105 találat a(z) Budapest cimkére

Budapest egyik „Brexit-ügynökségre” sem pályázott Cikk

Tizenkilenc európai város pályázik a Nagy-Britanniából távozó Európai Gyógyszerügynökség (EMA), nyolcan pedig az Európai Bankhatóság (EBA) befogadására. Bár a miniszterelnök korábban jelezte, Budapest végül nem nyújtott be pályázatot egyik ügynökségre sem.

Emelkedtek az albérleti díjak Cikk

Júliusban folyamatosan élénkül az albérletpiac, a felvételi ponthatárok, és kollégiumi férőhelyek kihirdetésének egyhónapos időszakában a kínálat is megduplázódott tavaly – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Fennakadások a tömegközlekedésben, forgalomkorlátozások Budapesten Cikk

Forgalomkorlátozásokra kell számítani demonstráció miatt vasárnap délután - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Kiugró lakásár-növekedés meglepetésekkel Cikk

2016 harmadik negyedéve során mintegy 5,9 százalékkal nőtt a hazai lakások átlagos ára az előző negyedévhez képest, ami gyorsuló dinamikát jelent a második negyedévi 1,9 százalékos növekedéshez viszonyítva – közölte az MNB.

Több tízmilliárdos kompenzáció közép-magyarországi cégeknek Cikk

Fejlesztési forrásokkal és adókedvezménnyel is élhetnek a főváros és Pest megye vállalkozói. Uniós forrásokból a Versenyképesség Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) egyebek közt támogatja az állam a versenyképesség javítását, a technológiai innovációt, az infokommunikációt, a turisztikát, a hatékonyabb energiafelhasználást. Hazai forrásból pedig Pest megyében kompenzálják a régió fejlettségéből adódó kevesebb uniós lehetőséget.

Figyelem, új adó jöhet Budapesten! Cikk

Megadóztatná Budapest III. kerületi önkormányzata a motoros vízi járműveket használókat – derül ki az óbudai önkormányzat rendelettervezetéből. Azoknak a magánszemélyeknek kellene fizetniük ezt a terhet, akik motoros vízi járművel használják a Duna partjának és folyamának óbudai részét.

Újabb rekordok, Budapesten erősen drágultak a lakásárak, vidéken nem Cikk

Az idén eddig 33 316 ingatlan cserélt gazdát, amely a tavalyi első negyedévnél 4 százalékkal, a 2014-es hasonló időszaknál közel 60 százalékkal nagyobb forgalmat jelent – áll a Duna House jelentésében.

Budapesti olimpia: adókedvezmény a nevezést támogatóknak – példákkal! Cikk

Március 10-én lépett hatályba a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) újabb módosítása, amely arra kívánja ösztönözni a vállalkozásokat, hogy a társasági adójuk terhére járuljanak hozzá az olimpia rendezés elnyerésére irányuló pályázat elkészítéséhez.

Jön a fővárosi dugódíj Cikk

Már a budapesti dugódíj bevezetésére készül a Központi Statisztikai Hivatal – tudta meg a Napi.hu.

Ennyi adót kell fizetni a budapesti kerületekben az ingatlanokra Cikk

Ingatlanadó nincs Magyarországon, így Budapesten sem, azonban néhány önkormányzat más elnevezéssel kivet különböző adókat az ingatlantulajdonosokra. Kommunális adónak, építmény-, illetve telekadónak hívják. A ballaingatlan.hu összeszedte, hogy hol, mennyit kell fizetni az ingatlantulajdonosoknak, illetve milyen esetben nem kötelezettek erre.

Ezek a városok adósodtak el a legjobban Cikk

Átlagosan 1,4 milliárdot kapnak az önkormányzatok a második körös adósságkonszolidáció során. A 2014. február végén záruló átvállalással 420 milliárdot fizet az állam mintegy 300 helyhatóságnak - írja a napigazdaság.hu.

Margitsziget: építményadó és idegenforgalmi adó Cikk

A fővárosi önkormányzat élne az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével 2014. január 1-jétől az általa közvetlenül irányított Margitszigeten.

Iparűzési adó: egymillió forintos adóalap alatt mentesség Budapesten Cikk

Mentességet kapnak jövőre a helyi iparűzési adó alól azok a vállalkozók, akiknek adóalapja nem haladja meg az egymillió forintot - erről szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A szállodák örülnek az egységes idegenforgalmi adónak Cikk

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) nagy örömmel értesült arról, hogy a budapesti kerületek a fővárossal együttműködve egységes idegenforgalmi adó alkalmazásáról döntöttek.

Budapesten egységesítik az idegenforgalmi adót Cikk

Egységesítik az idegenforgalmi adó kivetési gyakorlatát a budapesti kerületek és a főváros, ennek alapja a 4 százalékos adómérték lesz - jelentette be Rogán Antal (Fidesz-KDNP) V. kerületi polgármester szerdán, miután az érintett önkormányzatok egyeztettek a kérdésben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs