24 találat a(z) Hollandia cimkére

Egy lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat Cikk

Egy holland lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat tekintettel azok környezetszennyező voltára, és arra kérik az uniós döntéshozókat, hogy ezt vegyék bele az uniós zöld megállapodásba és az EU új élelmiszer-szabályozásába. A húsfeldolgozók érdekvédelmi szervezete szerint van egy-két gond az érveléssel – írja a napi.hu.

Papírmunka a sofőrök külföldi minimálbérénél Cikk

„Sofőrjeink nemzetközi minimálbérét hogyan kell számfejteni, és hogyan számoljuk a járulék alapjául szolgáló összeget (Németország, Ausztria, Hollandia)? Valamint a bérjegyzékükön fel kell tüntetni külön tételenként a belföldi-nemzetközi napidíjat és az üzemanyag-megtakarítást?” – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Sztrájk: az amszterdami járatok tucatjait törölték Cikk

Megközelítően nyolcvan járatot töröltek ma az amszterdami Schiphol repülőtéren a nyugdíjkorhatár emelése ellen meghirdetett országos sztrájk miatt, amely komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben egész Hollandiában.

Brexit: özönlenek a cégek Hollandiába Nagy-Britanniából Cikk

A Brexit miatt számos cég tette már át központját Nagy-Britanniából Hollandiába és idén tovább nőhet ezek száma – közölte a holland gazdasági minisztérium.

Holland bérleti díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk Hollandiában készít nádtetőt. Holland cégnek számláz. Kint, Hollandiában béreltünk szállást. A számlán részletezik a bérleti díjat, az ágyneműhasználatot, parkolási díjat, biztonsági szolgáltatást. A számla holland áfával van kiállítva. Kérdésem az lenne, hogy helyesen állították-e ki részünkre a számlát holland áfával? Válasza sürgős lenne! Köszönettel.

Hollandiából járó szociális ellátás adózása Kérdés

Az alábbi kérdéssel fordulok a Tisztelt Szakértőhöz: Magyarországon élő özvegynek holland társadalombiztosító szociális ellátás címen fizet az elhunyt férjére tekintettel ellátást, amely a Magyarországon élő, magyar illetékességű özvegy jövedelmétől függ. A holland biztosító tájékoztatása alapján az özvegy adójóváírásra jogosult, ezzel kapcsolatban kéri a nyilatkozatot. Az adózásával, illetve az említett adójóváírás alkalmazásával kapcsolatban kérjük a segítségét a nyilatkozat megfelelő kitöltéséhez. Ez a jövedelem adóköteles-e, ha igen, melyik országban adózik?

Hollandiai rendezvényen történő értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kézműves söröket forgalmazó cég egy Hollandiában megrendezésre kerülő rendezvényen szeretné árusítani a söreit. Kérdésem az lenne, hogy külföldön hogyan kell teljesítenie a nyugtaadási kötelezettségét? Az értékesítés után – véleményem szerint – fel kell számolni a 27%-os áfát, mivel a közösségen belüli értékesítés feltételei az adómentes értékesítéshez nem valósulnak meg. Ön mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Bicikliút műanyaghulladékból – a hollandoknál már ilyenen is lehet tekerni Cikk

Először tekerhettek végig holland kerékpárosok a héten a világ első műanyaghulladékból készült kerékpárútján, amelyet az évi több millió tonna műanyaghulladék csökkentése céljából építettek.

Az ING-t 775 millió euróra büntették Hollandiában pénzmosási ügyek miatt Cikk

Mintegy 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot kellett megfizetnie az ING-nek Hollandiában, amiért a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak – közölte kedden a helyi ügyészség.

Banánszállítmányba rejtették a kokót Cikk

Nagyjából 700 kilogramm, banánszállítmányba rejtett kokaint foglalt le a rendőrség a hollandiai Uitgeestben – jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

Külföldön élő kft.-ügyvezető járulékfizetése Kérdés

Kft.-tag ügyvezető igazgató 2013 decemberétől Hollandiában él, mert ott ment férjhez. Ott munkát nem vállalt, de magánbiztosítónak fizetett, mert gyermekei születtek. Magyarországon 2008. 11. 14-től 2014. 06. 10-ig a kft.-ben mujnkaviszonyban állt, majd 2014. 06. 11-től 1452-es kóddal jelentették be, de neki sehol nem volt ekkor munkaviszonya. Kérdésem, hogy mivel kettő kicsi gyermeket nevel, közülük a kisebbik Down-szindrómával született, mi a teendő, hogy a magyarországi kft.-ben a biztosítása rendezett legyen, valószínű ez év áprilisában megszületik a harmadik gyermeke, szintén Hollandiában. Köszönettel várom válaszukat

Uniós jogot sért a holland társaságiadó-szabályozás Cikk

Uniós jogot sért, ezért Hollandiának meg kell szüntetnie a nagyvállalatokat adókedvezménnyel segítő, sok vitát kiváltó társaságiadó-szabályozását – jelentette ki az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Egyéni vállalkozó Hollandiában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar adószámmal rendelkező egyéni vállalkozó (aki a járulékait Magyarországon a minimálbér után megfizeti) rendszeresen (2017-ben egész évben) teljes mértékben) Hollandiában dolgozott és számlázott. A 2017. évi szja-bevallásában hogyan adózik?

Így nyernek a hollandok a Brexitből Cikk

Nagy-Britanniából Hollandiába tette át a telephelyét tavaly 18 cég Londonnak arra a döntésére, hogy elhagyja az EU-t – közölte a külföldi befektetésekkel foglalkozó holland kormányszervezet.

Kiküldetés adózása Kérdés

Társaságunk 2017. évben egy holland cég megbízását teljesítette Belgiumban. A tevékenységet személyesen én végeztem, magyarországi állandó lakóhellyel rendelkezem. Az év második felében derült ki, hogy a külföldi kiküldetésben eltöltött idő meghaladja a 183 napot. Társaságunk végig vonta a szja-előleget tőlem. Kérdésem: csak a saját szja-bevallásomban tudom-e visszaigányelni a befizetett előlegeket, vagy a társaságnak a havi 08-as bevallásokat kell önrevízióznia? Belgiumban vagy Hollandiában kell adóbevallást beadnom ebben az esetben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérként adózó juttatások

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Osztalék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Végkielégítés feltételekkel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close