77 találat a(z) adóhiány cimkére

Bekeményít a Waberer's, megtámadja a román adóhatóság döntését Cikk

A Waberer's romániai leányvállalata a romániai adóhatóság által követelt adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén bírósági úton támadja meg, és emellett kérelmezi a döntés végrehajtásának felfüggesztését – közölte ma a Waberer's International Nyrt. a tőzsde honlapján.

Azt a mindenit! 1,2 milliárd forinttal lóg a NAV-nak egy budapesti lakótelepre bejelentett adózó Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók legfrissebb listáját, amelyen összesen kilencven név szerepel.

Végelszámolás Kérdés

Végelszámolás során adóhiányra bukkant a NAV. Sajnos a cég vagyona nem fedezi a hiányt, így a bt. beltagja a magánvagyonából fizeti ki. Kérdés: mi a módja annak, hogy a NAV felé teljesített befizetés után folytatódjék a végelszámolás? Tisztelettel: Óré András

Micsoda meglepetések a legfrissebb adóslistán! Cikk

Tavaly 24 százalékos növekedéssel 627-re emelkedett a nagy adóhiányt felhalmozó cégek száma – közölte a feketelista.hu az adóhatóság adatait elemezve.

Önkéntesen olcsóbban rendezheti adóját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2016-ban ellenőrzés helyett önellenőrzésre buzdította a szabályokat tévesen alkalmazó adózókat. A segítő jellegű ellenőrzés eredményeként 2600 adózó önként rendezte 5,7 milliárd forintnyi kötelezettségét, így mentesült az adóhatósági szankcióktól – mondta Tállai András az MTI-nek.

Társasági adóhiány könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2013. évre vonatkozó NAV revízió társasági adónemben állapított meg adóhiányt. A társaság számviteli politikája szerint a 2013-as adóévre vonatkozó társasági adóbevallás helytelen megállapítása miatti adóhiány nem jelentős összegű hibát eredményez. A 2013. évre vonatkozó társasági adóhiányt hogyan kell helyesen könyvelni a NAV határozata szerint a 2016. évben? Köszönöm a segítségét.

Társasági adóhiány könyvelése – NAV revízió megállapításának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2013. évre vonatkozó NAV revízió társasági adóra vonatkozóan állapított meg adóhiányt. A társaság számviteli politikája szerint az adóhiány, illetve annak jogkövetkezményei nem jelentős összegű hibát eredményeznek. A 2013. évre vonatkozó társasági adóhiányt – tehát kizárólag a társasági adó vonatkozásában előírt adóhiányt szeretném kérdezni – hogyan kell helyesen könyvelni a 2016. évben? Köszönöm a segítségét.

NAV revízió megállapításának könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2013. évre vonatkozó NAV revízió társasági adóra vonatkozóan állapított meg adóhiányt. A társaság számviteli politikája szerint az adóhiány, illetve annak jogkövetkezményei nem jelentős összegű hibát eredményeznek. A 2013. évre vonatkozó társasági adóhiányt hogyan kell helyesen könyvelni a 2016. évben? Köszönöm a segítségét.

Szja: befizetett adó, adóhiány, adókülönbözet Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adóellenőrzés során merült fel a probléma, amely alapján az szja-bevallásban az adózó által befizetett szja sorában az egyéni vállalkozó adófolyószámlájának aktuális (február 25-ei) egyenlegét tüntettük föl megfizetettként, ami a ténylegesen pénzforgalmilag megfizetettnél magasabb összeget mutat, mivel itt olyan tételek is szerepelnek, mint például nyitó túlfizetés, egyéb kötelezettségcsökkentő tétel. A NAV álláspontja szerint az ilyen tételeket nem lehet szerepeltetni megfizetettként, ezt a többletet vissza kell kérni 17-es nyomtatványon. Nem világos számunkra, hogy ha az egyenleg jelentős többletet mutat, akkor miért nem azt lehet figyelembe venni az adóhiány megállapításánál, miért csak a folyó évben pénzforgalmilag befizetettet? Az a túlfizetés, ami kötelezettségcsökkentésből, nyitó túlfizetésből származik, miért nem csökkenti az adózó terhére mutatkozó adókülönbözetet, illetve adóhiányt? Kérem állásfoglalásukat a kérdésben. Üdvözlettel: Simon Zsuzsa

Adóhiány, határozat II. Kérdés

Tisztelt Sinka Júlia! Kérem, Ön válaszolja meg ezeket a kérdéseket. 2013-ban kezdődött egy NAV áfaellenőrzés, mely a 2013. 01–03. hónapokra vonatkozott. 2016-ban hozott határozat alapján egy szállítónk számláit nem fogadta el a NAV és a hozzátartozó által visszaigényelt áfát adóhiányként állapította meg. Ugyanakkor a gazdasági esemény bevétel részét, a külföldi vevőt elfogadta az ellenőrzés során. A határozat kötelezte a céget az adóhiány könyvelésére. A bejövő számlánk belföldi volt, a kimenő számlánk pedig áfamentes közösségi értékesítés. A kérdéseim a következők: 1. Könyveléstechnikailag mi a teendőnk az el nem fogadott számlákkal? 2. Amennyiben a számlákat kiemeljük a könyvelésből, rendezetlen pénzügyi helyzet áll fenn, a szállító részére átutalt összegek miatt. Mi a teendő ilyen esetben? 3. A határozat alapján a társasági adót és iparűzési adót is önellenőriznünk kellene? 4. A NAV elfogadta a kimenő számlát jogosnak áruféleség, darabszám mélységig, hogyan magyarázom azt, hogy áru ugyan bizonyítottan kiment, de ha a vitatott számlákat kiveszem, nincsen készletem a kiszállításhoz. Mi legyen a bevétellel, s az érte kapott pénzeszközzel? 5. A társasági adó és az iparűzési adó önrevíziója esetén ebben az esetben csak az ELÁBÉ-t kellene csökkentenünk vagy a hozzá kapcsolódó bevételt is? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Géczi Sándorné

Adóhiány, határozat Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013-ban kezdődött egy NAV áfaellenőrzés, mely a 2013. 01–03. hónapra vonatkozott. 2016-ban hozott határozat alapján, egy szállítónk számláit nem fogadta el a NAV és a hozzátartozó álta visszaigényelt áfát adóhiányként állapította meg. Ugyanakkor a gazdasági esemény bevétel részét, a külföldi vevőt elfogadta az ellenőrzés során. A határozat kötelezte a céget az adóhiány könyvelésére. A bejövő számlánk belföldi volt, a kimenő számlánk pedig áfamentes közösségi értékesítés. A kérdéseim a következők: 1. Könyveléstechnikailag mi a teendőnk az el nem fogadott számlákkal? 2. Amennyiben a számlákat kiemeljük a könyvelésből, rendezetlen pénzügyi helyzet áll fenn, a szállító részére átutalt összegek miatt. Mi a teendő ilyen esetben? 3. A határozat alapján a társasági adót és iparűzési adót is önellenőriznünk kellene? 4. A NAV elfogadta a kimenő számlát jogosnak áruféleség, darabszám mélységig, hogyan magyarázom azt, hogy áru ugyan bizonyítottan kiment, de ha a vitatott számlákat kiveszem, nincsen készletem a kiszállításhoz. Mi legyen a bevétellel, s az érte kapott pénzeszközzel? 5. A társasági adó és az iparűzési adó önrevíziója esetén ebben az esetben csak az ELÁBÉ-t kellene csökkentenünk vagy a hozzá kapcsolódó bevételt is? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Géczi Sándorné

Ők a NAV nagy adósai Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a jelentős adóhiányt felhalmozó adózók legfrissebb listáját.

Ők tartoznak sok-sok pénzzel a NAV-nak Cikk

A NAV közzétette a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók legfrissebb listáját.

Csaknem 2,5 milliárd forinttal az élen – ők a NAV legnagyobb adósai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 240 olyan adózó listáját tette közé, akik 2016. március 31-én jelentős összeggel tartoztak a hivatalnak.

Ők a NAV legnagyobb adósai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) negyedévenként nyilvánosságra hozza azoknak a cégeknek, illetve magánszemélyeknek a nevét, amelyek, illetve akik adóhiánya 180 napja folyamatosan meghaladja a 100 millió, magánszemélyek esetében a10 millió forintot. A NAV honlapjának legutóbbi, 2015. utolsó negyedévi listáján 224 név, köztük 153 cég neve olvasható. A múlt év folyamán a nagy adóhiányosok sora összesen 736 üggyel bővült – tájékoztat a feketelista.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs