200 találat a(z) béremelés cimkére

Tanulószerződés: pénzbeli juttatásra kell-e érvényesíteni az elvárt béremelést? Cikk

Kell-e érvényesíteni az elvárt béremelést a tanulószerződés alapján kifizetett tanulói pénzbeli juttatásra?

Rogán a Munkahelyvédelmi akcióról: százezreket spórolhatnak a munkaadók Cikk

Jelentős összegeket spórolhatnak meg a munkáltatók a miniszterelnök által meghirdetett tízpontos munkahelyvédelmi akciótervvel - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki bízik abban, hogy e megtakarítások egy részét béremelésre fordítják majd a foglalkoztatók.

NGM: 124 ezer munkavállaló kap bérkompenzációs támogatást Cikk

Összesen 5,6 milliárd forint bérkompenzációs támogatást nyújt több mint 124 ezer munkavállalónak a Nemzetgazdasági Minisztérium - tette közzé hétfőn a tárca a kormányzati portálon.

Béremelésről és nyugdíjkiigazításról döntöttek Romániában Cikk

Romániában júniustól 8 százalékkal nőnek a bérek a közszférában, de az átlagon felüli nyugdíjak is enyhén emelkednek - döntötte el szerdán a bukaresti kormány.

Elvárt béremelés-munkaügyi ellenőrzéshez Válasz

Téves döntést hozott a cége. Havi 200 ezer alatt átlagban 15 százalékkal kell emelni a béreket.

Menyibe kerül a munkáltatóknak az elvárt béremelés? Szakértői Kommentár

A médiában folyamatosan azt halljuk, hogy 5 százalékkal kell emelni a bruttó béreket ahhoz, hogy a munkáltató teljesítse az elvárt béremelést minden dolgozóra és hozzájuthasson az állami kompenzációhoz. Fontos tudnunk, hogy az 5 százalékos emelés csak a 216 800 forint alattiakra vonatkozik.

Erzsébet-utalvánnyal 30 százalékot spórolhat a munkaadó Cikk

A papír alapú és elektronikus Erzsébet-utalvány kibocsátási szabályait tartalmazza az a közigazgatási és igazságügyi miniszteri rendelet, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Elvárt béremelés havi-, teljesítmény- és órabér esetén - most már lehet számolni Cikk

Miután megjelent az elvárt béremelés mértékéről szóló kormányrendelet, már konkrétan ki lehet számolni, mennyivel kell emelni a béreket. Néhány korábbi megválaszolásra váró kérdés is tisztázódott. Az elvárt béremelést csak azokra kell végrehajtani, akik a munkáltatóval vagy kapcsolt vállalkozásával 2011. november 1-je és december 31-e közötti időszak bármely napján munkaviszonyban álltak. Ha a munkáltató teljesíti az elvárt béremelést, akkor az újonnan felvett dolgozók után is jár az adókedvezmény.

Nem számítanak fizetésemelésre a magyar dolgozók Cikk

A magyar munkavállalók többsége szerint nehéz év áll mögöttünk, de 2012 még nehezebb lesz pénzügyileg. Ennek megfelelően a megkérdezettek több mint 80 százaléka nem számít fizetésemelésre a jövő évben – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb eredményeiből.

Elvárt béremelés: mennyi az annyi? Cikk

A jogszabályok szerint a munkáltatónak azon munkavállalók munkabérét kell emelnie az elvárt mértékben, ahol a bruttó havi munkabér 300 ezer forint alatt van.

Olcsóbb lehet a béremelés, mint a cafeteria Szakértői Kommentár

A 2012-es adócsomag zárószavazás előtt úgy módosult, hogy a béren kívüli juttatással még részben sem valósulhat meg az elvárt béremelés. Ez azt jelenti, hogy mielőtt a béren kívüli juttatásokról dönt a munkáltató, elsőként azt kell megvizsgálnia, hogy az alacsony keresetűek nettó bérének szinten tartása béremeléssel, vagy béren kívüli juttatással jelent-e kisebb költséget.

Tizenöt százalékkal nőhet a bruttónk - megszavazták a törvényt Szakértői Kommentár

Az Országgyűlés hétfőn este szavazott a 2012-es adótörvényekről. Ebből a legtöbbeket érintő rész a bérkompenzáció, mely azt hivatott teljesíteni, hogy senkinek ne csökkenjen a nettó jövedelme jövőre az adójóváírás kivezetése miatt. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, átlagosan 15 százalékos bruttó béremelésre van szükség. De mennyivel nőnek majd a bérköltségek?

Megszavazták a törvényt: jöhet a 15 százalékos bruttó béremelés Cikk

Az Országgyűlés hétfőn este szavazott a 2012-es adótörvényekről. Ebből a legtöbbeket érintő rész a bérkompenzáció, mely azt hivatott teljesíteni, hogy senkinek ne csökkenjen a nettó jövedelme jövőre az adójóváírás kivezetése miatt. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, átlagosan 15 százalékos bruttó béremelésre van szükség. De mennyivel nőnek majd a bérköltségek?

Van megoldás, hogy senkinek se csökkenjen a nettója Cikk

Kinek mennyi béremelést kellene kapnia, hogy a nettó bére – figyelembe véve a kormány által 2012-es inflációs prognózisát – vásárlóértékét megtartsa. Íme az RSMDTM tanácsadó cég kalkulációja

Bértárgyalások mindenütt: számoljon velünk, hogy jól jár-e! Cikk

Sztrájkbizottság alakult a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, mivel a szerdai - második - bértárgyaláson sem jutottak egyezségre az érdekvédők a munkaadóval. Március 9-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, s ha akkor sem sikerül megállapodniuk, "akár másnap leállhat a munka". Eközben a Videotonnál a szokásosnál gyorsabban zajlottak a bértárgyalások. Nemrég pedig a Rogán Antal vezette bérmonitoring bizottság közölte az állami és versenyszférával szembeni elvárásait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Katás, kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close