222 találat a(z) Kína cimkére

Vizsgálja a szubvencióellenes uniós gyakorlatot Kína Cikk

Kína vizsgálatot indít a Brüsszel által a külföldi támogatásokkal kapcsolatban életbe léptetett uniós gyakorlat ellen annak megállapítására, hogy az EU legújabb intézkedései akadályozzák-e a szabadkereskedelmet – jelentette be szerdán a pekingi kereskedelmi minisztérium.

Sürgősen lépniük kell az európai országoknak: le kell szorítani az energiaárakat Cikk

Sürgős fellépés nélkül tovább nő a különbség az európai, valamint az ázsiai és egyesült államokbeli energiaárak között, az uniós jogalkotóknak gyorsan kell cselekedniük a versenyképes energiaszektor megteremtése és klímavédelem érdekében is – hívja fel a figyelmet tanulmányában a BusinessEurope (Európai Munkaadói Szövetség).

Vámokat vetett ki az EU a Kínában gyártott elektromos járművekre Cikk

Az Európai Bizottság 37,6 százalékig terjedő ideiglenes kiegyenlítő vámot vetett ki a Kínából származó, kizárólag akkumulátorról üzemelő elektromos járművek (BEV) behozatalára - közölte csütörtökön a brüsszeli testület.

Kína nem hagyja válasz nélkül az elektromos autók uniós importvámjának megemelését Cikk

Kína minden szükséges intézkedést meg fog tenni a kínai vállalatok törvényes jogainak védelme érdekében – közölte csütörtökön a pekingi kereskedelmi minisztérium válaszul az Európai Unió azon döntésére, hogy további vámokat vet ki a Kínában gyártott akkumulátoros elektromos járművekre, tájékoztatott az MTI.

Fokozottan ellenőrzi a Nébih a tengeri konténereket Cikk

Fokozott elővigyázatosság és ellenőrzés indokolt a távoli kontinensekről, országokból (például Kína) érkező tengeri konténerek esetében. Ezen szállítmányok (például kő- és fémáruszállítmányok) fa csomagolóanyagai ugyanis komoly ‒ főként növényegészségügyi ‒ kockázatot jelenthetnek a környezetünk egészségére – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szén-dioxid-kibocsátási szabványrendszer létrehozását tervezi Kína Cikk

Kína szén-dioxid-kibocsátást kezelő rendszert hoz létre 2027-ig, ezzel átfogóbb és egységesebb szabványrendszert kíván teremteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérésére – közölte a kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium szerdán.

Tavaly már megközelítette a járvány előttit a kínai légitársaságok utasforgalma Cikk

Tavaly 146,1 százalékkal 620 millióra nőtt a kínai légitársaságok polgári utasforgalma, megközelítve a járvány előtti utolsó év, a 2019-es 660 milliós utasforgalmát a kínai polgári légügyi hivatal jelentése szerint.

Kína tiltakozik az áruira kivetett amerikai vámok emelése miatt Cikk

Kína határozottan ellenzi, és hivatalosan is tiltakozását fejezi ki az Egyesült Államok által egyes kínai árukra kivetett vámok további emelése miatt, és intézkedéseket fog hozni saját jogainak és érdekeinek védelmében – közölte a pekingi kereskedelmi minisztérium kedden.

Magyarország lett Kína első számú európai befektetési célpontja Cikk

Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy 25 ezer új munkahely jön létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben.

Világgazdasági kilátások: Németország nyüglődik, az USA éledezik, Magyarország kimászhat a gödörből Cikk

Összességében minimálisan javultak a világgazdaság idei kilátásai a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az előző, januári előrejelzés óta. Magyarországon az idei évre 3,7 százalékos éves átlagos inflációt és 2,2 százalékos GDP-növekedést jósol a szervezet.

Bútor vásárlása Kínából magánszemélyként Kérdés

Negatívra módosította Kína adósbesorolásának kilátását a Moody's Cikk

Leminősítés valószínűségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Kína államadós-kockázati minősítésének kilátását a Moody's Investors Service.

Oroszország volt Kína legnagyobb olajszállítója: közvetítőket vesznek igénybe a szankciók miatt Cikk

Októberben is Oroszország volt Kína legnagyobb olajszállítója a pekingi központi vámhivatal jelentése alapján annak ellenére is, hogy az orosz nyersolaj ára emelkedett, és felárat ért el a Brent jegyzéséhez képest a szaúdi kínálat csökkenésének köszönhetően.

EY: Az EU lemarad, Kína és az USA is felkészültebb az e-autók térnyerésére Cikk

Kína, Norvégia és az Egyesült Államok készült fel leginkább az elektromos autók elterjedésére, de Svédország és az Egyesült Királyság is az élmezőnyben van – derül ki az EY nemzetközi tanulmányából.

Az élelmiszerek ára 1,7 százalékkal csökkent Kínában Cikk

Kínában 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak augusztusban éves szinten, miután 2021 februárja óta először jegyeztek fel csökkenést idén júliusban, 0,3 százalékost – közölte az ázsiai ország statisztikai hivatala a hétvégén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink