80 találat a(z) GKI cimkére

GKI a munkahelyvéldemi akcióról: a munkaerő-költség kis részét érintik a kedvezmények Cikk

A kormány által hétfőn bejelentett munkahelyvédelmi terv járulékcsökkentései egy-egy cég összes munkaerő-költségének csak kis részét érintik - hívta fel a figyelmet Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató Zrt. foglalkoztatáspolitikai kutatásvezetője. Hozzáfűzte, az elmúlt évek munkaadói járulékkedvezményei is csak mérsékelt eredményt hoztak a munkahelyek bővítésében.

Mennyivel maradhat több a zsebunkben jövőre? Cikk

Változatlan bruttó jövedelem mellett átlagosan mintegy 3 százalékkal emelné a nettó jövedelmet "a felezett szuperbruttó" alapra való áttérés jövőre, de csak változatlan adójóváírási szabályok és minimálbér mellett - számolta ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.

A GKI emelné a meleg étkezési jegyek adómentes értékét Cikk

A hideg étkezési utalványok 6.000 forintos adómentes értékének megtartását, esetleg 7.000-re emelését, illetve a meleg utalványok esetében 12 ezer forintról 13-14 ezer forintra növelését javasolja a GKI Gazdaságkutató Zrt., ami számításik szerint 3-4 milliárd forintos többlet költségvetési terhet jelentene az ideihez képest - mondta Ádler Judit, a GKI kutatásvezetője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A GKI szuperbruttósítana, Kupa szkeptikus Cikk

Világosabb, egyszerűbb és igazságosabb közteherviselést szolgálhat a bérek szuperbruttósítása – mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató elnöke. Kupa Mihály viszont szkeptikus a javaslattal szemben. Az adórendszer átalakításával kapcsolatban felmerülő javaslatok költségeit végig kell számolni és nem vakon elfogadni azt, bármelyikről is legyen szó – hangsúlyozta a volt pénzügyminiszter a hvg.hu kérdésére.

A revizorok is másképp vizsgálnák a vagyon eredetét Cikk

A vagyonosodási vizsgálatokat jogszerűnek és hasznosnak tartja a társadalom, eredményességüket viszont fenntartással kezelik, az adóamnesztiából pedig a többség nem kér - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek a vagyonosodási vizsgálatok társadalmi-gazdasági hatásairól végzett kutatásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed összegének számítása munkahelyváltás esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai

Pölöskei Pálné

adószakértő

Öregségi nyugdíjas alkalmazása (efo)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs