10 találat a(z) adóigazgatás cimkére

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Mostani VálaszAdónk nyomdába adásakor – elvben – még nem lehetett tudni, hogy az Országgyűlés megszavazza-e a 2024-es évre szóló, T/4243. számon előterjesztett adócsomagot. Ezért a törvényjavaslat alapján még feltételes módban írt cikkekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Nem mintha azt véltük volna, hogy elvérzik az indítvány. De a jogalkotási menetrend ezt a logikát indokolta.

A NAV elnöke lett az Adóigazgatások Európai Szervezetének soros elnöke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, Vágujhelyi Ferenc tölti be az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) elnöki tisztségét a 2023-2024-es ciklusban – közölte az adóhatóság.

Az adózóknak kedvező változások léptek életbe január elsejétől Cikk

Az adózás területén többségében az adózókat kedvezően érintő változások léptek életbe január elsejétől, az adóigazgatási eljárásokra vonatkozó szabályozás is sok tekintetben ügyfélbarát irányba mozdult el – közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Új törvények az adózás rendjéről, az adóigazgatásról, a vámeljárásról, az adóvégrehajtásról Cikk

Az Országgyűlés új törvényeket hozott az adózás rendjéről és az adóigazgatási rendtartásról. Önálló törvény rögzíti a vámeljárásokra vonatkozó szabályokat, és ugyancsak külön jogszabályt alkotott a parlament az adóhatóság végrehajtási tevékenységéről.

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Az ősz a nagy adóátalakítások időszaka. Még olyankor is – mint idén –, amikor az Országgyűlés már júniusban elfogadta a kormány és a képviselők következő évre szánt módosító indítványait.

Krónika: adó- és vámtörvényekről tárgyalt az Országgyűlés Cikk

Az innovatív, közép-magyarországi vállalatok támogathatóságáról, a nemzetközi vámegyezményről az uniós vámjogról, az adóigazgatásról és az adózás rendjéről, továbbá a sportvállalkozások adókönnyítéséről is tárgyalt ma az Országgyűlés.

Itt az új Art. és az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényjavaslat Cikk

Benyújtotta a nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek az adózás rendjéről, valamint az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényjavaslatokat. A szaktárca szerint, ha az Országgyűlés megszavazza az új törvényeket, egyszerűbb, könnyebb és még inkább ügyfélbarát lesz az adózás.

Gigászi törvénycsomag a parlament előtt Cikk

Összesen 114 törvényt módosítana a kormány az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő törvények és egyes egyéb törvények módosításáról szóló javaslatban, amelyet ma terjesztett a parlament elé a nemzetgazdasági miniszter.

Elhunyt Hadi László Cikk

Augusztus 26-án Egerben helyezik örök nyugalomba dr. Hadi Lászlót, a volt Pénzügyminisztérium volt főosztályvezetőjét, aki a tárca tavalyi átszervezéséig az adóigazgatási ügyek irányítója volt.

Magyar tag az IOTA vezetésében Cikk

Magyarországot ismét beválasztották az Európai Adóigazgatások Szervezetének (IOTA) vezető testületébe – jelentette be az APEH szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink