40 találat a(z) OEP cimkére

Mennyit ér a magyar beteg a némethez képest? Cikk

Mind tb-támogatott (azaz közfinanszírozott), mind magán szolgáltató nyújthat határon átnyúlónak minősülő egészségügyi ellátást, aminek a költségét az adott tagállam a saját finanszírozásának mértékéig kifizeti a biztosítottjának. A gyakorlatban azonban felmerül a kérdés: valóban nem tesz különbséget a határon átnyúló egészségügyi szolgáltatás a betegek ellátása során aszerint, hogy melyik tagállamból érkeztek?

Súlyos beteg van a családban? Így gyógyulhat olcsón külföldön Cikk

Október 25-e után lehetőség nyílik arra, hogy magyar biztosítottak is kezeltethessék magukat külföldön közfinanszírozott egészségügyi ellátás keretében. Az egyenlő bánásmód elve alapján az Európai Gazdasági Térség bármely tagállamából Magyarországra érkező beteget is el kell látni a határokon átnyúló egészségügyi ellátásról szóló uniós irányelv értelmében.

OEP: cserélni kell az EU-kártyákat Cikk

Az idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák (EU-kártyák) érvényessége - hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

OEP: 3,9 millió biztosítottra 9,6 millió igénybevevő jut Cikk

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai szerint közel 3,9 millió járulékot, illetve adót fizető biztosítottra több mint 9,6 millió igénybevevő jogosult jut ma Magyarországon. Sélleiné Márki Mária főigazgató az Országgyűlés egészségügyi bizottsága szerdai, az OEP budapesti épületében tartott kihelyezett ülésén számolt be az általa vezetett intézmény elmúlt két éves működéséről.

Külföldön biztosított magyar ügyezető díjazása Kérdés

Magyarországi kft. tulajdonos/ügyvezetője a családjával Finnországban él, ott a feleség az aktív dolgozó a férj eltartott ( ő az ügyvezető a magyar cégben ) a feleség után rendelezik teljeskörű biztosítással. OEP-nél ezt bejelentette kapott igazolást erről illetve a TAJ száma érvénytelen. Szeretne online módon részt venni a magyar cég tevékenységében, informatikai fejlesztéssel foglalkozik a cég, ezért jövedelmet kapna. Ebben az esetben az ő jövedelemét milyen járulék és adó terheli? Milyen jogviszonyban kell őt a T1041-es bejelentőn jelenteni?

Jövedelemigazolás: új szabályok szeptembertől Cikk

Szeptembertől módosultak a jövedelemigazolásra vonatkozó szabályok. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mennyibe kerül a betegnek a támogatott gyógyászati ellátás? Cikk

A nyári idő kedvező lehetőséget teremthet arra, hogy a betegek a fürdőzést egybekössék az OEP által támogatott gyógyászati ellátások igénybevételével. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen gyógyászati ellátásokat támogat az OEP, továbbá, hogy milyen összegeket kell a betegeknek ezen ellátásokért fizetni. A cikkben olvashatnak továbbá arról is, hogyan juthatnak a betegek gyorsabban a támogatott gyógyászati ellátásokhoz, végezetül pedig néhány fontos tényre hívjuk fel a figyelmet.

ÁSZ: ONYF, az OEP és a NAV közötti adatátadások minőségét mérni kellene Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szakemberei az emberi erőforrások miniszterének és a nemzetgazdasági miniszternek azt javasolták, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közötti adatátadásokra, az adatminőségekre kritériumokat és mutatószámokat határozzanak meg, egyúttal szükségesnek tartják a párhuzamos foglalkoztatói adatszolgáltatások összehangolását.

Mikor fizetteti vissza az OEP az egészségbiztosítási ellátásokat a magánszemélyekkel? Cikk

Milyen estekben kérheti vissza természetes személyektől a már kifizetett egészségügyi ellátás, táppénz összegét az Országos Egészségpénztár?

OEP: már több mint félmilliárd forint jövedelempótlékot fizettek a kismamáknak Cikk

Összesen több mint 500 millió forint jövedelempótlékot kaptak azok a kismamák, akik április elejéig a nyilatkozatukat helyesen kitöltve visszaküldték - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Mikor kell visszafizetni az egészségbiztosítási ellátást az OEP-nek? Cikk

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) úgynevezett megtérítési eljárás során visszafizetteti az egészségbiztosítási ellátásokat azzal, aki felelős a baleset bekövetkezésért, vagy egészségbiztosítási ellátásra jogosult személy betegségéért, keresőképtelenségéért, egészségkárosodásáért vagy haláláért. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a foglalkoztatónak milyen esetekben kell visszafizetni az egészségbiztosítási ellátásként kifizetett összegeket és hogyan mentesülhet ezen összegek után felszámított kamat megfizetése alól.

Táppénz-csalás: összefogott az OEP és a rendőrség Cikk

Együttműködik az OEP és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság: minél több, az egészségügyi kasszát megkurtító személyt akarnak elkapni.

Egészségpénztárral olcsóbb a gyógyfürdő Cikk

Gyógyfürdő szolgáltatások igénybe vétele esetén megéri az önrészt egészségpénztári keretből finanszírozni. Így többféle gyógyszeres kezelés kevesebbe kerül és spórolunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak is.

Külföldi munka: szigorúbb szabályok és időkorlát Cikk

A kiküldetés ideje automatikusan nem hosszabbodik, a kiküldetésben lévők nem cserélhetők. Mit kell még tudni a magyarok külföldi és a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról? Erre a kérdésre adott választ a Saldo és a HVG Adózóna közös konferenciája.

OEP: egyre kevesebb a potyautas Cikk

Jelentősen csökkent az egészségügyi potyautasok száma, két év alatt a jogviszony-ellenőrzések csak valamivel több mint két százalékánál találtak problémát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szakemberei - írta szombati számában a Népszava.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó – támogatott ingatlan tevékenység alóli kivonása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close