141 találat a(z) autó cimkére

Gépjárműadó továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. saját autóját bérbeadta egy másik cégnek. A biztosítás és a gépjárműadó díját is tovább szeretné számlázni. Jól gondolom, hogy ezekben az esetekben nulla százalékkal állítja ki a számlát és nem 27 százalékosan. Hivatkozni esetleg kell valamire, hogy miért? Köszönöm Szilvia

Autót, motort vásárol? Számolja ki velünk a fizetendő illetéket! Cikk

Ha motort vagy személygépkocsit vásárlunk, átírási illetéket kell fizetni. Illeték más esetben is felmerülhet, azonban az Adózóna kalkulátora a leggyakoribb esetre, azaz a visszterhes adásvételre vonatkozik. Gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának, vagyoni értékű jogának öröklése és ajándékozása esetén az illeték mértéke a gépjármű és pótkocsi visszterhes vagyonátruházási illetékének kétszerese.

Ezek voltak a legkeresettebb autók 2018-ban Cikk

Tavaly is a Volkswagen-csoport (VW) adta el a legtöbb járművet szerte a világon, sorrendben immár az ötödik évben, de a német társaságot megszorította a Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetsége.

Személygépkocsi-vásárlás és -értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2017 decemberében vásárolt egy nagy értékű új személygépkocsit. A gépkocsit Ausztriában vette, tárgyi eszközként aktiválta, az áfát megfizette önadózással, a cégautóadót ugyancsak fizette. Majd ezt a gépjárművet 2017 május végén értékesítette egy ausztriai magánszemély részére. Kérdésünk az lenne, hogy helyesen járt-e el el a cég a gépjármű értékesítésekor, amikor is áfa nélkül állította ki a számlát az ausztriai magánszemély részre, illetve, hogy az értékesítéssel kapcsolatban lett volna-e egyéb jelentési kötelezettsége (áfa és egyéb adónemek szempontjából, vagy új közlekedési eszköz szempontjából) az adóhivatal felé?

Külföldön bérelt autó utáni cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_17_Kulfoldon_berelt_auto_utani_cegau_ose cimen található kérdésre adott válaszhoz lenne további kérdésem. Mi történik akkor, ha mondjuk február 3-10. között béreljük az autót külföldön? Ebben az esetben az adókötelezettség március 1-jén keletkezik, és február 28-án szűnik meg a törvény szövege szerint. Jól értelmezem a törvényt? Válaszukat előre is köszönöm.

Áfalevonás személygépkocsi bérlésénél 2019-től – 4. rész Cikk

A bérelt személygépkocsik áfájára vonatkozó, 2019-től hatályos új szabályokat ismertető cikksorozatunk befejező részében az előírások hatályba lépésével kapcsolatos rendelkezéseket elemezzük, illetve a jövőbeli adóhatósági gyakorlatot próbáljuk előrevetíteni.

Áfalevonás személygépkocsi bérlésénél 2019-től – 3. rész Cikk

A bérelt személygépkocsikkal kapcsolatos adólevonási szabályok változásával foglalkozó cikksorozatunk harmadik részében egyebek között az 50 százalékos, illetve az üzleti használattal arányosított levonás részleteit elemezzük. Ismertetjük a kizárólag adóköteles, illetve kizárólag magáncélra használt autókra vonatkozó előírásokat.

Céges személyautó Kérdés

Üdvözlöm! Kérdésem arra vonatkozik, hogy egy kft.-ben lévő személyautó magáncélú használatának kiszámlázását áfásan vagy áfa-mentesen kell elszámolni? A cég maga áfás. Előre is köszönöm!

Belföldi vállalkozás használt autót hozat be az Egyesült Államokból Kérdés

Belföldi vállalkozás használt autót hozat be az Egyesült Államokból. Az autóbehozatalt egy erre szakosodott cég intézi. Az autót Hollandiában vámkezelik, majd átszállítják tréleren vagy "saját lábon" Magyarországra. Kérdés: kinek, hol, mikor kell áfát fizetnie, ez az áfa kivetéses, avagy bevallandó és befizetendő lesz? (Azaz meg kell-e előre finanszírozni az áfát?)

500 km Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy az a műkörmös egyéni vállalkozó, aki otthonában végzi a tevékenységét, a vállalkozói költségei között a havi 500 km elszámolhatja-e, ha rendelkezik saját autóval, jogosítvánnyal, elismert költsége lesz? Köszönöm a segítséget.

Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban? Cikk

Az amerikai elnök bejelentette, hogy Kína csökkenti és eltörli az Egyesült Államokból importált autókra kivetett vámot.

Nyíltvégű lízing idő előtti lezárása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy kft. személygépkocsit lízingel nyíltvégű konstrukcióban, melyet árbevételszerző tevékenységéhez használ. Pár hónap után azonban úgy dönt, megválna az autótól, mert mégsem váltotta be a hozzáfűződő reményeit. Ugyanakkor egyik partnere megvenné tőle az autót. A kft. idő előtti lezárását kéri a szerződésnek, rendezi az összes kötelezettségét a lízingbeadó felé, ezzel meg is szerzi a tulajdonjogot. Másnap pedig tovább értékesíti a személyautót üzleti partnere felé. Kérdésem, hogy ilyen esetben a kft. részéről ez tárgyi eszköz értékesítésének minősül-e, vagy a gépkocsit készletre kell venni, mivel azért végtörlesztett, hogy el is adja? Válaszát előre is köszönöm!

Újabb német városokból tiltják ki a koros dízeleket Cikk

Egy bírósági döntés értelmében jövőre újabb két német városból tiltják ki részben a régebbi dízelautókat, hogy ezzel is csökkentsék a légszennyezettség mértékét.

Aukción Marilyn Monroe és más hírességek tárgyai Cikk

Rekord áron – 250 ezer dollárért (70,9 millió forint) – kelt el a Julien's Auctions árverési ház Beverly Hills-i aukcióján Marilyn Monroe Arany Glóbusz-díja – közölték helyi idő szerint szombat éjjel árverési illetékesek.

Elektromobil és önjáró autók – hatalmas átszervezés a Volkswagennél Cikk

Története legnagyobb szabású átszervezéséről döntött a Volkswagen csoport (VW), a német járműipari társaság pénteken ismertetett tervei szerint a következő öt évben 44 milliárd eurót (14 300 milliárd forint) fordít az elektromobilitásra, az autonóm – önjáró – vezetési technológiákra, a mobilitási szolgáltatásokra és a gyártmányok, valamint a gyártási technológia digitalizációjára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlakészítés nyugtáról

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close