49 találat a(z) agrárkamara cimkére

Kamarai tagdíjat kell fizetniük hamarosan az őstermelőknek, családi gazdálkodóknak, agrártermelő egyéni vállalkozóknak Cikk

Megkezdődött június elsejével a gazdálkodó szervezetek, őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítási és -befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő idén július 15-e – közölte a NAK.

NAK: módosult az STÉ értékekről szóló közlemény Cikk

A támogatási kérelmek jogosultsági feltételeként előírt üzemméret kiszámítását a továbbiakban már egy részletesebb termékmegfeleltetési besorolás alapján lehet elvégezni – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Veszélyekre figyelmeztet az agrárkamara, és szigorúbb EU-s szabályozást sürget Cikk

Gyökeres fordulatra van szükség az európai agrárpolitikában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A kamara szerint meg kell követelni, hogy az import termékekre is vonatkozzanak az uniós előírások.

Méltatlanul alacsony a magyarországi nyúlhúsfogyasztás Cikk

Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A nyúlhús nemcsak kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal bír, az íze is remek. A hazai nyúlágazat az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, s bár a pozitív trend idén megtört, a nyugat-európai piacokon jelentkező nyúlhiány lehetőséget teremthet az ágazat hazai szereplőinek a piacszerzésre − derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nyúl Terméktanács körképéből, írja honlapján a NAK.

Fúrt kutak tulajdonosai, figyelem! Útmutató készült az új szabályokról Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) útmutatót készített a háztartási és mezőgazdasági kutak új szabályozásához – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ).

Itt az idő kiszámolni és megfizetni az agrárkamarai tagdíjat Cikk

Június elsejével elkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK), a tagdíjfizetési határidő július 14. – figyelmeztet a NAK.

Termelők figyelem! Június 20-áig lehet javítani szankciómentesen a hibás kérelmeket Cikk

Az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására 2022. június 20-áig van lehetőség – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött közleményében.

Őstermelői tevékenységhez használt tárgyi eszközök eladása: tájékoztató a bevétel minősítéséről Cikk

Adózási szabályok az őstermelők termelési tényezők hasznosításból, értékesítéséből származó bevétele kapcsán címmel tájékoztatót közölt honlapján a minap a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Aratást végző munkagépekre figyelmezteti a közlekedőket az agrárkamara Cikk

Országszerte felgyorsult az aratás, ezért gyakrabban közlekednek a közutakon mezőgazdasági munkagépek és vontatók – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.

Az agrárkamara elhalasztotta a tagdíj-megállapítást és -befizetést magánszemélyeknél Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a magánszemélyeknél az év második felére halasztotta az idei kamarai tagdíj megállapítását és befizetését, a gazdálkodó szervezeteknek viszont 2021. június 15-ig kell leróniuk a kamarai tagdíjat – közölte a köztestület pénteken az MTI-vel.

Őstermelői nyilvántartás: így intézheti ügyeit Cikk

Megjelentek az Agrárkamara honlapján azok a nyomtatványok, amelyek az őstermelő és családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos ügyek intézését szolgálják.

Januártól az őstermelők és az őcsg-k nyilvántartását az Agrárkamara végzi Cikk

2021. január 1-jétől, a családi gazdaságokat érintő törvénymódosítás alapján a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Agrárkamara) vezeti az őstermelők nyilvántartását – emlékeztet honlapján a Nébih. Tehát a továbbiakban az őstermelői jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítványok kiállítását közvetlenül az Agrárkamaránál kell kérelmezni.

Könnyítések és adókedvezmények családi gazdaságok számára Cikk

A családi gazdaságoknál is felmerülő generációváltás, vagyis az utódlás kérdése egyre aktuálisabb kihívás. Újfajta működési lehetőségeket és számos előnyt biztosít a mezőgazdaságban tevékenykedő családi gazdaságok hosszú távú működésének biztosítására az a jogszabályi keretrendszer, amely az agrárkamara és a kormány szoros közreműködésének eredményeként jött létre. A keretrendszer egyben egyszerűsíti a családi gazdaságokra vonatkozó szabályrendszert is, olvasható a Deloitte elemzésében.

Koronavírus: a beszállítókra is kiterjesztené a kedvezményeket a kamara Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA (szállodaipari és vendéglátó) ágazatot érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a szektor és a közétkeztetés beszállítóira is a veszélyhelyzettel fennálló védelmi korlátozások időszakára – közölte az agrárkamara.

Családi gazdaságok: januártól új szabályok jönnek Cikk

Jövő januártól hatályba léphetnek a családi gazdaságok adózási rendszerének egyszerűsítését célzó jogszabályváltozások, ha a parlament a napokban napirendre tűzi és elfogadja a törvénytervezetet - közölte Győrffy Balázs, a változtatásokat kezdeményező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke ma az M1 aktuális csatornán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építési, szerelési munkánál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérleti díja

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan átminősítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink