10 találat a(z) bedolgozó cimkére

Módosítások 2023. július 1-jétől az egészségbiztosítás végrehajtási szabályaiban 2. Cikk

2023. július 1-jétől módosultak az egészségbiztosítás törvényi szabályai, melyekről előző cikkeinkben adtunk tájékoztatást. Ugyanakkor 2023. június 30-án megjelent a 286/2023. kormányrendelet, amely többek között változtat a fenti törvénymódosításhoz kapcsolódó 217/1997. kormányrendeleten. A 217/1997. kormányrendelet változásai két időpontban lépnek hatályba. Az egyik – és ez tartalmazza a változások többségét – 2023. július 1-jétől, míg a módosítások másik csoportja 2024. január 1-jétől hatályosul. Két cikkben, pontokba szedve a júliusi módosításokat mutatjuk be, majd egy következő írásunkban azokat a szabályokat, melyeket 2024. január 1-jétől kell alkalmazni.

Bedolgozói és munkaviszony egyszerre Cikk

A jelenleg heti 40 órás munkaviszonyban, teljesítménybérben dolgozót foglalkoztathatjuk-e munkaviszonyban is és bedolgozói munkaviszonyban is ugyanazon tevékenység végzésére? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Bedolgozó foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jelenleg heti 40 órás munkaviszonyban, teljesítménybérben dolgozót foglalkoztathatjuk-e munkaviszonyban is és bedolgozói munkaviszonyban is ugyanazon tevékenység végzésére? 1. Munkaviszonyban heti 3 napot (3x8 óra) végezne munkát a cég telephelyén, 2. Bedolgozói munkaviszonyban heti 2 napot (2x8 óra) végezne munkát otthonában. A kétféle munkaviszony együttes alkalmazására van-e lehetőség? Amennyiben igen, a szabadság, betegszabadság, fizetett ünnep tekintetében hogyan kell eljárnunk? Munkaszerződést külön kell-e írni a kétféle foglalkoztatási formára? Válaszát előre is köszönjük.

Távmunka vagy bedolgozás – elhatárolási szempontok Cikk

Egyre elterjedtebb a távmunka keretében történő foglalkoztatás, de a bedolgozói munkaviszonyra is szép számban találunk példát. Mindkettő atipikus foglalkoztatási forma, mivel eltérnek a munkaviszony általános jellemző jegyeitől. A kettő megkülönböztetésénél abból kell kiindulni, hogy milyen munkák ellátására irányulnak. A home office különösen a számítógépes adatfeldolgozás, a programfejlesztés, könyvelés, újságírás, fordítás, ingatlanpiac területein terjedt el. A bedolgozói munkaviszonyra tipikus példa a varrás, borítékolás, kézműves termékek készítése vagy a kisebb összeszerelési munkák.

Bedolgozók foglalkoztatása és tb-ellátása Cikk

A munkaviszony különleges formája a bedolgozói munkaviszony, amely munkajogi szempontból különbözik a „hagyományos” munkaviszonytól, hiszen a vállalkozói tevékenységhez hasonlóan önállóan végezhető a munka, amiért kizárólag teljesítménybér adható. Az alábbi cikkben áttekintést adunk a bedolgozói munkaviszonyról, mind munkajogi, mind társadalombiztosítási szempontból, kitérve az ezen jogviszonyra vonatkozó különleges ellátási szabályokra is.

Bedolgozó keresőképtelen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunkban bedolgozókat is foglalkoztatunk. Jelenleg "atipikus" munkaviszonynak minősíti ezt a munka törvénykönyve. Kérdésem az, hogy jár-e a bedolgozónak keresőképtelensége időtartamára táppénz? Illetve a betegszabadság a keresőképtelenség első 15 napjára? Köszönettel: Vajda Sándorné

Bedolgozó szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bedolgozók a szerződés szerint otthonukban végzik a munkát, és teljesítménybérben. A szabadság kiadásra került részükre, de nem lett számfejtve (a szabadságuk idejére nem kaptak díjazást). Esetükben, a teljesítménybéreseknek mi az alapja a szabadság számfejtésének? Válaszukat köszönöm.

Bedolgozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vidéki székhelyű kisadózó egyéni vállalkozó budapesti rokonait szeretné foglalkoztatni. A munkavégzés a lakhelyükön történne, saját eszközeiket használnák. Úgy olvastam, hogy ehhez a bedolgozói jogviszony lenne megfelelő. A díjazás csak teljesítmény elszámolás alapján történhet? Konkrét havi összegben nem állapodhatnak meg? Minimum fizetendő összeg meghatározását nem láttam a jogszabályban. A rezsi költségtérítés milyen módon lehet adómentes? Folyamatos megbízási jogviszonyt (varrás) köthetnének egymással fenti munkára? Köszönettel:

Bedolgozó Kérdés

Tisztelt Szakértő, köszönöm válaszát, az alábbi kérdésre: http://adozona.hu/kerdesek/2016_10_3_Bedolgozo_lpp Következő kérdések merültek még fel: ha a munkadíj 30 százalékát meg nem haladó összegben érvényesítünk költséget, akkor azt miként számfejtjük? Az adóalapot csökkentjük a költségrésszel? Az szja-bevallás mely sorába tesszük a jövedelmet és mely sorba a költséget? A 2. sorba a munkaviszonnyal kapcsolatos költségtérítés sorba és az 1. sorba nem kerül semmi? Köszönöm!

Bedolgozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bedolgozót alkalmazunk, neki a jövedelmet munkaviszonyból származó jövedelemként kell számfejteni vagy önálló tevékenységből származó jövedelemként? 10 százalék költséghányadot alkalmaznánk nála. Kérdés azért merült fel, mert a T1041-en mint munkaviszonyt kell lejelenteni, de munkaviszonynál nem tudjuk, hogyan számfejtődne a költséghányad. Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink