24 találat a(z) 36 órás munkaviszony cimkére

Munkavégzés több helyen Kérdés

Őstermelő Kérdés

Bt. beltag ügyvezető gyed, gyes mellett Kérdés

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó Kérdés

Két kérdés a katáról: áttérés a tao hatálya alá, illetve többes katás jogviszony megszüntetése Cikk

A jövő évben hatályba lépő szigorítások miatt több vállalkozás dönt úgy, hogy katáról áttér a társasági adó hatálya alá, illetve a már nyilvántartásba vett kisadózóknak figyelniük kell arra, hogy 2021. január 1-jéig csakis egyetlen jogviszonyban lehetnek kisadózóként nyilvántartva. Olvasói kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Társaságtulajdonos személyes közreműködés nélkül Kérdés

Bt. beltag járulékfizetése Kérdés

Nappali tagozatos hallgató és kft. ügyvezetője Kérdés

Járulékfizetés július 1-jétől Kérdés

Kft. tulajdonos személyes közreműködés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes, kivás kft., melynek székhelyén egy kis bolt található, melyben dolgozik 3 eladó (2 aktív, 1 cseden van). A tulajdonosnak van mérlegképes képesítése, de bérszámfejtő képesítése nincs. Ő látta el korábbi években a kft. könyvelését és pénzügyeinek intézését szabadidejében (könyvelés, utalások, bevallások, beszámoló), melyek után nem vett ki bért, juttatást a kft.-ből, tekintettel arra, hogy veszteséges a cég. A tulajdonos rendelkezik heti 36 órás munkaviszonnyal máshol, főállásban alkalmazott egy teljesen független cégben, melyben megfizetik utána a bére utáni közterheket. Kérdés: kell-e a tulajdonos után fizetni valamit a kivás-s kft.-ben? Előre is köszönjük a válaszát!

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretném kérni szakmai segítségnyújtását. Egy fiatal anyukának 36 órás munkaviszonya van "A" társaságnál, de jelenleg gyesen, fizetés nélküli szabadságon van. "B" társaságban tulajdonos és ügyvezető. "B" társaságban személyes közreműködésre nem kötelezett, "B" társaságnak van másik ügyvezetője is. A fiatal anyuka szeretne gyes mellett a "B" társaságban heti 5 órában, bruttó 30 ezer forint munkabérért, munkaviszonyban dolgozni. Szeretnénk megkérdezni, ilyen esetben milyen .járulékfizetési kötelezettség keletkezik "B" társaságnak a fiatal anyuka után? Másképpen alakul-e a járulékfizetés, ha az ügyvezetői megbizatása megszűnik. Előre is köszönöm szakmai segítségnyújtásukat! Üdvözlettel: Biró Valéria

Katás egyéni vállalkozó – gyes – 36 órás munkaviszony – megbízási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szünetelésről visszatérő katás, heti 36 órás munkaviszony melletti egyéni vállalkozó számlázhat-e ki megbízási díjat annak a cégnek, ahol a státusza jelenleg fizetési nélküli szabadság gyes miatt? A tevékenység, amit kiszámláz, hasonló, mint ami a munkaköre volt. (Természetesen az egyéni vállalkozói jogviszonya szünetelésről visszatérően főállásúra váltott, és havi 50 ezer forint katát fizet.) Válaszát köszönöm.

Gyes melletti társas vállalkozói jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy egyszemélyes vállalkozás, tagja jelenleg gyesen van novemberig. Van neki máshol 8 órás munkaviszonya, tehát 36 órát meghaladó jogviszony, ami miatt nem kellene a minimum járulékokat fizetnie. Viszont így, hogy tagi jogviszonyban ügyvezető is, személyesen részt vesz a tevékenységben, lesz bevétele a cégnek, így sem kell a minimum járulékokat megfizetnie, mivel van neki 36 órát meghaladó jogviszonya? Válaszát előre is köszönöm szépen!

xx08 M lap nullásan máshol biztosítottról Kérdés

Miért kell beadni xx08 M lapot nullásan arról a "társas vállalkozóról", akinek 36 órát elérő munkaviszonya van egyéb helyen, mely utóbbinál fogva biztosított és a xxT1041 adatlap mindezeket helyesen tartalmazza?

36 órás munka melletti egyéni vállalkozó katás betegállomány Kérdés

Főállásban van munkahelyem, mellette egyéni vállalkozó vagyok és katás. Sajnos kórházba kellett mennem január 4-én és most is táppénzen vagyok. Kérdésem a következő: tudom, a munkahelyemről kapom a táppénzt, ahol főállásban vagyok, de mint katás és havi 25 000 Ft-ot kell-e fizetnem, ha a papírjaim másolatát elküldöm (de hová is, ha kell), és fizetnem kell-e vagy nem a 25 000 Ft-ot. Köszönöm előre is a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Novellaíró pályázat nyereményének adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Alapanyag árának számlára történő utalása és számlázás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő bevétele

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs