628 találat a(z) adókedvezmény cimkére

Szochokedvezmény védett korban elbocsátott köztisztviselők alkalmazásakor Cikk

A minisztériumoknál és háttérintézményeiknél több álláshely megszüntetésére kerül sor egy, a nyár folyamán megjelent kormányrendelet szerint. A közszférából elbocsátott, védett korban lévő alkalmazottak újbóli foglalkoztatását segítheti az utánuk igénybe vehető szochokedvezmény, amelynek részleteit az alábbiakban ismertetjük. Az adókedvezményre vonatkozó szabályokat meglelni sem egyszerű.

Adót növelne, kedvezményeket vonna meg, különadót vezetne be, csökkentené az üdülési utalványra jogosultak körét a román kormány Cikk

Közvitára bocsátotta a román kormány ma a költségvetési hiány csökkentése érdekében bevezetendő adóügyi intézkedések tervezetét: a Ciolacu-kabinet forgalmi adót vetne ki a bankokra és a nagyvállalatokra, az úgynevezett mikrovállalkozásokra, valamint részlegesen megszüntetné több ágazat adókedvezményeit.

Így változtak a K+F minősítés eljárási szabályai Cikk

Írásunkban a K+F minősítési eljárással kapcsolatos, 2023. szeptember 1-jétől hatályos változásokra hívjuk fel a figyelmet.

Energetikai beruházás adókedvezménye 2. Kérdés

Fejlesztési adókedvezmény II. Kérdés

Változtak a K+F minősítési eljárás szabályai Cikk

A kormány döntésének értelmében 2023. szeptember 1-jétől már a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) vizsgálja szakértői eljárás keretében a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységek minősítésével kapcsolatos kérelmeket és megkereséseket – írja hírlevelében az Andersen.

A nap kérdése: adómentesség helyett/mellett igénybe vehető a családi kedvezmény? Cikk

Négy gyermeket nevelő anya hogyan veheti igénybe a gyermeke után járó kedvezményeket? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Kiva érvényesítési időszak Kérdés

Adókedvezmény, szakképzési munkaszerződés Kérdés

Adatszolgáltatási határidő Esemény

A nap kérdése: mit, és hogyan kell tartalmaznia a bérjegyzéknek? Cikk

A bérjegyzéknek tartalmaznia kell-e kötelezően az előző időszak (tárgyhavi nélkül) halmozott jövedelem és adóelőleg adatait is? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Szochokedvezmény könyvelése Kérdés

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést Cikk

„Háborús időkben védelmi költségvetés készült, ami megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. A 2024-es költségvetésben több forrás jut a védelmi kiadásokra, így megerősödik a Honvédelmi Alap. Megújul a családtámogatási rendszer, megmaradnak a családi adókedvezmények és biztosítottak a Rezsivédelmi Alap forrásai is. A kormány a nyugdíjasoknak tett ígéretéhez híven, háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását” – írja sajtóközleményében a Pénzügyminisztérium.

Kormányszóvivői: beszámoló az Európai Tanács üléséről, jelentős átcsoportosítás a költségvetésben Cikk

Az Európai Tanács álláspontja migrációs és többletbefizetések dolgában ellentétes Magyarország érdekeivel – idézte a mai kormányszóvivőin Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Orbán Viktor miniszterelnök beszámolóját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Kata munkaviszony mellett, csed, gyed

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1