284 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Használt cipők értékesítése II. Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea! Köszönöm szépen a válaszát. A fenti kérdésre adott válasza kapcsán azt szeretném kérdezni, hogyan lehet megállapítani, hogy az adott ingó dolog megfelel-e a használt ingóságnak? Szubjektív módon, vagy van valamilyen objektív mérce? Egy NAV-vizsgálat során ki fogja eldönteni, hogy az adott termékek használtak-e vagy sem? Köszönettel.

Lecsaptak az adóellenőrök, ugrott az árukészlet nagy része Cikk

Egy Békés megyei ruhabolt árukészletének nagy részét lefoglalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, mert azok eredetét a vállalkozó nem tudta igazolni.

Razziázik a NAV: strandokon és fürdőkben cirkálnak az ellenőrök Cikk

Több megye strandjain és fürdőinél működő vállalkozásokat ellenőriz a következő hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), és egyes helyeken a napozáshoz, a fürdéshez szükséges kellékeket kínáló kereskedőknél is kopogtatni fognak az ellenőrök – írja a Magyar Nemzet.

Zöldség-gyümölcs kereskedőket vett célba a NAV Cikk

Az ország több megyéjében is vizsgálatsorozatot rendelt el erre a hétre a helyi zöldség- és gyümölcskereskedőknél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – értesült a Magyar Nemzet.

Simliskedés, figyelmetlenség: esetek, amelyeket lefülelt a NAV online számlarendszere Cikk

Több mint 334 ezer regisztrált adózó, 41 millió számlaadatra vonatkozó beküldés, 14 ezer jogkövetési vizsgálat, félezer adóellenőrzés, két és fél milliárd forint nettó adókülönbözet, 363 ezer, a NAV ingyenes Online Számlázójával kiállított számla – ezek a számok jól mutatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint a csaknem egy éve működő online számlarendszer sikerét.

Kokain a kesztyűtartóban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei 42 gramm kokaingyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén.

Menő márkák hamisítványai egy üzletben Cikk

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága ismét távol-keleti üzletekben razziázott. A pénzügyőrök egyetlen üzletben mintegy kétezer hamis márkajelzésű terméket foglaltak le, 200 millió forint értékben.

Az eperárusokat is figyeli a NAV Cikk

Eperárusokat, autómosókat, ajándékkereskedőket vizsgál – egyebek mellett – kiemelten ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV célkeresztjében az autókereskedők, alkatrészeladók Cikk

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelten vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-, illetve gépjárműalkatrész-kereskedőket. Az elmúlt két évben az érintett adózóknál végzett ellenőrzések során másfél milliárd forint be nem fizetett adóra derítettek fényt a revizorok, és hamis alkatrészek, eszközök is előkerültek – számol be a szerdai Magyar Nemzet.

Iparűzési adó ellenőrzése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi esetben szeretnék segítséget kérni. Az egyik kft.-nél 2012-2015-ig iparűzésiadó-kötelezettség teljesítését ellenőrizték a revizorok. Az ellenőrzés befejezése után kihoztak összesen 32 300 000 forint adókülönbözetet, illetve kiróttak 4 489 000 forint késedelmi pótlékot, a bírságtól eltekintettek. A cég megfellebbezte a döntést, de a másodfokú hatóság 2018.12.27. helyben hagyta az elsőfokú hatóság határozatát. Ez által került fel a tartozás a folyószámlára. A másodfokú határozatba belekerült az a kitétel, hogy "a határozat a közléssel végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs". Ugyanakkor benne van az is, hogy " jelen határozat megsemmisítéssel nem érintett rendelkezései ellen a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál közigazgatási pert kezdeményezhet" az adózó, amit 2019.01.07-én meg is tett. Kérdésem, hogy az adókülönbözetet, illetve a késedelmi pótlékot kell-e a 2018. évben könyvelni? Ha igen, a mérlegben középső oszlopban kell-e kimutatni vagy a 2018. évben marad? Gondolom, hogy a késedelmi pótlékkal adóalapot kell növelni. Előre is köszönöm a segítségüket. Tisztelettel: Pánti Etelka

Ráhajt a NAV a szálláshely-szolgáltatókra Cikk

Komolyan elkezdte ellenőrizni a NAV a szálláshely-szolgáltatókat (booking.com, airbnb stb.), illetve az ezeken a portálokon hirdetőket a külföldről származó kontrolladatok alapján.

Adótraffipax: ezeket az adózókat ellenőrzik fokozottan a revizorok Cikk

Kertészetek, zöldség-, gyümölcskereskedők, épületgépészeti, számítástechnikai boltok fokozott ellenőrzését tervezi ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják a revizorok.

Fokozott a NAV-ellenőrzési kockázat kényszertörölt partnerrel Cikk

Az adóellenőrzések egyik kiemelt területe idén a számlázó programok online adatszolgáltatása. Azon adóalanyok mellett, akiknek a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérése, azok is fokozottan érintettek lehetnek, akik belföldi beszerzésüket jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolították.

Adóellenőrzés indult az online számla-adatszolgáltatásra kötelezetteknél Cikk

Január 21-étől kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai azon online számla-adatszolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik/amelyek a rendelkezésre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalommal rendelkező értékesítéseikről.

Adóellenőrzési határidő hosszabbítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018-ban kezdődött iparűzésiadó-ellenőrzési eljárásban ha hiánypótlást kér az önkormányzat, azzal meghosszabbodik-e az ellenőrzés határideje? Köszönöm a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Megbízási díj

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Meghosszabbított gyes

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szemüveg mint munkáltatói juttatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close