105 találat a(z) Budapest cimkére

Nem áll le a lakásárnövekedés Cikk

2018 második negyedévében a lakásárak éves növekedési üteme az előző időszaki 17,8 százalékról 20,2 százalékra gyorsult a fővárosban az MNB lakásárindex legfrissebb értékei szerint. A vizsgált időszakban a vidéki városokban a fővároshoz képest alacsonyabb és az országos átlaghoz közeli 16,3 százalékos éves nominális drágulás volt mérhető. A községekben az országos átlagtól érdemben elmaradó, mindössze 11,8 százalékos átlagos éves lakásár növekedés volt tapasztalható a második negyedévben nominális értelemben, amivel tovább nőtt a kisebb és nagyobb településeken tapasztalt lakásár-szint közti különbség. 2018 második negyedévében az aggregált MNB lakásárindex szerint országos átlagban nominális alapon 3,5 százalékkal nőttek a lakásárak, míg éves nominális növekedési ütem 16,2 százalékot ért el, szemben az előző időszakban tapasztalt 16,8 százalékos értékkel. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme 12,7 százalékot tett ki a vizsgált időszakban – közölte az MNB.

Forgalomkorlátozás lesz vasárnap Budapesten Cikk

Felvonulás miatt korlátozzák a forgalmat vasárnap délután Budapesten, több belvárosi útszakaszt és a Lánchidat is lezárják – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

TEK: lezárások lesznek Budapesten a török elnök jövő heti látogatása idején Cikk

Több budapesti útvonalon időszakos terelés, forgalomkorlátozás, lezárás lesz hétfőn és kedden, Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök látogatása idején – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) pénteken az MTI-vel.

Új parkolási rendszert tesztelnek Budapesten Cikk

Új fejlesztést vezettek be tesztüzemmódban a belvárosi parkolás megkönnyítésére Budapesten. Az V. kerületi parkolókba telepített szenzorokkal működő alkalmazás folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere.

Futóversenyek miatt változik egyes BKK-járatok közlekedése vasárnap Cikk

Futóversenyek miatt változik több budapesti tömegközlekedési járat menetrendje vasárnap, és a Clark Ádám tér környékén több utat is lezárnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon Cikk

Késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon, mert egy tehervonat szarvast gázolt el – tájékoztatta péntek reggel a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Gyorsult a lakásárak növekedése Cikk

A tavalyi év végéhez képest 2018 első negyedévében országos átlagban nominális alapon 5,4 százalékkal nőttek a lakásárak az MNB lakásárindex legfrissebb értéke szerint. Ez számottevő erősödést jelent 2017 utolsó negyedévének dinamikájához képest – közölte az MNB.

Július végétől nem áll meg a 2-es metró a Kossuth téren Cikk

Július végétől augusztus végéig építési munkálatok miatt nem áll meg a 2-es metró a Kossuth Lajos téren – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Itt lesz szúnyogirtás a héten Cikk

A főváros hét kerületében és 176 településen folytatódik a héten a szúnyoggyérítés – tájékoztatta a program koordinációjáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Forgalomkorlátozások az Erzsébet híd környékén világháborús robbanótest miatt Cikk

Többfelé útlezárásokra kell számítani kedd délelőtt Budapesten, mert tűzszerészi munkálatokat végeznek az Erzsébet hídnál a Dunában talált robbanótest miatt; már hajnaltól korlátozások léptek érvénybe – közölte a rendőrség a honlapján.

Új lezárások vasárnaptól Budapesten Cikk

Vasárnaptól lezárásokra kell számítani az Erzsébet hídnál távhővezeték-építés miatt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Útlezárások és menetrend-módosítások lesznek Budapesten csütörtöktől Cikk

Forgalomkorlátozás lép életbe csütörtöktől Budapest belvárosában a hétvégi Red Bull Air Race miatt, a lezárások következtében egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul – közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Újra eleshet a nagykörút – kerülje el mától! Cikk

Mától egészen szeptemberig pótlóbuszok járnak Budapesten a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán, a körúton buszsávot alakítottak ki.

Hajnali járatokat töröltek ma a budapesti repülőtéren Cikk

Feloldották az éjjeli repülőtérzárat, péntek reggel újra indít és fogad járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, bár sok reggeli járatot törölni kellett – közölte a Budapest Airport az MTI-vel.

Új parkolási övezetekről döntött a Fővárosi Közgyűlés Cikk

A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadott rendeletmódosításával új parkolási fizetőövezeteket alakítanak ki Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén óránként 525 forintra emelkedik a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkennek a parkolási díjak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs