344 találat a(z) bérleti díj cimkére

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel Kérdés

Fővárosi Közgyűlés: kedvezményt kaphatnak a bérleti díjra a vállalkozások Cikk

A koronavírus-járvány miatt módosította a Fővárosi Közgyűlés a nem lakás céljára szolgáló ingatlanok bérleti díjára vonatkozó szabályokat szerdai ülésén.

Bérleti díj továbbszámlázása EU-s partner felé Kérdés

Raklapbérlet Kérdés

Bérleti díjas számla Kérdés

Katás kérdések Kérdés

Napelem bérleti díj Kérdés

A BKIK az ingatlanbérleti díjak csökkentését javasolja Cikk

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolta a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak, hogy a kereskedelmi egységek forgalmának visszaesésével arányosan enyhítsék a kereskedelmi célú ingatlanok bérleti díját a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások részére – közölte a fővárosi köztestület pénteken az MTI-vel.

Tárgyi eszköz áfája Kérdés

Beruházás bérelt ingatlanon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Egy kft. magánszemélytől bérelne ingatlant. A magánszemélynek van adószáma. Megteheti, hogy nem állít ki számlát a bérleti díjról. Ebben az esetben a kft. elszámolhatja-e költségként a bérleti díjat?

Forgalomcsökkenésre és áresésre számítanak a lakáspiacon Cikk

Az előző negyedévhez képest romlottak a lakáspiaci cégek várakozásai – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplat Nyrt. közös, áprilisi felméréséből.

Ingatlan bérleti díj elengedésének adóvonzata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy alanyi áfamentes, adószámos magánszemély bérbe adja ingatlanát (szalont) egy szintén alanyi áfamentes katás egyéni vállalkozónak. Az egyéni vállalkozó a járvány kitörése óta (mivel masszázs szolgáltatást nyújt) ellehetetlenült anyagi helyzetbe került, megszűnt a bevétele. A felek között évek óta fennálló jó viszonyra, és a társadalmi szolidaritásra való tekintettel a magánszemély bérbeadó eltekintene a bérleti díjtól, a járványhelyzet végéig. Milyen módon tudnák ezt a felek lepapírozni, hogy a legkisebb adóvonzattal járjon? Követelés-elengedés, szívességi használat, vagy a bérleti díj minimálisra való csökkentése lenne a legoptimálisabb megoldás? Kapcsoltság nem áll fenn, független felekről van szó. Válaszát előre is köszönjük!

A bérleti díj beszámítása ingatlan vételárába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2019-ben értékesítette az ingatlanát. A szerződéskötéskor úgy állapodtunk meg, hogy a vevő a szerződéskötéskor fizet 3 millió forint foglalót, 12 hónapig bérleti díjat fizet. A 12. hónap végén esedékes a vételár, azzal, hogy szerződés szerinti teljesítés esetén a bérleti díj beszámítódik a vételárba. A mérlegkészítés időpontja utánra esik a vételár esedékessége. 2019-ben hova könyvelem a bérleti díjat (bérleti díj vagy előleg)? Ha bérleti díjra könyvelem, akkor 2020-ban mit kell csinálnom a 2019-ben befolyt összeggel? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: L. Enikő

Lakásbérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019 szeptemberében volt egymillió forint összegű beruházás a lakásomon. 2020. január végétől lett bérbe adva a lakás. Leírható-e az előző évi beruházás a bérleti díj összegéből, és ha igen, milyen százalékkal lehet figyelembe venni? Segítségét köszönöm: Ildi

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close