599 találat a(z) adóbevallás cimkére

Idén sem kell söralátét, elkészültek az adóbevallási tervezetek Cikk

A törvényben előírt határidő előtt majdnem két héttel az adóhivatal elkészült az szja-bevallási tervezetek kitöltésével, amellyel idén mintegy ötmillió magánszemélyt mentesített a legbonyolultabb adminisztrációs terhétől – tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-t.

Adók bevallása Esemény

Romániai osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását szeretném kérni. Magyar-román (kettős) állampolgár életvitelszerűen Magyarországon él, Magyarországon nincs semmilyen jövedelme, de Romániában – társas vállalkozás tulajdonosaként – osztalékot fizettek ki neki. A román adótörvényeknek megfelelő adó(ka)t levonták tőle Romániában. Magyarországon be kell-e vallani ezt a jövedelmet? Köszönettel: Bogoly Katalin

Ha kéri, postázza a NAV az adóbevallás-tervezetet Cikk

Március 19-én éjfélig kérhetik személyi jövedelemadó bevallásuk tervezetének postázását azok, akiknek nincs ügyfélkapus regisztrációjuk, és tavaly nem voltak egyéni vállalkozók – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A katásoknak az szja-t is februárban kell bevallaniuk Cikk

Közeleg a katás egyéni vállalkozók adóbevallási határideje. Összeszedtük, hogy mire kell ügyelni az adózónak, továbbá milyen egyéb teendői vannak a február 26-ai határidőig.

Ingatlanértékesítés áfája további kérdés Kérdés

Tisztelt dr. Bartha László! Köszönöm válaszát! További kérdésem merült fel. Abban kérném a segítségét, hogy ha nem történt meg az áfa korrekciója 2013. és 2015. között a naptári év utolsó adóbevallási időszakában, akkor ilyen esetben mi a teendőm? Önellenőriznem kell az utolsó bevallási időszakot vagy sem, illetve van annak bármilyen következménye, hogy utólagosan fog megtörténni a korrekció? Előre is köszönöm válaszát.

Abóbevallás őstermelő + egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Adózóna! Én őstermelőként és katás egyéni vállalkozóként is szereztem jövedelmet 2017-ben. Kérdésem, hogy a mostani 2018.02.26-ai határidőig mind a két jövedelmemről bevallást kell tegyek (17SZJA + 17KATA) vagy csak az egyéni vállalkozóiról, az őstermelőit pedig 2018.05.20-ai határidővel vallom? Köszönöm

Társasházak: nem magánszemélyek, mégis szja-t fizetnek Cikk

Személyi jövedelemadót furcsamód nemcsak magánszemélyek fizetnek, hanem társasházban tulajdonostársként cégek, szervezetek, önkormányzatok is.

Nyeremény bevallása adózáskor Kérdés

Tavalyi évben keresztrejtvény megfejtésének beküldésével 20 ezer forintot nyertem, melyből a kifizető cég adóelőleget vont le. 1996 októbere óta nyugdíjas vagyok, 2013-tól a nyugdíj mellett semmilyen jövedelmem nincs. Kérdésem: kell-e adóbevallást benyújtanom, és a nyeremény jövedelemnek minősül-e? Válaszukat löszönöm.

Adók és járulékok bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Meggyűlt a baja az adóhivatallal a francia államtitkárnak Cikk

Tizenkét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság Thomas Thévenoud volt francia külkereskedelmi államtitkárt, amiért éveken át nem nyújtott be adóbevallást.

Tállai az adóbevallásról: ezt ígéri 2021-re Cikk

El kell érni, hogy 2021-re a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) elektronikusan készítse el a magánszemélyek és a vállalkozások adózással kapcsolatos bevallásának döntő hányadát – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára ma annak bejelentésekor, hogy Budapesten egyszerre hét kormányablakban kezdte meg ma a munkát az adóhivatal ügyfélszolgálata.

Kész a nyomtatványtervezet a 2017-es társasági adó bevallásához Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 1729-es bevallás és 1729-A adatszolgáltatás nyomtatvány tervezetét.

Ennyit lehet spórolni az NGM szerint, ha a NAV készíti a bevallásokat Cikk

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás – közölte Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó

Adózóna szakértő

kérdések és válaszok

Munkaköri leírás aláírása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Közszolgálati tisztségviselő / közigazgatási alapvizsga

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs