28 találat a(z) Hollandia cimkére

Koronavírus: Hollandia ismét szigorításokat vezet be Cikk

A holland ügyvivő kormány három hétig tartó részleges korlátozásokat jelentett be a koronavírus-fertőzések kiemelkedően magas száma miatt. A rendelkezések szombaton lépnek érvénybe.

Koronavírus: Hollandia sötétvörös, viszlát nyitás, üdv home office Cikk

A továbbra is meredeken emelkedő holland koronavírus-fertőzési adatok miatt a hágai kormány hétfőn arra szólította fel állampolgárait, amennyiben megoldható, dolgozzanak újra otthonról. Az ország egésze várhatóan sötétvörös besorolást kap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) fertőzöttséget mutató térképén.

Áfa könyvelése EU számlán Kérdés

Külföldi munkaképtelenségi járadék itthoni adózása Kérdés

Egy lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat Cikk

Egy holland lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat tekintettel azok környezetszennyező voltára, és arra kérik az uniós döntéshozókat, hogy ezt vegyék bele az uniós zöld megállapodásba és az EU új élelmiszer-szabályozásába. A húsfeldolgozók érdekvédelmi szervezete szerint van egy-két gond az érveléssel – írja a napi.hu.

Papírmunka a sofőrök külföldi minimálbérénél Cikk

„Sofőrjeink nemzetközi minimálbérét hogyan kell számfejteni, és hogyan számoljuk a járulék alapjául szolgáló összeget (Németország, Ausztria, Hollandia)? Valamint a bérjegyzékükön fel kell tüntetni külön tételenként a belföldi-nemzetközi napidíjat és az üzemanyag-megtakarítást?” – kérdezte az Adózóna olvasója. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Sztrájk: az amszterdami járatok tucatjait törölték Cikk

Megközelítően nyolcvan járatot töröltek ma az amszterdami Schiphol repülőtéren a nyugdíjkorhatár emelése ellen meghirdetett országos sztrájk miatt, amely komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben egész Hollandiában.

Brexit: özönlenek a cégek Hollandiába Nagy-Britanniából Cikk

A Brexit miatt számos cég tette már át központját Nagy-Britanniából Hollandiába és idén tovább nőhet ezek száma – közölte a holland gazdasági minisztérium.

Holland bérleti díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk Hollandiában készít nádtetőt. Holland cégnek számláz. Kint, Hollandiában béreltünk szállást. A számlán részletezik a bérleti díjat, az ágyneműhasználatot, parkolási díjat, biztonsági szolgáltatást. A számla holland áfával van kiállítva. Kérdésem az lenne, hogy helyesen állították-e ki részünkre a számlát holland áfával? Válasza sürgős lenne! Köszönettel.

Hollandiából járó szociális ellátás adózása Kérdés

Az alábbi kérdéssel fordulok a Tisztelt Szakértőhöz: Magyarországon élő özvegynek holland társadalombiztosító szociális ellátás címen fizet az elhunyt férjére tekintettel ellátást, amely a Magyarországon élő, magyar illetékességű özvegy jövedelmétől függ. A holland biztosító tájékoztatása alapján az özvegy adójóváírásra jogosult, ezzel kapcsolatban kéri a nyilatkozatot. Az adózásával, illetve az említett adójóváírás alkalmazásával kapcsolatban kérjük a segítségét a nyilatkozat megfelelő kitöltéséhez. Ez a jövedelem adóköteles-e, ha igen, melyik országban adózik?

Hollandiai rendezvényen történő értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kézműves söröket forgalmazó cég egy Hollandiában megrendezésre kerülő rendezvényen szeretné árusítani a söreit. Kérdésem az lenne, hogy külföldön hogyan kell teljesítenie a nyugtaadási kötelezettségét? Az értékesítés után – véleményem szerint – fel kell számolni a 27%-os áfát, mivel a közösségen belüli értékesítés feltételei az adómentes értékesítéshez nem valósulnak meg. Ön mit gondol erről? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Bicikliút műanyaghulladékból – a hollandoknál már ilyenen is lehet tekerni Cikk

Először tekerhettek végig holland kerékpárosok a héten a világ első műanyaghulladékból készült kerékpárútján, amelyet az évi több millió tonna műanyaghulladék csökkentése céljából építettek.

Az ING-t 775 millió euróra büntették Hollandiában pénzmosási ügyek miatt Cikk

Mintegy 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot kellett megfizetnie az ING-nek Hollandiában, amiért a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak – közölte kedden a helyi ügyészség.

Banánszállítmányba rejtették a kokót Cikk

Nagyjából 700 kilogramm, banánszállítmányba rejtett kokaint foglalt le a rendőrség a hollandiai Uitgeestben – jelentette a helyi sajtó csütörtökön.

Külföldön élő kft.-ügyvezető járulékfizetése Kérdés

Kft.-tag ügyvezető igazgató 2013 decemberétől Hollandiában él, mert ott ment férjhez. Ott munkát nem vállalt, de magánbiztosítónak fizetett, mert gyermekei születtek. Magyarországon 2008. 11. 14-től 2014. 06. 10-ig a kft.-ben mujnkaviszonyban állt, majd 2014. 06. 11-től 1452-es kóddal jelentették be, de neki sehol nem volt ekkor munkaviszonya. Kérdésem, hogy mivel kettő kicsi gyermeket nevel, közülük a kisebbik Down-szindrómával született, mi a teendő, hogy a magyarországi kft.-ben a biztosítása rendezett legyen, valószínű ez év áprilisában megszületik a harmadik gyermeke, szintén Hollandiában. Köszönettel várom válaszukat

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs