40 találat a(z) OEP cimkére

Többszázezer forintos járulékcsalás: mennyit követel az OEP? Cikk

Az Országos Egészségpénztár (OEP) törölte két, a munkaerő-kölcsönző Trenkwalder Kft. alkalmazásában álló dolgozó biztosítási jogviszonyát. Megállapította, hogy szerződéseiket nem munkavégzés céljából kötötték. Az OEP visszaköveteli a jogszerűtlenül felvett táppénzt és terhességi gyermekágyi segélyt. Mitől érdekes egy alig félmillió forintos ügy? Egy 4,2 milliárdos perben is szerepe lehet, ahol az egyik alperes a Magyar Telekom.

Tizennégy milliárdos túlfizetés az OEP-nél Cikk

Tizennégy milliárd forinttal többet fizetett ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) 2009 első fél évében az egészségügyi intézményeknek, szolgáltatóknak, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte az Egészségügyi Minisztérium. A szaktárca arra reagált, hogy előzőleg lemondásra szólította fel az egészségügyi minisztert a Fidesz, Pesti Imre, a párt szakpolitikusa ezt azzal indokolta, hogy az új finanszírozási rendszerrel a kormány összesen 60-70 milliárd forintnyi forrást akar kivonni az egészségügyből.

Mit tehet, ha hallgatott az ajándékba kapott pénzről? Cikk

Magyar-amerikai állampolgár vagyok, az Egyesült Államokban élek életvitelszerűen, de van Magyarországon is bejelentett állandó lakcímem, az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnem kell? Testvéremmel ingatlan részt örököltünk apukánk után szüleink házából, ha mind a ketten lemondunk anyukám javára, neki kell-e illetéket fizetni? Szüleimtől 2006-ban 20 millió forintot kaptam ajándékba, adózáskor ezt a jövedelmet nem tüntettem fel, mit tehetek?

Az APEH teljesítette az elvárt bevételi követelményeket Cikk

Összességében teljesültek a 2008-as év első felében az elvárt államháztartási bevételi követelmények – olvasható az APEH mai, az adóhivatal féléves eredményeiről tájékoztató közleményében.

Elektronikus TAJ-kártyát szeretne az OEP Cikk

Elektronikus TAJ-kártya bevezetését tervezi hosszú távon az Egészségügyi Minisztérium - tudta meg a keddi Népszava.

Potyautasok: mit tehet, aki eddig nem fizetett? Cikk

Közel 290 ezer embernek rendezetlen még a jogviszonya az OEP tájékoztatása szerint. A 4350 forintot bármikor elkezdheti fizetni az érintett, de tartozását visszamenőleg is rendeznie kell, s mindez késedelmi pótlékkal, esetleg bírsággal megnövelt összeget jelent.

Az APEH levelet küld és várja a bevallásokat Cikk

Az APEH több mint 100 ezer magánszemélyt tudott beazonosítani a 134 ezerből, akiknek természetes azonosító adatait az OEP február 18-án átadta az adóhivatalnak, mert az OEP szerint nem rendelkeztek biztosítási jogviszonnyal. Az adóhatóság arról is tájékoztatott, hogy az idénre várt szja-bevallások több mint 50 százaléka már beérkezett.

A beszedett vizitdíj és az APEH Cikk

A vizitdíj megszűnése politikai és szakmai vihart egyaránt kavar. Jelenleg is folyik az egyeztetés, hogy a kieső összeget miből pótolják vissza a döntés veszteseinek, a háziorvosoknak, akik számára egyelőre az sem egyértelmű, hogy az egy évvel ezelőtt bevezetett díj szedését milyen módon ellenőrzi az APEH, milyen módon jelenik ez meg az adóalapjukban, a beszedett összeg tekintetében milyen eltérés van a magánpraxisok bevételhez képest. Az Adózóna megkereste az adóhatóságot és az OEP-et.

A rendesen fizetett tb-járulék sem garancia Cikk

Tavaly közel egymillió embernél találtak valamilyen problémát a társadalombiztosítása körül. Az Este című műsor információi szerint azonban azok sem lehetnek biztosak abban, hogy a tb-jogviszonyuk rendezett, akik valamilyen nagy cégnél dolgoznak.

Lejár a moratórium: év végéig rendezheti tb-jogviszonyát Cikk

Január elsejétől a Magyarországon lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár továbbra is térítésmentesen megkapja a számára szükséges, az egészségbiztosító által finanszírozott egészségügyi ellátást. Ha azonban az ellenőrzés során kiderül, hogy biztosítási jogviszonya rendezetlen, akkor az adóhatóság eljárást indít a bejelentési és a járulékfizetési kötelezettség elmulasztása miatt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kuponkibocsátás elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Svájci magánszemély számára számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close