38 találat a(z) adótanácsadó cimkére

Megvan, hogy ki lett az év adótanácsadója Cikk

Besesek Botond helyettes államtitkártól ünnepélyes keretek között vehette át díját dr. Barta Péter, az "Az Év Adótanácsadója 2018" szakmai verseny győztese az Adóegyetem 2019 szakmai konferencián.

Adószakértők kérték: adónemek csökkentése, adóelőleg eltörlése, gyakoribb ellenőrzés Cikk

Adótanácsadó cégek szakemberei, adózással napi szinten foglalkozó szakértők, nemzetközi szervezeteket és kkv-ket képviselők vettek részt pénteken a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, Izer Norbert meghívására azon a tanácskozáson, amely a tárca szándékai szerint első állomása lehet a minisztérium és az érintettek közötti, adóügyekről szóló folyamatos párbeszédnek.

Tíz éven belül eltűnhet a könyvelési szakma? Így lehetne túlélni Cikk

Rontják az adózási, számviteli szakma presztízsét, miközben nem mérsékelik a munkaterhelést a 2018-ban hatályba lépő adószabályok és a tervezett reformok – állapítja meg a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (MAKSZOE).

A szocho csökkentése önmagában kevés lesz az adótanácsadók szerint Cikk

Kétséges, hogy a napokban bejelentett – a tervezetthez képest 0,5 százalékkal nagyobb – szociálishozzájárulásiadó-csökkentés valóban hatékonyan járul-e hozzá a cél eléréséhez – véli Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.

Adószakértők, adótanácsadók oktatják ingyen a jövő adózóit Cikk

„A jövő tudatos adózói” címmel társadalmi felelősségvállalási programot indított a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete.

Adótanácsadói képesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A KSH honlapján a 692001 ÖVTJ kód leírásánál találtam (adószakértés, adó-szaktanácsadás), hogy valamennyi adónem bevallásának (például szja- és társaságiadó-bevallás) elkészítése ehhez a kódhoz tartozik. Ehhez többek között adótanácsadó szakképesítés szükséges az okmányiroda szerint. Akkor ezek szerint mérlegképes könyvelő képesítéssel nem készíthetünk bevallásokat (például áfa, járulék)? Mire jogosít a mérlegképes könyvelői szakképesítés? Milyen bevallásokat készíthetünk el és adhatunk be a beszámolón kívül? Válaszukat előre is köszönöm!

Tényleg minden számlát lát jövőre a NAV? Cikk

Ugyan helyes célkitűzés az áfacsalások megakadályozása a tisztességes vállalkozások érdekében, de a számlázó programok bekötése a NAV-hoz nem jelenthet teljes körű megoldást. Ez ugyanis jogi és gyakorlati akadályokba ütközik, és továbbra is megkerülhető marad – véli Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Mit gondol a kamaráról? Itt van az adótanácsadók értékelése Cikk

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete 2016 márciusában felmérést készített tagjai körében arról, hogy mennyire találják hasznosnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásait. Az egyesület ugyanis már évek óta harcol a kötelező gazdasági kamarai nyilvántartási hozzájárulás eltörléséért. A most kapott eredmények alátámasztják eddigi véleményüket: a tagok többségének nincs szüksége munkája végzéséhez az MKIK által kínált támogatásra, és a kamarai nyilvántartási díjat adónak tekintik.

Adószakértők, adótanácsadók, könyvvizsgálók ellenőrzése: kezdődik az egyeztetés Cikk

Szerdán egyeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium az érintett pénzügyi szervezetekkel az új közfelügyeleti hatóságról. A tervek szerint idén júliusban felálló szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet – közölte az NGM.

A könyvelőket és a könyvvizsgálókat is regulázza az új hatóság Cikk

A könyvelők, adótanácsadók, adószakértők és könyvvizsgálók munkáját ellenőrzi majd az új közpénzügyi hatóság, amelynek kialakításán dolgozik a kormány – értesült a Magyar idők.

Tevékenységi engedély Kérdés

Tisztelt Cím! Társaságunk Ausztriában dolgozó ingázó magyarkonak készül bevezetni egy szolgáltatást, melynek lényege, hogy segítséget nyújtunk az ausztriai családtámogatás igénylésében. Gyes, és családi pótlék, illetve az éves költségbevallás kitöltésében is segítünk nekik, Az a kérdés, ha ezt a tevékenységet idehaza végezzük magyar állampolgároknak, akkor kell-e ehhez a tevékenységhez engedély? Információink szerint ez egyéb ügyintézési kategória, ahol mi hivalalosan német tolmácsot alkalmazunk, illetve van egy szerződött könyvelőnk aki adótanácsadói végzettséggel is rendelkezik. További kérdésünk az, hogy mivel ezt a tevékenységet idehaza végezzük magyar állampolgároknak, kell -e az osztrák szakhatóságtól bármiféle engedély? Köszönettel:

Szabályzat, amivel olvashat a gyanús jelekből Cikk

Az adószakértőknek, adótanácsadóknak, az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végzőknek a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésével kapcsolatos szabályzattal is rendelkezniük kell. Ha még nincs ilyen szabályzata, megmutatjuk, hogyan pótolja.

Adótanácsadókat értékeltek Cikk

A World Tax 2016-os, a világ vezető piaci szakértőinek és adójogi szakembereinek véleményén alapuló rangsora az eddigi legjobb értékeléseket adta a Deloitte-csoportnak: tagvállalatai 47 országban kerültek az első kategóriába – közölte az adótanácsadó cég.

Rangos elismerés az adótanácsadónak Cikk

Az International Tax Review (ITR) idén is az EY-t választotta az év adótanácsadó cégének, és az év transzferár-tanácsadójának Magyarországon. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin immár tizenkét alkalommal ismerte el az EY Magyarország adótanácsadási szolgáltatásait.

Lajos bácsi elájulna: mégis hogyan gondolja ezt az NGM? Cikk

Lajos bácsi zseniális könyvvizsgáló volt. Sajnos már nincs közöttünk, de sokan, és sokat tanultunk tőle. Kisujjában volt a számvitel, igényes volt és szerethetően szigorú. Ahogy valamikori tanítványai azóta is emlegetik bármely könyvelési hibával kapcsolatban, ”ha ezt látná, Lajos bácsi elájulna”. Lajos bácsi most is elájulna… Hogy miért?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet harmadik országok között

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Utazásszervezés, iparűzési adóalap

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3