133 találat a(z) INFLÁCIÓ cimkére

Ez vár ránk az idén Cikk

A Pénzügykutató Zrt. szerint a beruházások csökkenése miatt tovább mérséklődik a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme, ami prognózisuk szerint 2,3 százalék lesz idén a tavalyi 2,9 százalék után – derült ki a társaság szerdán kiadott friss előrejelzéséből.

Az infláció csak 0,9 százalék, de nincs jó hírünk az italozóknak Cikk

Januárban a fogyasztói árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, decemberhez képest 0,1 százalékkal mérséklődtek – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Itt jobban nőttek a bérek, mint a vállalkozásoknál Cikk

Tavaly novemberben 5,3 százalékkal nőttek az átlagkeresetek a népgazdaság egészét tekintve, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 6,1 százalékos volt a bruttó és a nettó bérek emelkedése. Az előző havi, októberi adatokhoz képest mindkét adat szerint 0,5 százalékponttal gyorsult a bérkiáramlás – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott legfrissebb jelentéséből.

Elemzők: enyhén gyorsuló infláció, lefelé mutató kockázatok Cikk

A következő hónapokban mérsékelt növekedésnek indulhatnak az árak, de az éves átlagos infláció 2 százalék alatt maradhat az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.

Nyugdíjemelés 2015-ben: Varga kimondta Cikk

Csütörtökön délután Varga Mihály átadta a 2015. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér László házelnöknek. Újságírók a jövő évi nyugdíjemelésről is kérdezték.

GKI: jó eredmények, de zömmel fenntarthatatlanok Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint idén az állam kiterjedt szerepvállalása révén a korábban becsültnél lényegesen gyorsabb lehet a növekedés és alacsonyabb az áremelkedés. Az intézet ugyanakkor hozzáteszi, hogy a jó idei eredmények nagyrészt fenntarthatatlanok.

Friss hír! 46 éve nem történt ilyen Magyarországon Cikk

Áprilisban a fogyasztói árak 0,1 százalékkal voltak alacsonyabbak mint egy évvel korábban, míg idén márciushoz képest átlagosan 0,1 százalékos volt az áremelkedés – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Magyarországon 1968 óta nem fordult elő Magyarországon, hogy csökkentek a fogyasztói árak.

GKI: az üzleti szférában várhatóan nőnek a terhek Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az év eleji kedvező növekedési és inflációs adatok nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők, ugyanakkor az év egészében a gazdasági növekedés valamivel dinamikusabb, az áremelkedés alacsonyabb lehet a GKI által korábban vártnál.

Áremelési hullám jöhet Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a tavalyi recessziót idén minimális, a stagnálásnál alig kedvezőbb növekedés, majd jövőre is csak 1,3 százalék körüli, a régiós átlagtól továbbra is lényegesen elmaradó fejlődés követi. Idén a kedvező pénzpiaci környezetben a kamatszínvonal csökken, a forint erősödik, de a folyamat jövőre megfordul.

Végleges: ennyi lesz a nyugdíjemelés Cikk

Az infláció tervezett mértékével, vagyis 2,4 százalékkal emelkednek 2014. január 1-jétől a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága vasárnap.

Nyugdíjasok: romló remények Cikk

Egyre jobban elszállnak a nyugdíjasok reményei, hogy a megszokott módon novemberben járandóságuk kiegészítő emelésében részesüljenek.

Nyugdíjemelés: lesz-e novemberben? Cikk

A korábbi években ilyentájt már javában számolgatták a nyugdíjasok és érdekképviseleti szervezeteik, hogy mekkora kiegészítő emelés várható novemberben. Az idén nagy a csönd. Miért?

Ki járna jól a Fidesz nyugdíj-javaslatával? Cikk

Fellángoltak a viták a kormány és a Fidesz között, hogy a nyugdíjakat a most érvényes szabályok szerint emeljék-e, vagy csak az infláció mértéke szerint. Az előbbivel a nyugdíjasok nyernének, az utóbbi a büdzsének jönne jól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlannal rendelkező társaság bejelentése

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Versenyautózás adózása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Közterhek felhasználási szerződésnél

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close