320 találat a(z) üzemanyag cimkére

Olcsóbb lett a gázolaj Cikk

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

IIyen árakon számolhatja el az üzemanyagokat áprilisbani Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019 áprilisában fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.

Drágult a benzin, olcsóbb lett a gázolaj Cikk

A Mol bruttó 2 forinttal emelte a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolajét ugyanakkor 3 forinttal csökkentette szerdán.

Ismét drágult az üzemanyag Cikk

A Mol bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.

Emelkedett az üzemanyagok ára Cikk

A Mol bruttó 2-2 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát pénteken.

Itt vannak a márciusi üzemanyagárak! Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019 márciusában fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.

Üzemanyag-elszámolás kiszámítása Kérdés

Mivel egyedi erdészeti munkákat végzek egyéni vállalkozóként, így speciális számítást igényel a költségelszámolásban szereplő üzemanyag mennyisége. Nagy teljesítményű traktorokkal végzünk tuskófúrást, talajmarást, tuskómarást. Így szeretném megerősíteni magamat abban, hogy a 60/1992. (IV. 1.) kormányrendelet 4. mellékletben foglaltakat jól értelmezem és megfelelően számítom-e ki az elszámolható üzemanyag (gázolaj) maximálisan elszámolható mennyiségét. Tuskófúrás: 240 LE-s 174KW teljesítményű traktorral dolgozunk. 1. 1 üzemóra x 174 Kw (traktor teljesítménye) x 0,29 (4. mellékletben a szállíitási és egyéb munkák megnevezés alatti 55. sorban I. területi kategórában közepes terhelés esetén) = 50,46 Kwh, és itt nem tudom, akkor hány liter gázolaj számolható el maximálisan? VAGY 2. 0,42 l/Kwh (a 3. sz mellékletben a gép és korcsoport szerinti 0-2 éves traktor) x 174 Kw (traktor teljesítménye) = 73,08 liter gázolaj számolható el maximálisan 1 üzemóra alatt? VAGY 3. A 174 Kw traktor teljesítményt a 4. sz melléklet elején feltüntetett tapasztalati számok alapján 2,77 Kw-tal állítható elő 1 l gázolaj, azaz 174 Kw/2,77 Kwh = 62,82 liter gázolaj számolható el maximálisan 1 üzemórára? VALAMINT a szántási műveletekhez az üzemanyag számítása 4. 1 ha mélyszántást végzünk 60 cm mélyen I. területi kategóránál, akkor 159,2 Kwh x 1 ha x 0,42 l/Kwh (a 3. sz mellékletben a gép és korcsoport szerinti 0-2 éves traktor) = 66,86 l gázolajat lehet elszámolni? Válaszát várva, Köszönettel

Egyéni vállalkozó üzemanyag-elszámolása átalányban Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Kézi- és gépi fakitermeléssel foglalkozó vállalkozó a költségeit tételesen számolja el. Az üzemanyag-elszámoláshoz a 60/1992 (IV.1) kormányrendeletben foglaltakat használja, vagyis számla alapján nincs elszámolva sem benzin, sem gázolaj, áfabevallásba sincs helyezve a gázolaj áfatartalma. A kérdésem az lenne, hogy az átalányban elszámolható üzemanyagköltségnek milyen bizonylati nyilvántartása van, elegendő-e egy olyan kimutatás, mely tartalmazza a bevételi számlák alapján a felhasznált m3, hektár mennyiséget, a kiszámítás menetét a kormányrendelet szerint? Ebben az esetben milyen üzemanyagárat kell alkalmazni, benzin-, gázolaj és kenőanyag tekintetében, van-e egyéb bizonylati teendő, feltétel, aminek meg kell felelni, ha ezt az üzemanyag-elszámolást választja éven keresztül a vállalkozó? Válaszát előre is köszönöm!

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken – értesült piaci forrásokból az MTI.

Üzemanyag-szivárgás veszélye miatt autókat hív vissza a Volvo Cikk

A Volvo Cars 219 ezer autót hív vissza a szervizekbe megelőző javításra – tájékoztatta az autógyár a német dpa hírügynökséget.

Benzin áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha emelővillás targoncához használunk benzin üzemanyagot, annak áfatartalma levonható-e? Válaszát előre is köszönöm.

Itt vannak a februári üzemanyagárak! Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2019 februárjában fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámoláskor alkalmazható üzemanyagárakat.

Drágult az üzemanyag Cikk

A Mol bruttó 4 forinttal emelte a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Üzemanyag alapnorma megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 60/1992 (IV. 1.) kormányrendelet alapján hogyan lehet megállapítani a következő gépjármű alapnormáját (mivel a mellékletben nem szerepel)? Adatok: P1= 1364 cm3, P2=66 KW, G=1090 kg, F.1=1545 kg, J=N1, S.1=2 a forgalmi engedély adatai alapján. A gépjármű diesel, 2002 után gyártották, Toyota Yaris típusú áruszállító. Eddig szgk. átalány fogyasztással számoltuk el az üzemanyagköltséget, de szeretnénk üzemanyag-megtakarítást kifizetni. Ekkor ütköztünk a problémába. Segítségét köszönöm.

Olcsóbb lesz a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal csökkenti a Mol a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi adókedvezmény 2.

Lepsényi Mária

adószakértő

T1041

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close