21 találat a(z) autószerelő cimkére

Áfa levonása használtautó-kereskedésben alkatrész, szolgáltatás után Cikk

Használtautó-kereskedő az értékesítendő személygépkocsikhoz alkatrészeket vásárol, szerelői szolgáltatásokat vesz igénybe. Levonásba helyezhetie-e ezek áfáját? Olvasói kérdésre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Illegális szoftverhasználót fogott fülön a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket és hamis diagnosztikai eszközöket foglaltak le egy autószervizben. A feltárt jogsértések a becslés alapján több mint 21 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Sufnituning: engedély nélküli autószerelőt fülelt le a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai olyan autószerelő műhelyre bukkantak, ahol feketén dolgozó autószerelőt, illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak.

Illegális szoftvereket használtak az autószerelők Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei pénzügyőrei a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülettel (JAF) közös ellenőrzésen illegális szoftvereket találtak. Az okozott vagyoni hátrány mintegy 16 millió forint.

Saját autó cascós szervizelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy autószerelő cég saját autóját baleset érte, amelyen van casco biztosítás. Milyen módon tudja a saját autó szervizelésének a költségeit elszámolni a biztosítóval? Számlát állít ki saját magának? És még érdekelne, hogy számvitelileg hogy tudja a cég ezt a költséget elszámolni? Köszönöm a segítséget.

Pénztárgép helyett számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pénztárgéphasználatra kötelezett autószerelő egyéni vállalkozó jelenleg pénztárgéppel tesz eleget nyugtaadási kötelezettségének. Ez a gyakorlatban havi 1-2 beütést jelent, mivel szinte minden bevételéről számlát állít ki. Lehetősége van-e "átállni" a gépi nyugta helyett a számlakiállításra (gyakorlatilag ez van most is) és a NAV felé történő havi adatszolgáltatásra? Köszönöm válaszát: CSCS

Telekapport Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. tagja apportként vinne be telket a kft.-be. A telekre autószerelő műhelyt szeretne építeni. Hogyan kell kezelni a könyvekben majd a telket és a rá megépülő műhelyt? Kérem részletes válaszát! Tisztelettel.

Teljes munkaidős munkavégzés részmunkaidőben? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft.-nek három tagja van, autójavítással foglalkoznak, ketten a szakmájuk szerint is autószerelők, ők dolgoznak a műhelyben, a harmadik tag Ausztriában dolgozik főállásban, és a kft.-ben ő intézi a papírmunkát, mivel nem ez a szakmája. A két tag a társasági szerződés szerint munkaviszonyban látja el a feladatokat, 8 órára és 161 ezer forintra jelentettem be őket. Most azt kérték, hogy jelentsem át őket Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője (1329) munkakörbe és négy órás munkaviszonyba. Szeretném megkérdezni, hogy ez járható lenne? Én ózkodom ettől az átjelentéstől, hisz egész nap a műhelyben vannak, és elmondásuk szerint többet keresnek egy hét alatt, mint Ausztriában egy hónap alatt. Köszönöm a válaszukat: N. Anett

Pénztárgép helyett számla Kérdés

Kedves Szakértő! Egyéni vállalkozó könyvelését végzem az új évtől. Mivel gépkocsiszereléssel foglakozik, decemberben pénztárgépet vásárolt. Mivel főállású munkaviszony mellett vállalkozó, nem minden nap van javítási munkája. Ezért úgy gondolja, felesleges neki a pénztárgép, eddig is minden esetben számlát állított ki. Kérdésünk, hogy választhatja-e csak a számlaadást, amit minden hónapban lejelentenénk a NAV felé. Mi van ilyenkor a pénztárgéppel, el lehet-e adni, valamint milyen jelentési kötelezettség van ilyenkor a NAV felé? Ha csak számlát ad, milyen szövegezést kell kifüggeszteni erre vonatkozóan? Köszönettel várjuk a választ.

Pénztárgép vagy kézi nyugta? Sok múlik a tevékenység besorolásán is Cikk

Autószerelő tevékenységet végző egyéni vállalkozó számlázó programot használ bevételeinek kiszámlázásához. Kell-e pénztárgépet vásárolnia, vagy elegendő a számlák havi lejelentése a NAV felé? Szülésfelkészítést, elsősegélynyújtást és hasonló oktatást végző vállalkozásnak kell-e pénztárgépet használnia? – kérdezték olvasóink. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Műszaki vizsgabázis Kérdés

Újonnan alakult kft. 2017-ben vásárolná meg a működéshez szükséges eszközöket. Műszaki vizsgabázisként és autószerelő-műhelyként működne. A tárgyi eszközként vásárolt vizsgasor, és az ahhoz kapcsolódó szoftver stb. áfája visszaigényelhető-e? Ha igen, akkor kell-e arányosítani a visszaigénylést a későbbiekben, az áfás és a nem áfás közhatalmi tevékenységre való tekintettel? Esetleg egyedi elbírálás alá esik-e az ügylet, melyet külön kérni kell?

Pénztárgép – autószerelő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autószerelő tevékenységet végző egyéni vállalkozó számlázó programot használ bevételeinek kiszámlázásához. Pénztárgépet ebben az esetben is vásárolnia kell, vagy elegendő a számlák havi lejelentése a NAV felé? Köszönettel.

Autószerelő pénztárgéphasználata Kérdés

Az autószerelő minden munkáról készpénzfizetési számlát állít ki. A pénztárgéphasználat a tevékenységére kötelező lenne 2017.01.01-től. Ha a későbbiekben minden munkáról továbbra is számlát állít ki (számlát készpénzfizetéssel), és azt jelenti minden hónapot követően a ptgszlah adatlapon, akkor kell-e neki pénztárgép? (Eddig is nyugta helyett készpénzes számlát állított ki.) Vagy csak átutalásos számlázás esetén nem kell pénztárgép?

Iparűzési adó: külön vagy együtt? Cikk

Egyéni vállalkozó autószerelő a saját cégével veszi meg külföldön a használt járművet, a kft.-nek egyéni vállalkozóként autójavítást számláz. A kft. értékesíti a javított autókat. Az iparűzésiadó-bevallásban együtt kell-e szerepeltetni a kétféle tevékenység bevételét adóalapként? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Lecsaptak a NAV-ellenőrök! Hamis szoftvereket, eszközöket találtak Cikk

Több szabálytalanságot is feltártak egy Győr-Moson-Sopron megyei autószerelő műhelyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei. Nem kaptak nyugtát a próbavásárlásról, továbbá szerzői jogok és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt több eszközt lefoglaltak és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az okozott kár megközelíti a nyolcmillió forintot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Táppénzigényt hová kell küldeni?

Széles Imre

tb-szakértő

Egészségbiztosítás fizetése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close