324 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Tilos ezeket a magyar adókat alkalmazni! Cikk

A Bizottság két részletes vizsgálatot indít a magyarországi élelmiszerlánc-felügyeleti díj és a dohánytermék-értékesítést terhelő adó ügyében, jelentette be az Európai Bizottság szerdán – írja a portfolio.hu.

Hamis adatok miatt bünteti a spanyolokat Brüsszel Cikk

Spanyolország 18,9 millió eurós (5,8 milliárd forint) bírságot kapott, amiért hamis deficitadatokat adott az uniónak a valenciai régióról – számolt be a brüsszeli döntésről kedden a spanyol sajtó.

Inog a román adócsökkentés? Cikk

Románia nem állapodott meg az Európai Bizottság szakértőivel a Bukarest által január 1-jétől tervezett adócsökkentésekről – jelentette be Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter.

Radikális reform a társasági adózásban Cikk

Az Európai Bizottság a kontinens társasági adózási rendszerének radikális megreformálására vonatkozó akciótervvel állt elő az elmúlt napokban. A nyilvánosságra hozott elképzelés öt fő területre összpontosít, amelyek az adókikerülés visszaszorítását, a fenntartható bevételek biztosítását és az egységes piac megerősítését célozzák – emeli ki Fajcsák Gábor, az RSM DTM Zrt. adómenedzsere bejegyzésében.

Zsebszerződések megszüntetése: Brüsszel és Budapest csatázik Cikk

A második szakaszba lépett csütörtökön a színlelt szerződéseket megszüntető magyar törvény miatt 2014 októberében indult kötelezettségszegési eljárás. Brüsszelnek továbbra is az a véleménye, hogy a tavaly májusban életbe lépett magyar szabályozás megsérti a tőke szabad áramlására és a letelepedés szabadságára vonatkozó uniós előírásokat és a tulajdonhoz való jogot is, ami az EU alapvető jogi chartában van rögzítve.

Német útdíj: a külföldieket jobban sújtja, indul az eljárás Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön Németország ellen az Európai Bizottság, mert diszkriminatívnak tartja a múlt héten törvénybe iktatott útdíjszabályozást.

Új uniós terv a társasági adóra Cikk

A társasági adózás uniós rendszerének mélyreható reformját célozza az a cselekvési terv, amit szerdán terjesztett elő az Európai Bizottság. Brüsszel többek között leporolja a közös konszolidált társaságiadó-alapra vonatkozó korábbi javaslatát, és arról is gondoskodni kíván, hogy a cégek ott fizessenek adót, ahol a nyereségük keletkezik.

Német autópályadíj: Brüsszel odacsap, ha kell Cikk

Gyakorlatilag készen áll Brüsszelben a hivatalos felszólító levél a német kormány számára, amellyel az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Németország ellen, ha Berlin a tervezett formában vezet be díjfizetési kötelezettséget a német autópályákon – közölte egy uniós forrás csütörtökön.

A társasági adóról vitáztak az Európai Bizottságban Cikk

Szerdán úgynevezett orientációs vitát tartott a társasági adózás témakörében az Európai Bizottság biztosi kollégiuma, a testület júniusban ismerteti erre vonatkozó akciótervét.

Áthaladó fuvarozókra kiterjesztett német minimálbér: Brüsszel eljárást indított Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság kedden Németország ellen, a fuvarozókkal szemben megkövetelt minimálbér-szabályok alkalmazása miatt.

Ez a baj a magyar adópolitikával Brüsszel szerint Cikk

Közzétette az uniós tagállamok számára készített országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásait szerdán az Európai Bizottság, amely Magyarország esetében öt ajánlást fogalmazott meg.

EU-s kifizetések zárolása: a kormánynál a labda Cikk

Az Európai Bizottság által április 10-én felfüggesztett regionális politikai kifizetések összege 451,2 millió euró – pontosított csütörtökön a testület illetékes szóvivője. Brüsszeli források szerint 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó 15 magyar operatív programból jelenleg 10-nél szünetelnek a kifizetések.

Vád a Google ellen Cikk

Piaci erőfölénnyel való visszaélés miatt indított hivatalos eljárást szerdán a Google ellen az Európai Bizottság, mert a cég megítélése szerint az általános keresőoldalakon módszeresen a saját ár-összehasonlító alkalmazását részesíti előnyben a piaci versenytársakkal szemben. Az amerikai szoftvercég az Android mobil operációs rendszerrel összefüggésben is trösztellenes vizsgálatnak néz elébe – írja a BruxInfo.hu.

Magyar támogatásokat függesztett fel Brüsszel Cikk

Az Európai Bizottság (EB) felfüggeszti a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritástengelyét, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartozik – jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Román áfacsökkentés – uniós reakció Cikk

Az Európai Bizottság (EB) előrejelzése szerint a román kormány áfacsökkentő tervei jelentős kiesést okoznak az adóbevételekben – jelentette ki Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság euróért és társadalmi párbeszédért felelős alelnöke szerdán Bukarestben, miután Victor Ponta román miniszterelnökkel tárgyalt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs