20 találat a(z) üzemanyag-elszámolás cimkére

NAV: itt vannak a januári és februári üzemanyag-elszámolóárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2021 januárjában és februárjában alkalmazható üzemanyagárakat.

Pizzafutár Kérdés

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing Kérdés

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Üzemanyagtartály: elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik kft. a telephelyén elhelyezne egy 1000 literes üzemanyagtartályt, ebből tankolná tehergépkocsijait. Kérdésem az, hogy mivel nincs literszámláló, nem fogja tudni, hogy melyik teherautójába mennyit fog tankolni. így hogyan tudja elkészíteni az üzemanyag-elszámolást? Menetlevelet vezet, így a havi kilométert tudni fogja. Válaszukat előre is köszönöm. Önadózó Kft.

Lízingelt autók üzemanyag-elszámolásai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Lombard lízingtől vásárolt egy cég zárt végű lízinggel tehergépkocsit, ilyenkor a lízingdíj áfarésze teljes mértékben visszaigényelhető? S a tankolási számláknál és és a karbantartásiköltség-számláknál, valamint parkolásnál és mosásnál az áfa itt is visszaigényelhető teljes mértékben? Vagy csak a magánhasználat levonása utáni részből?

Részben hibrid autó II. Kérdés

Hivatkozva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_9_2_reszben_hibrid_auto_ejm kérdés-válaszra, azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben a számla szerinti ár alapján kívánjuk elszámolni a kiküldetési rendelvényen az üzemanyagot, hogyan kell az árat megállapítani? Melyik számlán szereplő árat kell figyelemve venni? Csatolni kell a számlát a kiküldetési rendelvényhez? A korábbi kérdésemre adott válasz gyakorlati megvalósítására lennék kíváncsi.

Céges autó magánhasználata: üzemanyag-elszámolás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_7_30_Ceges_auto_uzemanyag_elszamolasa__jwt kérdésemre nem kaptam meg a választ: kimondottan üzemanyagra tekintettel vizsgálva a kérdést: céges autó magánhasználata alatt (például szabadság idején) elhasznált üzemanyag az Szja tv. 8.37. alá tartozik? Köszönettel: PM

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném segítségét igénybe venni: Van két autó a fuvarozói vállalkozásomban: egy 3,5 t alatti és egy 11.9 tonna össztömegű. Idáig az üzemanyag-elszámolás számla alapján történt, figyelembe véve a fogyasztási normát (hogy beleférek-e a normába vagy túlfogyasztás esetén a törvényben leírt módon térítem meg). Idén szeretnék áttérni a NAV norma szerinti elszámolásra (nem számla alapján). Lehetséges-e mindkét autó esetén? Vagy csak a 3,5 t alattinál lehetséges? Vagy a 11,9 tonnás esetén maradhat a számla alapján történő elszámolás és a 3,5 t alattinál lenne a norma szerinti elszámolás? Megtisztelő válaszát előre is megköszönöm!

Saját teherautóval fuvarozás kft.-nek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy egy kft. alkalmi munkavállalója, aki a saját teherautójával fuvarozza a terméket időnként, hogyan tudná a kft. felé elszámolni az üzemanyag-, autópálya-költséget elszámolni? Válaszukat köszönöm

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél, ahol épületbontási munkálatokat, illetve földmunkákat végeznek, az árbevétel 800 millió Ft, az üzemanyag kb. 20 millió Ft. Az üzemanyagot üzemanyagtartályba teszik és onnan tankolják a nehézgépeket, mivel azok nem közlekednek. A kft. a 20 millió Ft-ot számla alapján számolja el és könyveli le. Mivel kell a cégnek a számlán kívül rendelkeznie, hogy ezt az összeget helyesen számolják el? Milyen nyilvántartást kell vezetni? Kell-e a nehézgépek fogyasztását dokumentálni? Milyen törvényben lehet a fogyasztási normákat megtalálni? Milyen bizonylattal kell alátámasztani ezt a költséget a számlán kívül és ezt melyik törvény írja elő? Számviteli tv.-ben ilyet nem találtam. Köszönöm a válaszát. Polyák Márta

Üzemanyag-elszámolás II. Kérdés

Tisztelt Kneitner Lea Adószakértő! 2017.04.11-én feltett kérdésemre a következő választ adta. Ha a személygépkocsi bármilyen mértékben szolgálja a gazdasági tevékenységet, akkor nem kell útnyilvántartást vezetni. Az utolsó bekezdésben pedig – alátámasztásként –, hogy az, ha a személygépkocsit a gazdasági tevékenységhez használja, bármilyen nyilvántartással történhet. A kérdésem egyszerű volt. Kft. személygépkocsit vásárolt, amit a gazdasági tevékenységéhez is használ és magáncélra is. A cégautóadót megfizeti. Üzemanyag- és javítási költség milyen mértékben számolható el, és az áfa milyen mértékben vonható le? Útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt kell-e vezetni? A jogszabályt elolvastam, de nem értelmezem. Ezért kérem az Ön válaszát, és nem a jogszabály felsorolását. Köszönöm.

Személygépkocsi üzemanyag, biztosítási költség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyéni vállalkozó havi 500 kilométerig üzemanyagköltséget számolhat el számla nélkül. Megteheti ezt abban az esetben is, ha nincs a tulajdonában személygépkocsi? Másik kérdésem az, hogy egyéni vállalkozó elszámolhat-e el kockázati életbiztosítást, rokkantságra szóló kiegészítő biztosítást, nőknek szóló műtéti térítést nyújtó biztosítást, kritikus betegségekre szóló kiegészítő biztosítást, csonttörés esetén térítést nyújtó kiegészítő biztosítást? Köszönöm a válaszát.

Üzemanyag-térítés Kérdés

Milyen adózási feltételek mellett lehetséges kifizetni munkavállalónak üzemanyagról szóló számlát, amelyet saját gépkocsija tankolásakor a munkáltató vállalkozás nevére állíttatott ki? Amennyiben megfizeti a munkáltató a gépjármű után a cégautóadót, elszámolhatóvá válik-e az üzemanyagról szóló számla?

Cégautó kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kötelező tőkemelés (kft.-k esetében 3 millió forint) miatt az egyik kft. tagja a saját autóját szeretné bevinni tőkeemelésre apportba. A kérdése az lenne, hogy továbbra is el tud számolni üzemanyagnorma szerinti költségáltalányt, ahogyan azt eddig a kiküldetési rendelvény alapján tette, vagy ez már nem lehetséges, ha bevitte az autót apportba?Előre is köszönöm a választ: Kamarásné Judit

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close