323 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Kartelleztek – gigabírságot kell fizetniük Cikk

Rekordösszegű, közel 3 milliárd eurós pénzbírságot rótt ki kedden kartellezés miatt az Európai Bizottság a legnagyobb teherautó gyártókra, melyek 14 éven keresztül összebeszéltek egymással és egyeztették az árakat.

Megbüntethetik a spanyolokat és a portugálokat Cikk

Jóváhagyták a Spanyolország és Portugália elleni deficitszankciós eljárás elindítását az Európai Unió pénzügyminiszterei a Brüsszelben kedden tartott ülésükön.

Könnyebb hozzáférés induló innovatív vállalkozásoknak kölcsönökhöz, garanciákhoz Cikk

Induló innovatív vállalkozások és a városfejlesztési beruházások ösztönzésére szolgáló pénzügyi szabályozást fogadott el az Európai Bizottság (EB) hétfőn.

A hónap végéig meg kell fizetni a felügyeleti díjat Cikk

Az egységesen 1 ezrelékes élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-éig kell befizetniük az élelmiszerlánc-szereplőknek, az Európai Bizottság héten közzétett döntése nem érinti a jelenlegi felügyeletidíj-rendszert – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán.

Adóelkerülés, pénzmosás: további szigorítások jöhetnek Cikk

Javaslatot fogadott el az Európai Bizottság az adóelkerülés, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen hozott intézkedések szigorítása, valamint a társaságok és pénzalapok valódi tulajdonosi hátterének átláthatóbbá tétele érdekében – tájékoztatott az uniós bizottság kedden.

Tiltott támogatást kapott több focicsapat Cikk

Az uniós szabályokkal összeegyeztethetetlen állami támogatások miatt hét spanyol futballklubnak – köztük a Barcelonának és a Real Madridnak – több tízmillió eurót kell visszafizetnie a spanyol államnak az Európai Bizottság hétfői döntése értelmében.

Júliustól megabírság a külföldiekre, ha nem fizetik a francia minimálbért Cikk

Németország után a franciák is bevezették a külföldiekre is kötelező minimálbért, ha az ország területén szolgáltatást nyújtanak. A szabály megsértését megabírsággal szankcionálják. Az Európai Bizottság mindkét országgal szemben kötelezettségszegési eljárást indított, de ez senkit sem ment fel a retorziók alól.

A visegrádi országok korlátoznák az Európai Bizottság jogkörét Cikk

A visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország) az Egyesült Királyság unióból történő kiválásáról szóló döntés nyomán az Európai Bizottság (EB) jogkörének korlátozását sürgették kedden Brüsszelben, Varsó pedig egyenesen a bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek a menesztését kérte – jelentette a Reuters hírügynökség.

Elegük lett az áfacsalásból Cikk

Új alapokra helyezné az uniós áfarendszert az Európai Bizottság, rugalmasabb, egyszersmind a csalások ellen szigorúbban fellépő rendszert és egyszerűsítést ígérnek a hozzáadottértékadó- (héa) szabályok egységesítésével – hívta fel a figyelmet közleményben a Mazars a testület akciótervére. Az akcióterv nem jelent szabályozást, csak szakmai iránymutatást – írja a vg.hu.

Kinyitja a pénzcsapot Brüsszel Cikk

Előreláthatóan júniusban rendezheti az Európai Bizottság Magyarország felé az aszfaltügy miatt visszatartott kifizetéseket, és még a nyáron megérkezhetnek Budapestről az első fizetési igénylések a 2014 és 2020 közötti alapok terhére. A kifizetések előrehozásáról (előlegfizetésről) közben tovább folynak az egyeztetések a kormány és Brüsszel között.

Magyarország ellen is eljárás indult a külföldiek földvásárlását korlátozó szabályok miatt Cikk

Több uniós tagállam, köztük Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság, mert úgy véli, hogy a külföldiek földvásárlására vonatkozó jogszabályok sértik a tőke szabad mozgását és a letelepedés szabadságát.

Durva bérezés jöhet kiküldetéskor az EU-ban? Magyarország tiltakozik Cikk

Az Európai Bizottság, azt javasolva, hogy a kiküldetésben dolgozó külföldiek a jövőben a helyiekkel azonos javadalmazásban részesüljenek. Ezzel kiszorulnának a nyugati piacokról azok a kelet-európai vállalkozások, amelyek épp az olcsóságuk miatt jutnak megrendelésekhez – adta hírül a Népszabadság.

Megtorpedózza Magyarország is a kiküldöttekre vonatkozó brüsszeli javaslatot Cikk

Tíz uniós tagállam, köztük Magyarország törvényhozása „sárga lap” felmutatásával próbálja visszavonatni az Európai Bizottság kiküldött munkavállalókról szóló irányelv módosítására vonatkozó javaslatát. A tíz elégedetlen tagország közül kilenc közép- és kelet-európai, amely versenyelőnyének elvesztését félti a „szociális dömping” visszaszorítását célzó jogszabály-tervezettől.

Brüsszel elfogadta a pálinkát, ám újabb jogi eljárást indított a jövedéki adó miatt Cikk

Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen – közölte az uniós bizottság sajtószolgálata csütörtökön. Az NGM szerint a kérdéses szabályozás nem diszkriminatív.

Elkezdték az áfa megújítását – ellenállóbb lesz Cikk

Az áfa (általános forgalmi adó) szabályozásának korszerűsítése érdekében cselekvési tervet terjesztett elő az Európai Bizottság, hogy a hozzáadottérték-adó rendszere egyszerűbbé, a csalással szemben ellenállóbbá és fokozottabban vállalkozásbaráttá váljon – jelentette be az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztosa csütörtökön Brüsszelben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület

Bunna Erika

adótanácsadó

MLM rendszerben fizetett jutalék, áfabevallás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Motorbenzin – áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close