157 találat a(z) anyagköltség cimkére

Karbantartási költség Kérdés

Tisztelt Cím! Egy hatmillió forint könyv szerinti értékű irodán a következő munkákat végezték el 2014 októberében: az első: az irodaház régi sérült, hiányos mennyezeti szigetelésének eltávolítása, a padlásba épített lámpatestek leburkolása, leszigetelése, a padlásfelület hőtükörfóliával történő lezárása és a szigetelés elhelyezése. A munka nettó értéke 285 ezer forint. Az irodaházat a tavalyi év során vásároltuk, és idén januárban történt az üzembehelyezés. Az anyagköltség nettó értéke 143 ezer forint. A második: vásároltunk 56 ezer forint nettó értékben bejárati ajtót az irodához. A harmadik, 2014. 11. hóban 700 ezer forint nettó értékben – ez is az irodához tartozik – munka pedig a következő: irodaház épületének régi sérült külső szigetelésének eltávolítása, külső falburkolat lebontása, sérült hiányos szigetelés kicserélése, helyreállítása. Lehet ez a három tétel karbantartási költség? Köszönöm a választ.

Személygépkocsi téli gumi + szerelés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Szeretném a véleményét kérni, hogyan kell 2014-ben könyvelni, ha a céges személygépkocsihoz 4 db téli gumit vásárolnak egy szervizben és külön soron szerepel a szerelési, centírozási díj ugyanazon a számlán. Mi a helyes számviteli elszámolás, anyag vagy kisértékű tárgyi eszköz? Köszönöm

Készlet vagy beruházás? Kérdés

Az alábbiakban kérem a segítségüket. Egy kft. lakó- és nem lakóépületek építésével foglalkozik. Az előző könyvelő mindent az építési anyagokra könyvelt, az építéshez igénybe vett (kőműves munkák) szolgáltatásokat is. Az ügyvezető szerint nincs készleten építései anyag, viszont fizikai valóságában áll az épület. Jelenleg az építkezés leállt. Megtehetem-e, hogy az építési anyagon nyilvántartott összeget átkönyvelem befejezetlen beruházásra? Illetve mivel az építkezést ebben az évben nem folytatták, az ingatlanra terven felüli értékcsökkenést számolhatok-e el, hogy valós képet kapjunk a beszámolóban? Kell-e hivatalos szakvélemény (például építész), hogy az ingatlan december 31-én milyen értéket képvisel? A társaságnak alkalmazottja nincs. Az ügyvezető nem építési szakember. Az építkezésen alvállalkozók dolgoztak. Gyors válaszukat köszönöm.

Rendszerhasználati díj könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Társaságunk szabadpiacról vásárolja az áramot. Az energiadíjat az E.ON számlázza, a rendszerhasználati díjakat az ELMŰ Hálózati Kft. Kérdésünk az, hogy a külön számlázott rendszerhasználati díjak miként könyvelendők? Az energiadíjjal azonosan elszámolhatók anyagköltségként? Válaszukat előre is köszönöm.

Rendelő bérlése Kérdés

Az orvosi rendelő bérleti költsége elszámolható-e anyagköltségként?

Repi vagy üzleti ajándék Kérdés

Egy társaság év végén céges naptárakat és tollakat osztogat ügyfelei és vásárlói részére. Hogyan kell könyvelni? A beszerzést tehetem-e anyagköltségre? Van-e valami adófizetési kötelezettség?

Anyagköltség vagy szolgáltatás Kérdés

Egy mezőgazdasági őstermelő kapott számlát vegyszerezésről, amiben külön soron szerepel a vegyszer is. Mivel szolgáltatás is van a számlán ezért a számla teljes értékét szolgáltatásba kell könyvelnem?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetés euróban

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szállásadó általi étkeztetés áfája

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyesület által fizetett nevezési díj

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs