324 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Ezen az adón kényszerből változtatnának Vargáék Cikk

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint valószínűleg hozzá kell nyúlni a bankadóval kapcsolatos szabályozáshoz, mert az EBRD-vel kötött februári megállapodáshoz kapcsolódóan a bankadóhoz kötődő szabályozás két elemét is kifogásolta az Európai Bizottság (EB).

Kivizsgáltatnák a magyar sporttámogatást Cikk

A látványsportok társasági adókedvezményes (tao) támogatási rendszerének kivizsgálását kérte az Európai Bizottságtól Niedermüller Péter európai parlamenti képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke – írja a napi.hu.

Fizetniük kell a kisboltoknak is Cikk

Meghátrált a kormány az Európai Bizottság érvei előtt: megszűnik a nagy élelmiszerláncokat sújtó sávos felügyeleti díj, helyette egykulcsos, az árbevétel 0,1 százaléka lesz a díj, illetve meghatározott körben átalánydíjat fizethetnek.

Elektronikus útdíjszedés – kötelezettségszegési csomag Magyarországgal szemben Cikk

Egyelőre mégsem fordul az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz az energiahatékonysági irányelv hiányos magyarországi átültetése miatt, de folytatja a korábban indított eljárást. Budapestet két további ügyben is kérdőre vonták csütörtökön: az illegálisan kitermelt faanyagok forgalmazását tiltó rendelet és az elektronikus útdíjszedési szolgáltatásról szóló határozat nem megfelelő végrehajtása miatt.

Odapörköltek a Starbucksnak és a Fiatnak az adókedvezmények miatt Cikk

Az uniós szabályok értelmében illegális állami támogatásnak minősülnek azok az adókedvezmények, amelyeket Luxemburg nyújtott a Fiatnak, Hollandia pedig a Starbucksnak – döntött szerdán az Európai Bizottság.

Állami segédlettel trükköznek az adóval Cikk

A multinacionális cégeknek legalább egyszer adót kelljen fizetniük a nyereségük után, az EU-ban pedig gondoskodni kell egy tényleges minimális társaságiadó-kulcs bevezetéséről – többek között ezzel az igénnyel lép fel a multiknak nyújtott nagylelkű adókedvezmények kivizsgálására alakult speciális EP-vizsgálóbizottság jelentése, amiről novemberben szavaz a ház plenárisa.

Magasak a munkát terhelő adók, többet kellene beszedni áfából Cikk

Jellemzően csökkennek a munkát terhelő adók az EU tagállamaiban, de továbbra sincs egyértelmű jele annak, hogy a növekedésre kevésbé ártalmas adók irányába tolódna el az adóterhelés – állapítja meg a tagállamok adóreformjairól készült éves jelentés. Magyarországnak a környezetvédelmi adók szerkezetére kellene jobban odafigyelnie.

Juncker tagadja az őt ért vádakat Cikk

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Luxemburg volt kormányfője csütörtökön egy európai parlamenti (EP) különbizottság előtt tagadta, hogy miniszterelnökként adóparadicsommá tette a nagyhercegséget.

Így keresheti igazát a „mezei” adózó az EU-nál Cikk

Hogyan lehet az EU-hoz fordulnia az egyszerű magyar adózónak adóhatósági és bírósági eljárás nélkül, ha úgy érzi, hogy a magyar jogszabályok nincsenek összhangban az EU szabályozással?

Brüsszel Párizs körmére koppint Cikk

Ugyanazért a prémium csomagért sokkal többet kell fizetniük a briteknek és a németeknek, mint a franciáknak a párizsi Disneyland-ben. Az Európai Bizottság most rászólt Franciaországra, hogy nézzen utána a panaszoknak.

Újabb panasz a földtörvényre Cikk

Az állami tulajdonú földek bérbeadásának gyakorlata miatt többen is bepanaszolták Magyarországot az Európai Bizottságnál – értesült a BruxInfo. Közben a haszonélvezeti jogok megszüntetése és a földforgalmi törvény ügyében indult kötelezettségszegési eljárások is haladnak a maguk útján.

Ujjat húztak a franciák Brüsszellel Cikk

Bíróság elé viszi Franciaországot az Európai Bizottság miután Párizs nem fizettetett vissza tiltott állami támogatásokat a Ryanairrel és egy másik légitársasággal – közölte hétfőn a brüsszeli testület.

Jelentős uniós források a magyar közigazgatás javítására Cikk

Az Európai Bizottság elfogadta a magyar Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programot (KÖFOP). A program keretében Magyarország több mint 935 millió eurót, ezen belül a közel 795 millió eurós uniós finanszírozást mozgósíthat a közigazgatási szervek által nyújtott szolgáltatások javítására. Ezzel az utolsó magyar operatív program is megkapta a jóváhagyást.

Brüsszeli vizsgálat amerikai filmstúdiók ellen Cikk

Az Európai Unió versenyhatósága trösztellenes vizsgálatot indított hat ismert amerikai filmstúdió és a Sky UK fizetős TV-csatorna ellen, mert gyanúja szerint a cégek által aláírt szerződések korlátozzák a Sky szolgáltatásaihoz való hozzáférést Nagy-Britannián kívül, ami az uniós jogba ütközik.

Javaslat a görög áthidaló kölcsönre Cikk

Hivatalosan előterjesztette szerdán javaslatát a tagállamok kormányait képviselő miniszteri tanács számára az Európai Bizottság, hogy Görögország az Európai Pénzügyi Stabilitási Mechanizmusból (EFSM) három hónapos lejáratra 7 milliárd euró áthidaló kölcsönt kaphasson.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Nyugdíjjárulék-fizetési felső határ

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs