35 találat a(z) Mazars cimkére

Hiányos, pontatlan adatszolgáltatás: milliós bírság fenyeget! Cikk

A hazai vállalkozások jelentős részénél továbbra is alapvető hiányosságok vannak a kötelezően bejelentendő, közhiteles adatbázisokban tárolt céges adatokban – mutat rá a MAZARS legfrissebb kutatása. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a hiányzó adatok miatt különböző szankciókkal és jelentős pénzbírsággal sújthatják a cégeket, illetve adott esetben a vezető tisztségviselőt is.

Sürget az idő! Így lehet visszakapni az EU-ellenesen megfizettetett áfát Cikk

Az Európai Bíróság tavaly decemberi döntése óta ketyeg az a 180 napos jogvesztő határidő, amelyen belül visszakérhetik a megfizetett áfát, illetve az esetleges adóbírságot és kamatot azok a hazai cégek, amelyeket érintett a magyar áfatörvény direktívaellenes szabálya – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: egyaránt érintett, aki nem tudta érvényesíteni az export adómentességét az EU területéről történő kiléptetés csúszása miatt, és akiket erre a szabályra hivatkozva büntetett meg a NAV.

Adófeltöltés: még csökkenthetők a kötelezettségek Cikk

Még idén érdemes az előadói-művészi támogatások adókedvezményét kihasználni, mert jövőre a kedvezmény mintegy háromnegyede elveszik – mutat rá a MAZARS. A vezető hazai könyvvizsgáló és adótanácsadó cég arra is felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy a több adó- és járuléknemet is érintő december 20-ai határidő után nem csak a késedelmes fizetést, de a nem megfelelő mértékű adófeltöltést is szankcionálja a NAV.

Transzferárról haladóknak: mire figyeljünk 2012-ben? Cikk

A gazdasági társaságoknak kiemelten fontos érdeke fűződik ahhoz, hogy a vállalatcsoporton belül alkalmazott árak megfelelőek legyenek. Ezt jól példázza, hogy az adóhatóság 2011. első félévében közel 150.000 lefolytatott ellenőrzésből nagyságrendileg 150 milliárd forintnyi jogerős megállapítást tett, továbbá 2010. október 1-jétől külön, transzferárazási kérdésekre specializálódott osztályt működtet.

Ajándék, akció, kupon, pontgyűjtés: adózási újdonságok 2011-ben Cikk

Az ajándéksorsolások, promóciók, nyereményjátékok lebonyolítását illetően 2011-ben új jogszabályok léptek életbe. Értelmezésük azonban sok esetben nem egyszer.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close