16 találat a(z) Izrael cimkére

Megegyezéssel ért véget a szociális munkások sztrájkja Izraelben Cikk

Megegyezéssel zárult a szociális munkások 17 napja tartó sztrájkja Izraelben – jelentette a helyi média szerdán.

Koronavírus: egyszeri pénzjuttatás minden izraeli állampolgárnak Cikk

Benjámin Netanjahu miniszterelnök egyszeri pénzjuttatást ígért minden izraeli állampolgárnak szerdán a koronavírus-járvány okozta pénzügyi válság enyhítésére.

Társasági adó és kettős adóztatást elkerülő egyezmény Kérdés

Külföldi jutalék adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Én az Etoro nevű Cipruson, Izraelben és az Egyesült Királyágban bejegyzett cégtől kapok havi jutalékot. Az Etoro egy online kereskedési platform, ahol részvényekkel, valutákkal és sok más eszközzel lehet kereskedni. Én a platformon befektetők pénzét menedzselem hasonlóan mint egy bróker, de nem az ügyfelektől, hanem az Etorotól kapok érte jutalékot, amennyiben sikeres vagyok. A jutalékról semmilyen okmányt vagy papírt nem kapok, még egy e-mail-t sem és a pénzt sem a számlámra, hanem az Etoro accountomban helyezik el, nekem kell kikérnem a számlámra, amely amúgy egy londoni székhelyű banknál van. A kérdésem pedig az lenne, hogy kell-e adót fizetnem, bár gondolom igen, de akkor mi után? Hogyan igazolom, ha esetleg kérné a NAV?

Israel Kérdés

Magyar cég izraeli (Moody Roza) cégnél volt tevékenységével kapcsolatos tanácsadáson. A számla megérkezett, hogyan kell könyvelni és az áfabevallásban szerepeltetni? Köszönettel Bakonyváriné

Magyar vállalkozás izraeli munkavégzése Kérdés

T. Szakértő! Magyar társas vállalkozás Izraelben fog munkát végezni. A megbízó németországi cég, részükre kell számlázni, a munkavégzés helye lenne Izrael. Mi a teendő, milyen bejelentési kötelezettségek terhelik a társas vállalkozást? 12 fő alkalmazottból 2-3 fő munkavégzésére lenne szükség, kb. 2-3 hónap időtartamra. Köszönöm szépen a választ.

Izrael import Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk Izraelből szeretne egy bizonyos terméket importálni (Németországon keresztül). A kérdésem az lenne, hogy itt is ugyanúgy működik, mint bármely más Európai Unión kívüli termékbeszerzés esetén? (A terméket vámoltatni kell, és vámot, áfát megfizetni utána.) Vagy esetleg van valamilyen szabadkereskedelmi megállapodás, ami felmenti, megkönnyíti a beszerzés folyamatát? Pontosan hol tudunk ennek utána járni, hogy szabályosak legyünk. Válaszát előre is köszönöm.

ENSZ-alkalmazottak sztrájkoltak Cikk

A palesztinokat támogató ENSZ-szervezet (UNRWA) mintegy 13 ezer alkalmazottja sztrájkolt hétfőn a Gázai övezetben, tiltakozva az amerikai kormány korábbi döntése ellen, amelynek értelmében 65 millió dollárt (több mint 16 milliárd forintot) visszatartanak a palesztinoknak szánt segélyből.

Vádalku a korrupciós ügyben Cikk

Vádalku megállapodást írt alá Miki Ganor, a német Tysenkrupp hajóépítő cég izraeli képviselője, az izraeli tengeralattjáró-vásárlásokkal kapcsolatos korrupciós ügy legfőbb gyanúsítottja – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Törvénytelen kampányfinanszírozás ügyében nyomoz a rendőrség Cikk

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kilenc évvel ezelőtti választási kampányban törvénytelen pénzforrásokból fizethetett egy Ehud Barak elleni lejárató kampányt a rendőrség gyanúja szerint – jelentette a tízes tévécsatorna híradása vasárnap este.

Láncügylet harmadik országba Kérdés

Egy szlovák cégtől (A) egy magyar cég (B) árut vásárol, és azt továbbértékesíti egy izraeli cégnek (C). A szállítást A cég végzi C-nek, elvileg egy vámszabad területre, ez értelmezésem szerint egy láncügylet, ami az EU-n kívülre irányul. A számlázás a következők szerint alakul: az A cég áfamentes számlát állít ki B cégnek, majd a B (magyar) cég bejelentkezik az izraeli adóhatósághoz adószámért, és az izraeli áfával növelten állítja ki a számlát C-nek. Kérem erősítsen meg, vagy cáfoljon, jól gondolom-e a számlázás folyamatát! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szántai Zoltán

Izrael felfüggesztette az adóbevételek átutalását a palesztinoknak Cikk

Izrael felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósítását válaszul arra, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök benyújtotta Palesztina csatlakozási kérelmét a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) - közölték hivatalos források szombaton.

Izrael felújítja az adó- és vámbevételek átutalását a Palesztin Hatóságnak Cikk

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn újra engedélyezte a Palesztin Hatóság számára beszedett adók és vámok havi rendszeres átutalását - közölte a miniszterelnök hivatala.

Izrael felfüggeszti az adóbevételek átutalását a palesztinoknak Cikk

Juval Steinic izraeli pénzügyminiszter azzal fenyegetőzött, hogy felfüggeszthetik a Palesztin Hatóság költségvetésének 40 százalékát jelentő adó- és vámbevételek átutalását, ha Mahmúd Abbász palesztin elnök kéri egy palesztin állam felvételét az ENSZ-be.

Nyugdíjasok is tiltakoznak a magas adók ellen Izraelben Cikk

A nyugdíjasok is csatlakoznak Izraelben a megélhetési költségek ellen tiltakozó, egyre szélesedő mozgalomhoz, fokozva a nyomást Benjámin Netanjahu miniszterelnök jobboldali kormányára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa önellenőrzése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close