130 találat a(z) INFLÁCIÓ cimkére

Romló gazdasági adatokat prognosztizál a GKI Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint az idén a külső és a belső egyensúly kissé romlik, az infláció gyorsul, de ezek a folyamatok rövidtávon elfogadhatók.

Hová tűnt az áfacsökkentés hatása? Drasztikusan drágult a sertéshús Cikk

Átlagosan 1,9 százalékkal magasabbak voltak júniusban a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban, májushoz viszonyítva nem változtak átlagosan az árak –közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Miközben az idei legalacsonyabb átlagos inflációt regisztrálta a hivatal, az élelmiszerek 7 százalékkal drágultak egy év alatt. Ezen belül a sertéshúsért 15,7, a cukorért 10,7, a kenyérért 4,8, a friss gyümölcsökért 10,2 százalékkal kellett többet fizetni. A belföldi üdülés 8,2 százalékkal drágább, miközben a külföldi 4,8 százalékkal olcsóbb, mint tavaly júniusban.

Fékeződésre és gyorsulásra is számít a magyar gazdaságban a GKI Cikk

A magyar gazdaság 2017 első negyedévében 4,2 százalékkal, senki által nem várt sebességgel bővült.

MNB: a vártnál kisebb lehet az infláció idén és jövőre, maradt az alapkamat Cikk

A korábban várt 2,6 százalékról 2,4 százalékra csökkentette idei inflációs prognózisát a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a 2018-ra tervezett 3 százalék helyett pedig 2,8 százalékos pénzromlást vár legújabb Inflációs jelentésében. A monetáris tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén mai ülésén, és a kamatfolyosó sem változott.

Alapkamat: ezt ígéri az MNB 2019-ig Cikk

A jegybanki alapkamat 2019-ig vagy akár tovább is a jelenlegi alacsony szinten maradhat – közölte Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, hangsúlyozva, hogy az inflációs várakozások az erőteljes bérnövekedés ellenére is stabilan alacsonyak.

Itt megnézheti, mi drágult, mi lett olcsóbb Cikk

2017. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal magasabbak voltak, mint tavaly ilyenkor. Az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben a járműüzemanyagokat is tartalmazó egyéb cikkek, valamint a szeszes italok, dohányáruk drágultak – olvasható a KSH legfrissebb jelentésében.

A korábban vártnál gyorsabb lesz a gazdasági növekedés Cikk

Idén a magyar gazdasági növekedés – mindenekelőtt az EU-támogatások újraindulásának köszönhetően – 2 százalékról 3,2 százalékra gyorsul, írja legfrissebb jelentésében a GKI.

Adatdömping várható jövő héten Cikk

A jövő héten megjelenő makrogazdasági adatok közül az inflációs és az államháztartási adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül külkereskedelmi, ipari és építőipari statisztikák is napvilágot látnak.

Döntött a kamatról az MNB Cikk

Nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén. A kamatfolyosó sem módosult.

Infláció márciusban: árnyalattal kisebb mértékben nőttek az árak a vártnál Cikk

Átlagosan 2,7 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak idén márciusban, mint egy évvel ezelőtt, a februári 2,9 százalékos ütemet követően. Az üzemanyagokért átlagosan 17,1 százalékkal kellett többet fizetni, mint tavaly márciusban. Az év első három hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,6 százalékkal nőttek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Magasabb lehet az infláció, nem változott az alapkamat Cikk

Nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén, viszont a korábban árt 2,4 százalékról 2,6 százalékra módosította az ez évi inflációs előrejelzését, 2018-ra és 2019-re pedig 3 százalékot fogyasztói áremelkedést jelez előre.

Növekvő bérek, magasabb árak? Újra apasztja a zsebeket az infláció Cikk

Átlagosan 2,3 százalékkal magasabbak voltak januárban a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A cukor 15,3, a sajt 4,6, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 3,5 százalékkal drágultak, a sertéshúsért pedig – amelynek áfakulcsa tavaly januárban csökkent 27 százalékról 5 százalékra – 9,6 százalékkal kellett többet fizetni, mint egy évvel korábban, így több mint a fele elveszett az áfakulcscsökkentésből eredő árelőnynek.

Ennyi lesz az alapkamat, itt a friss GDP- és inflációs előrejelzés Cikk

Változatlanul, 0,9 százalékon hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa az alapkamatot mai ülésén, és nem változtatott a kamatfolyosó kondícióin sem. Az alapkamat tartása megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Mi lesz a nyugdíjakkal? Szerdán kiderül Cikk

Minden körülmények között garantálja a kormány a nyugdíjak értékállóságát – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Nyugdíjemelés: figyelem, itt a kormány terve 2017 januárjától! Cikk

Csupán 0,9 százalékkal emelkednek 2017. január 1-jétől a nyugdíjak, illetve a különféle rokkantsági, fogyatékossági, rehabilitációs ellátások – derül ki a kormany.hu oldalon közzétett rendelettervezetből. Ugyanilyen mértékben növekedne a rokkantsági járadék összege is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed alatt felgyűlt szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Sztrájkalap mértéke

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alapítvány adó 1 százalék felhasználása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close