3153 találat a(z) Országgyűlés cimkére

Visszaküldte az államfő a jogalkotási törvény módosítását Cikk

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök a jogalkotási törvény november végén elfogadott módosítását.

2018. évi XCV. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

2018. évi XCIII. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

2018. évi LXXXVIII. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Az Országgyűlés felhatalmazást ad az áruknak TIR-igazolvánnyal történő nemzetközi fuvarozására vonatkozó, Genfben, 1975. november 14-én kelt vámegyezmény módosításai (a továbbiakban: Egyezmény-módosítás) kötelező hatályának elismerésére.
Az Országgyűlés az Egyezmény-módosítást e törvénnyel kihirdeti.

Az Országgyűlés az áruknak TIR-igazolvánnyal történő nemzetközi fuvarozására vonatkozó, Genfben, 1975. november 14-én kelt vámegyezmény Mellékleteinek módosításait (a továbbiakban: Melléklet-...

Módosítana a közbeszerzési szabályokon a törvényalkotási bizottság Cikk

A többi között a közbeszerzési törvénymódosításhoz, az igazságügyi tárgyú törvények módosításához fogadott el változtatásokat csütörtöki ülésén az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága. Az előterjesztésekről várhatóan a jövő héten szavaz a Ház.

Ez az Országgyűlés mára tervezett napirendje Cikk

Az Országgyűlés 2018. november 15-ére tervezett napirendjén szerepel többek közt a Magyarország Kormánya és az Amerikai Egyesült Államok Kormánya között az országonkénti jelentések cseréjéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló T/3360. számú törvényjavaslat általános vitája.

Szocho-kedvezmények: további pontosítások az adócsomaghoz Cikk

Kiegészítéseket és pontosításokat terjesztett be 2018. november 6-án az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló T/2931. számú törvényjavaslathoz az Országgyűlés gazdasági bizottsága. A következőkben a bizottság a szocho-kedvezményekkel összefüggő javaslatait ismertetjük.

Az őszi adócsomag volt terítéken a Parlamentben Cikk

Az adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatról is vitáztak kedden a Parlamentben az országgyűlési képviselők.

Jövő héten terítéken a kormány kkv-k fejlesztését célzó indítványai Cikk

Újabb négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament hétfőn egy kormánypárti képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazhat, kedden a magyar honvédség létszámkeretének növeléséről is dönthetnek.

Országgyűlés: kezdődik az őszi ülésszak Cikk

Hétfőn 13 órakor kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka. A parlamenti honlap szerint az ülésen napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal.

2018. évi LIV. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó, titkos - egészben, vagy elemeinek összességeként nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető -, ennélfogva vagyoni értékkel bíró olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek a titokban tartása érdekében a titok jogosultja az adott helyzetben általában elvárható magatartást tanúsítja.
Védett ismeret (know-how) az üzleti titoknak minősülő, azonosí...

2018. évi XLI. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Az Áfa tv. a következő 321. §-sal egészül ki:
"321. § Az Áfa tv. 8/A. számú mellékletének a Mód9 törvénnyel megállapított 4. pontja alapján adó-visszatéríttetési jog azon ügyletek tekintetében gyakorolható utoljára, amelyek teljesítési időpontja nem későbbi, mint az e pontban megjelölt állam vonatkozásában a viszonosság megszüntetéséről szóló, az adópolitikáért felelős miniszter egyedi határozatának közzétételét követő 30. nap."
Az Áfa tv. a következő 322. §-sal egészül ki:
"322. § Az Áfa ...

2018. évi LII. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Az Országgyűlés a gazdasági növekedés feltételeinek javítása és a gazdaság versenyképességének megőrzése, valamint a versenyképes adórendszer megteremtése érdekében a következő törvényt alkotja:
Szociális hozzájárulási adó (a továbbiakban: adó) fizetési kötelezettség áll fenn a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerint összevont adóalapba tartozó adó (adóelőleg) alap számításnál figyelembe vett jövedelem után.
Az (1) bekezdésben meghatározott...

2018. évi XLVI. törvény Jogszabályok és jogi tartalmak

Elfogadta az Országgyűlés a szocho-törvényt Cikk

Elfogadta az Országgyűlés pénteken az átalakított szociális hozzájárulási adóról szóló törvényjavaslatot. Az új szabályozás 2019. január 1-jén lép hatályba.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs