71 találat a(z) befektetés cimkére

Részesedésekkel kapcsolatos gazdasági események adózása Cikk

A cikk (és annak folytatása) a befektetések vagy azok szerkezetének változtatása – értékelése, eladása, kivonása cseréje – alapján keletkező társaságiadó-kötelezettséget, illetve a társasági adó meghatározásánál érvényesíthető kedvezmények kérdésével foglalkozik. Az I. rész az ingatlannal rendelkező társaság tagjának, illetve az ingatlannal rendelkező társaságnak, valamint az ellenőrzött külföldi társaságban érdekelt adózónak a kötelezettégeit mutatja be.

Ötmillió forintos bírsággal sújtott egy magánszemélyt az MNB Cikk

Az MNB ötmillió forint bírsággal sújtotta J. Lászlót visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése – az amerikai Benefit Barcode Inc. „részvényértékesítése” – miatt, s véglegesen megtiltotta, hogy jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen.

Nehezebben juthatnak németországi cégtulajdonhoz az EU-n kívüli befektetők Cikk

A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el szerdai ülésén a német kormány.

Háziorvos NEAK finanszírozása Kérdés

Adott egy 2 praxist működtető kivás háziorvosi kft. Bevételének 95 százaléka NEAK-finanszírozásból származik. A vezető háziorvos üzemorvosi végzettséget is szerzett, melyhez szeretne rendelőt és szolgálati lakást vásárolni. Szeretném megtudni, hogy a finanszírozásból keletkező profit felhasználásának milyen feltételei vannak, van-e olyan jogszabály, ami tiltja egy ilyen befektetés létrejöttét?

Új kétéves állampapír jegyezhető mától – Questor-károsultak tüntettek Cikk

Új, kétéves lejáratú állampapírt bocsátott ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), összesen 50 milliárd forint értékben, fix, évi 2,5 százalékos kamattal – jelentette be sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Új pénzügyi terméket hétfőtől lehet megvásárolni a Magyar Államkincstárban, 9 kereskedelmi banknál és több befektetési szolgáltatónál.

Itt van Kína legújabb ajánlata a külföldi befektetőknek Cikk

Újabb gazdasági ágazatokat készül megnyitni Kína külföldi befektetők előtt, de ennek fejében "fair" elbánást vár el külföldön is a kínai befektetőknek – közölte vasárnap egy gazdasági fórumon a kínai jegybank kormányzója.

Több száz milliárd dollárnyi kínai befektetés várható Cikk

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön – jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai Hainan szigetén évente megrendezett gazdasági konferencia, a Boao Fórum Ázsiáért (BFA) megnyitóján.

Start up cégbe történő befektetés Kérdés

Egy kft. mint kültag belép egy betéti társaságba (várhatóan a bt. start up cég lesz, de a pontos definícióra vonatkozó törvényi rendelet sajnos nem jelent még meg). A kft. vagyoni betétje 25 000 forint. Ez a kft. mint kültag jegyzett tőkén felüli vagyonként 13 500 000 forint összeget kíván a társaság rendelkezésére bocsátani. A tagok jóváhagyták, hogy a jegyzett tőkén felüli vagyonként a belépő kültag a társaság rendelkezésére bocsásson 13 500 000 forint összeget, amely a társaság tőketartalékát fogja képezni. Kérdések: - erre a 13 500 000 forintra vonatkozik az Art. 38. § (3a) bekezdése szerinti készpénzfizetési korlát? - A kft. könyvelésében a 13 500 000 forint összeg rendelkezésre bocsátásának könyvelése hogyan történik? 17-es számlaosztályba?

Közhasznú alapítvány pénzeszköze Kérdés

Tisztelt Címzett! Közhasznú alapítvány banki lekötését a kuratórium elnöke 2017 nyarán megszüntette, a pénzt felvette. 2017. októberi dátummal egy másik alapítvánnyal – melynek szintén ő az elnöke – kötött megbízási szerződést a több millió forint összegről, melyet mindkét fél részéről ő írt alá. Valószínűleg a szerződés utólag került megírásra. A megbízási szerződés lényege, hogy a nem közhasznú alapítvány „kamatot” fizet a „befektetett” összeg után. A kérdésem, hogy jól gondoljuk-e azt, hogy a szerződést mindkét alapítvány részéről ugyanaz a személy nem írhatja alá, összeférhetetlenség miatt? A közhasznú alapítvány támogatásokból szerzett bevételét célja szerint használhatja fel. A másik alapítvány a saját „nagyobb hozamot termelő befektetésével” való együtt kezelés nem feltétlenül felel meg ennek a célnak, milyen formában lehet egy ilyen „befektetést” helyesen lekönyvelni? A szerződés pontatlan, nem tartalmazza, mikor és hogyan fizeti meg a megbízott a megbízó alapítvány részére a hozamot. A kuratórium a „befektetésről” tájékoztatást nem kapott, ezzel kapcsolatban határozatot nem hozott. Milyen jogi lehetőségei vannak az alapítványnak arra, hogy a pénzösszeget visszakapja, mit tehet a kuratórium? Válaszukat előre is köszönöm.

Nézze meg a listát, mielőtt rábízná pénzét a befektetési ügynökre! Kétezret töröltek a nyilvántartásból Cikk

Az MNB félezer, megbízó nélküli tőkepiaci függő ügynököt, illetve több mint 1300 további alsóbb szintű közvetítőt törölt nyilvántartásából egy törvényi szigorítás nyomán. Korábban a jegybank több esetben azért hozott szigorú intézkedést, mert egyes „gazdátlan” tőkepiaci közvetítőkről bebizonyosodott: jogosulatlanul (gyakorta külföldi) megbízóknak dolgozva igenis végeznek közvetítői tevékenységet.

Magas hozamokkal kecsegtetve verték át a befektetőket Cikk

Hat ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében – tájékoztatta a főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

Mesés hozamokat ígért, de be sem fektette a becsapott ügyfelek pénzét Cikk

Ötven vádpontban egyebek mellett különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek K. Béla vádlottat a Debreceni Járásbíróság, s keddi ítéletében halmazati büntetésül, nem jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az ítélethirdetés után az MTI-vel.

A befektetéseknél a biztonság és a hozzáférhetőség a legfontosabb Cikk

A befektetési döntéseknél a teljes tőkevédelem és a likviditás a legfontosabb szempont, a vagyonosabb ügyfelek reálisan látják, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben mekkora hozamra számíthatnak kockázatmentesen – derül ki az Erste Bank felméréséből, amelyet a 2 millió forintnál nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfelek körében végeztek. A bank szerint az idén az állampapír mellett az ingatlanalap lehet az egyik sláger.

Pórul járt befektetésével? Itt kérhet kártérítést Cikk

Ha a ciprusi székhelyű, itthon határon átnyúló befektetési szolgáltatást nyújtó IronFX Global Ltd. az ügyfelek megkeresései ellenére sem téríti meg azok követeléseit, az érintetteknek kártérítési igényüket a ciprusi pénzügyi ombudsmannak kell bejelenteniük, közölte az MNB.

Adózatlan pénze van? Olcsón tisztára moshatja Cikk

Ha van az embernek legalább 5 millió forint adózatlan, illetve "ismeretlen eredetű" pénze, júliustól már viszonylag rövid megtakarítási felhalmozási időszak után rendkívül kedvező adózással legalizálhatja. A Stabilitás Megtakarítási Számla másik újdonsága, hogy az ide helyezett összegek a türelmes, befektetéseik hozamára várni képesek számára sem lesznek adómentesek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős állampolgár

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs