38 találat a(z) Covid cimkére

Kata Kérdés

Drága a covid-gyorsteszt, itt a versenyhivatal megoldási javaslata Cikk

A koronavírus-gyorstesztek kiskereskedelmi láncoknál, drogériáknál és benzinkutaknál történő értékesítésének engedélyezését javasolja ideiglenesen a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Transzferárazási feladatok az év elején – eldöntendő kérdések, kockázatok, szankciók Cikk

A kapcsolt felek közötti ármeghatározás, azaz a transzferárazás már eleve magában rejti a káros nemzetközi jövedelemoptimalizálás veszélyét, de a kísértést ennek kihasználására a koronavírus-világjárvány tovább erősíti.

Covid alatti jogviszonymegszűnés Kérdés

COVID-19 védőoltás: jár-e fizetett szabadság, táppénz, mire kell ügyelni jutalom esetén? Cikk

A COVID-19 vírussal szembeni védőoltás lassan-lassan szinte kötelezővé válik az Európai Unió tagállamaiban, melynek első lépéseként az államok a munkáltatókat hatalmazzák fel az oltási kötelezettség előírására. Az oltási kötelezettség mind a munkáltatók, mind a munkavállalók esetén számos kérdést vet fel, cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Beleszámít-e a táppénz ideje a munkaidőkeretbe? Cikk

Az Adózóna olvasója koronavírus-fertőzés miatt táppénzre kényszerült. Kérdése arra irányult, hogy beleszámít-e a táppénz ideje a munkaidőkeretbe. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Home office-ban Covid betegállomány Kérdés

Munkajogi szabályozások covid kapcsán Kérdés

GDP-növekedés: várakozáson felül teljesít a magyar gazdaság Cikk

A második negyedévben Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adat szerint 17,9 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 17,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – jelentette ma első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A 2019. második negyedévinél 2,2 százalékkal volt nagyobb a GDP a nyers adatok szerint. A koronavírus-járvány az adatok megbízhatóságát is befolyásolja, amelyek befolyásolhatják a későbbi revíziók mértékét – tette hozzá a KSH.

Hétszeresére nőtt a tengeri szállítmányozás ára egy év alatt Cikk

Tavaly nyáron átlagosan 1650 dollárba került egy 40 láb méretű tengerikonténer szállítása Sanghajból Rotterdamba. Manapság ugyanekkora áru szállítása 11 196 dollárba kerül, azaz gyakorlatilag egy év alatt hétszeresére emelkedtek a tengeri szállítási díjak. Ez az úgynevezett „bullwhip-effect” azaz „ostorcsapás-hatás” következménye, amely jó esetben is még a 2021-es év végéig éreztetni fogja a hatását a nemzetközi kereskedelemben, olvasható az iBanFirst tájékoztatójában.

Bértámogatás könyvelése Kérdés

A jogi képviselőnek számolnia kell a koronavírus-fertőzés lehetőségével Cikk

A koronavírus járványhelyzetre tekintettel a jogi képviselővel szembeni fokozott elvárás azt is magában foglalja, hogy a fertőzés veszélyével is számolva ügyintézési, munkaszervezési rendjét úgy alakítsa, hogy a folyamatos ügyvitelt biztosítani tudja – mondta ki a Kúria.

Rehabilitációs hozzájárulás – Covid Kérdés

Osztalék utáni szochómentesség Kérdés

Ingatlanforgalmazó kft. lakásbérbeadása Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó szünetelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Átalányadózásra áttérő 2358-as bevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs