92 találat a(z) 2024-es változások cimkére

Itt vannak a 2024. augusztusi elszámolható üzemanyagárak Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat – írja közleményében a NAV.

Az orosz parlament megszavazta a progresszív szja-t és a 25 százalékos társasági adót Cikk

Megszavazta szerdán az orosz parlament mindkét háza az ország adórendszerének "finomhangolásáról" szóló törvényt, amely a progresszív személyi jövedelemadó-skála újbóli bevezetését is tartalmazza.

Változnak a munkaerőpiacra lépők utáni szochokedvezmény szabályai Cikk

A 424/2022. kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt módosulnak a szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvény 11. §-a szerinti kedvezmény szabályai – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Emelkednek a közlekedési bírságok Cikk

Közel 160 ezer forintba kerül majd például, ha valaki jogosulatlanul áll meg mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen – olvasható a hvg.hu-n.

Legfrissebb lista a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása szempontjából kockázatosnak minősített országokról Cikk

A NAV Központi Irányítás Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni intézményrendszert érintő operatív koordinációs tevékenysége keretei között tájékoztatást nyújt a Pénzmosás Elleni Akciócsoport (Financial Action Task Force; FATF) által a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása szempontjából kockázatosnak minősített országokról kialakított lista legfrissebb változásai tekintetében – írja 810. számú hírlevelében a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK).

A visszaváltási rendszer áfabeli megítélése, könyvelési tudnivalók Cikk

A visszaváltási rendszer működése elméleti szinten kezd tisztázódni, azonban a gyakorlat még sok kérdést vet fel. Ilyen kérdések többek között az áfabeli és a számviteli kezeléssel kapcsolatban merülnek fel. Ennek oka egyrészről az, hogy a visszaváltási rendszer megváltoztatta az eddig rutinná vált feladatokat, másrészről, a visszaváltási rendszeren belül három alkategóriát különböztethetünk meg, ami szintén tovább bonyolítja a helyzetet.

Új ESG-ajánlás előkészítését jelentette be az MNB Cikk

Új ESG-ajánlás előkészítését jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi szolgáltatások jövőbeli irányait kutató Point Zero Fórumon – tájékoztatta a jegybank szerdán az MTI-t.

Változtak a kötelező jótállás szabályai Cikk

Változtak a kötelező jótállás alá eső termékekre vonatkozó szabályok, július 1-jétől egyebek mellett a legalább 10 ezer forint eladási árú új bel- és kültéri masszázsmedencékre, a látásjavító eszközökre, így különösen a szemüvegekre, valamint a napszemüvegekre is kötelező jótállás vonatkozik már, vételártól függően két vagy három év időtartamra – hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerdai közleményében.

Módosult a termékpiaci törvény – NAK-AM tájékoztató Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium (AM) szakmai tájékoztatóval segíti a termelőket, miután több ponton is módosult a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és a szakmaközi szervezetekről szóló törvény – közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

Átírták a miniszterek hatáskörét szabályozó rendeletet Cikk

A belügy- és az igazságügyi miniszter gyengült, a Kabinetiroda vezetője, a nemzetgazdasági és az energiaügyi miniszter erősödött – írja a hvg.hu.

Kötelezően visszaváltási díjas csomagolású italtermékek: július 1-jétől alkalmazandó előírások Cikk

2024. július 1-jétől a kötelezően visszaváltási díjas csomagolású italtermékek már csak a DRS-rendelet (450/2023. kormányrendelet) szabályai szerint hozhatók forgalomba. Milyen feladatai vannak ezzel kapcsolatban az italtermékeket gyártó, forgalmazó és értékesítő vállalkozásoknak? A leggyakrabban feltett kérdések mentén haladva összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Ezek a DRS-rendelet jövedéki vonatkozásai Cikk

2024. július 1-jétől csak a DRS-rendelet (a visszaváltási díj megállapításának és alkalmazásának, valamint a visszaváltási díjas termék forgalmazásának részletes szabályairól szóló 450/2023. kormányrendelet) szerint hozhatók forgalomba a kötelezően visszaváltható termékek – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Számos jogszabályt módosítanak a legújabb törvények Cikk

A Magyar Közlöny 2024. évi 66. számában 4 új törvényt, az Alaptörvény 13. módosítását, továbbá 7 rendeletet és 12 határozatot hirdettek ki június 18-án.

Kötelező visszaváltási rendszer: megkezdődött a visszaszámlálás Cikk

Már csak kevesebb mint egy hónapig, 2024. június 30-ig van haladékuk a gyártóknak arra, hogy a kötelezően visszaváltási díjas termékekre vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyásával hozzanak forgalomba az egyébként a DRS (Deposit Refund System) hatálya alá tartozó termékeket. Az új szabályozásnak való megfelelés 50 forintos áremelkedést jelent majd termékenként, amit a fogyasztónak kell viselnie – hacsak vissza nem váltja a kérdéses italosdobozokat és -üvegeket – írja dr. Bereznai Henrik ügyvéd a Jalsovszky Ügyvédi Iroda hírlevelében.

Harminc rendelet, öt határozat a legújabb Magyar Közlönyben Cikk

A Magyar Közlöny 2024. évi 62. számában harminc rendeletet és öt határozatot hirdettek ki június 11-én.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csekély értékű ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szja/1. számú melléklet/8.43

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink