47 találat a(z) Japán cimkére

Csúcsot döntött az amerikai államadósság Cikk

Rekordszintre, 22 ezer milliárd dollár fölé emelkedett az amerikai államadósság.

Vendégmunkások százezrei mehetnek dolgozni Japánba az új, átalakított vízumrendszerben Cikk

A japán parlament jóváhagyta szombaton a munkavállalói vízumrendszer átalakítását, aminek köszönhetően külföldi vendégmunkások százezrei érkezhetnek az országba áprilistól.

Nyomtalanul eltűnt egy japán sziget Cikk

Eltűnt egy japán sziget az ázsiai ország észak-keleti partjainál, az Eszambe Hanakita Kodzsima nevű lakatlan szigetet a parti őrség keresi.

Több milliárd jen értékű kriptodevizát loptak el számítógépes kalózók Cikk

A japán pénzügyi felügyelet (FSA) szigorú előírásai ellenére ismét hatalmas összeget, mintegy 6,7 milliárd jen (16,5 milliárd forint) értékben loptak el kriptodevizát egy japán váltóból számítógépes kalózok – közölte csütörtökön a váltót üzemeltető vállalat.

Elindult az első önvezető technológiával felszerelt taxiszolgáltatás Japánban Cikk

Hétfőn kísérleti jelleggel elindult az első önvezető technológiával felszerelt taxiszolgáltatás Tokióban, ahol a 2020-as nyári olimpián és a paralimpián már teljes üzemmel szeretnék működtetni a rendszert.

Aláírták az EU-Japán szabadkereskedelmi megállapodást Cikk

Aláírták az átfogó szabadkereskedelmi megállapodást az Európai Unió és Japán vezetői kedden Tokióban, ami a felek reményei szerint ellensúlyozza a Donald Trump amerikai elnök kereskedelempolitikája által szabadjára engedett protekcionista erőket.

Rekordárat fizettek két dinnyéért Japánban Cikk

Rekordot jelentő 3,2 millió jenért (nyolcmillió forintért) kelt el szombaton két dinnye Japánban, az idei szüret első aukcióján a szapporói piacon.

25 másodperccel korábban indult el a vonat, bocsánatot kért a vasúttársaság Cikk

Szürreális történetről adott hírt a Sora News 24 című japán lap: a Notogawai állomásról induló szerelvény múlt pénteken 7.12 helyett 7:11:35-kor hagyta el az állomást, vagyis 25 másodperccel korábban, mint azt valójában kellett volna – számol be a hvg.hu.

Rekordárat fizettek Japánban egy kiló tealevélért Cikk

Rekordáron, 1,09 millió jenért (2,5 millió forintért) kelt el egy kilogramm minőségi, kézzel sodort tealevél szerdán egy japán árverésen.

Így loptak több millió dollár értékben kriptodevizát Cikk

Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

Már öt évtizede hamisítottak a japán cégnél Cikk

Közel öt évtizede, az 1970-es évek elején kezdődött el az adatok hamisítása a Kobe Steel japán fémipari konszernél és több mint hatszáz ügyfélnek szállítottak valótlan minőségi bizonyítvánnyal rendelkező termékeket – derült ki a négy hónapig tartó külső vizsgálat során, amelynek megállapításait kedden ismertették.

Magyar cég gyártat és értékesít Japánban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk ("A" Kft.) hamarosan együttműködik egy Japánban található gyártó céggel ("B"). Beszerzés: a japán gyártó elkészít számunkra több darabot az általuk beszerzett anyagból. Eladó "B" Ltd., vevő "A" Kft. Értékesítés: az elkészült termékekből a gyártó ("B") a japán vevő(k) ("C" Ltd.) által rendelt termékeket közvetlenül kiszállít(tat)ja a japán vevő címére. Az értékesítési ügyletben társaságunk ("A" Kft.) az eladó, míg a vevő a japán "C" Ltd. Legyenek szívesek leírni, hogy áfaszempontjából hogy néz ki az ügylet, "A" Kft.-nek (Magyarországon bejegyzett magyar cég) hogyan kell helyesen eljárnia, különös tekintettel az áfa mértékére és a teljesítési hely meghatározására Válaszukat előre is megköszönve, üdvözlettel: Fazekas Péter

Új éca: segít leszokni a dohányzásról Cikk

Évente hat plusz szabadnapot kapnak egy japán marketingvállalkozás nemdohányzó munkatársai.

Termékbeszerzés Japánból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfás egyéni vállalkozó interneten keresztül Japánból rendelt a tevékenységéhez szükséges anyagot, amely értéke 20 000 Ft alatti összeg. Vámhatározat nem érkezett. Van-e fizetendő áfa ez után?

Megszállták a külföldiek Magyarországot Cikk

Júliusban a külföldiektől származó szállásdíjbevételek 30,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a belföldi vendégek 8,1 százalékkal költöttek többet szállásdíjra – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma kiadott jelentéséből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemélyek közötti kamatmentes kölcsön adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Átmeneti bányászjáradékos munkaideje

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs