd forint landolt így a gyermekeseknél. Átlagosan nagyjából 315 ezer forint jut egy szülőnek, de a befizetett szja-tól függően akár 809 ezer forint is érkezhet a jogosult számlájára. Ha pedig mindkét szülő jogosult a maximális visszatérítés összegére, több mint 1 millió 600 ezer forinttal gyarapodik a családi kassza. A Grantis pénzügyi közvetítő összegíűjtött pár lehetőséget, hol vehetik a legnagyobb hasznát a gyermekesek az adó-visszatérítésnek.

Aranyba menekülnek a befektetők Cikk

Háromhavi csúcsra emelkedett az arany ára a menekülő eszközök iránt megnövekedett kereslet miatt, a befektetők Ukrajna esetleges orosz inváziójától tartanak.

MDPM portfólió számviteli kezelése Kérdés

Semmi nem lett a beígért nyereségből, még a kölcsönpénz is elúszott Cikk

Csalás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki külföldi autók behozatalával ígért kiváló befektetési lehetőségeket ismerőseinek, de végül több mint 62 millió forint kárt okozott nekik – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Hosszabb távon megéri aranyban tartani a pénzt a BÁV szerint Cikk

Mérséklődhet idén az arany ára a jelenlegi laza monetáris politika kifutásával, a pénzbőség elapasztása következtében, ugyanakkor széles körben vélekednek úgy, hogy az említett fejlemények már be vannak árazva, és az infláció emelkedése, illetve a negatív reálkamatok támogatják a nemesfémek árának további növekedését – írja közleményében a BÁV Zrt., amelynek fiókhálózatában értékesített befektetési aranytömbök forgalma az egymilliárd forintot is meghaladta tavaly, az ékszerforgalom pedig összességében 10 százalékkal emelkedett.

NFT: a legjobb új befektetés vagy buborék? Cikk

Melyik az a nem kézzel fogható (digitális) termék, ami több, mint 2 milliárd forintba kerül? Őrültség vagy a jövő befektetése? Létrejött egy új „Vadnyugat”? A befektetésen kívül milyen hasznos, mindennapi területen fogják használni az NFT-t? A BDO Magyarország foglalta össze a tudnivalókat az egyre népszerűbb jelenséggel kapcsolatban.

A legvonzóbb magyar befektetési célpont a technológiai szektor Cikk

A technológiai szektor jelenleg a legvonzóbb célpont a befektetők számára Magyarországon: az első hat hónapban megtriplázódott az információtechnológiai (IT) tranzakciók száma 2020 hasonló időszakához képest, és további növekedés várható – mutat rá az EY vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat (M&A) elemző tanulmánya. Magyarországon 58 lezárt tranzakciót hoztak nyilvánosságra 2021 első félévében.

Befektetési óra, ékszer könyvelése Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink