196 találat a(z) béremelés cimkére

Sztrájk lefújva, nagy béremelés jön Cikk

A szociális ágazatban, 15-32 százalékos bérfejlesztés is lehet a szférában, egyes foglalkozási csoportoknál pedig akár még ennél nagyobb emelés is várható – írta a Magyar Idők a szociális ágazat érdekképviseleti szervezetei és a kormány közötti egyeztetésekre hivatkozva.

Ezermilliárd forintos béremelés jövőre – magasabb járulékcsökkenést követelnek Cikk

Eltérően értékelik a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szociális partnerei a kormány béremelési ajánlatát, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentett be pénteken – a VKF munkáltatói, illetve munkavállalói oldalának egy-egy képviselője formált erről véleményt.

Kiszivárogtatott béremelési ajánlatok a mai tárgyalás előtt Cikk

A most bruttó 111 ezer forintos minimálbér (nettó 73 815 forint) jövőre 122 ezer forintra emelkedne, legalábbis ez szerepel a nemzetgazdasági tárca által a péntek délutáni tárgyalás előtt a szociális partnereknek kiküldött „kalkulációban”. Hornung Ágnes, az NGM államtitkára szerint a bérezési rendszer teljes átalakítására van szükség.

Köztisztviselői béremelés Kérdés

Varga: jön a járulékcsökkentési program Cikk

A kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön este.

Az 5 legfontosabb kérdés és válasz kisgyermekeseket foglalkoztatóknak Cikk

Dolgozhat-e a munkavállaló más munkáltatónál a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt; mi legyen a helyettesítő munkavállalóval; kötelező-e a bérfejlesztés; mikor alkalmazható közös megegyezés; mikor kell kiadni a felhalmozott szabadságot? – sorjáznak a kérdések a kisgyermekes dolgozókat foglalkoztató munkáltatóktól.

Van olyan emelés, amitől kevesebb a bér, mint volt Cikk

Több mint négyszázezer ember bérét sikerült emelni csak az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó területeken 2012 és 2017 között, összesen 520 milliárd forinttal – közölte Balog Zoltán miniszter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Itt ötven százalékos béremelést akarnak elérni 3-4 év alatt Cikk

A Volán-társaságoknál kétszámjegyű átlagos bérfejlesztésre van szükség – jelentette ki a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke pénteken Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

Ennyivel nőtt a pedagógusok bére Cikk

Megemelt fizetés érkezett szerdáig a pedagógusok számlájára: az érintettek három-tizenötezer forinttal kaptak több pénzt – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi dolgozók bérfejlesztése Kérdés

Így kell a távolléti díjat kiszámolni kismama esetén Cikk

Tapasztalatok szerint sok munkáltatónak jelent problémát, hogyan kell kiszámolni a teljes munkaidős foglalkoztatás keretében felgyülemlett szabadságot a szülés után részmunkaidőbe visszatérő kismamák esetében, illetve, ha nem foglalkoztatják őket tovább, akkor milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés alóli mentesítésre, a végkielégítésre, a szabadság megváltására.

Mi lesz a bérekkel? Így látják az elemzők Cikk

A bérnövekedés üteme kissé lassult júliusban az előző hónapokhoz képest, de a bérdinamika ősztől újra gyorsulhat a közszférában a tervezett emelések, illetve a versenyszférában a munkaerő iránti kereslet folyamatos bővülése miatt – mondták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adataira reagálva.

Örülhet ez a hungarikumszakma, Rétvári ráerősít a 2 milliárdos béremelésre Cikk

A vonatkozó jogszabály-módosítás révén a szolgáltatók kötelesek kifizetni az idei évre járó kétmilliárd forintos többletpénzt a védőnők részére, így minden védőnő megkapja a teljes emelés összegét, sőt, visszamenőlegesen is jár nekik a különbözet – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Nyolc éve nem nőtt a bérük – sztrájkolnak Cikk

Százhatvannyolc önkormányzat 5900 dolgozója vesz részt a polgármesteri hivatali dolgozók bérének emeléséért tartott, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett szerdai országos sztrájkban – mondta az érdekképviselet elnöke a kispesti polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatóján.

Jogszabály Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fizetés nélküli szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkahelyi jelenlét igazolása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close