53 találat a(z) ügyintézés cimkére

Kiküldetési rendelvény Kérdés

Vámhatározat pótlása Kérdés

NAV: augusztus közepétől a SORSZIG-nyomtatvány az ONYA-n érhető el Cikk

A nyugták és számlák nyomdai előállításakor a sorszámtartományt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. NGM rendelet 4. § (2) bekezdése értelmében, az előállító SORSZIG-nyomtatványon benyújtott kérelme alapján jelöli ki. A nyomtatványt a NAV 2022. augusztus 18-ától az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) teszi elérhetővé. Így egyszerűbben, gyorsabban tölthető ki és nyújtható be a NAV-hoz – tette közzé honlapján a NAV.

NAV: üzemszünet lesz az online számla rendszerében Cikk

Az online számla rendszerének karbantartása miatt 2022. július 11-én 19 és 20 óra között a webes felületre belépéskor, valamint a gépi interfészen elérhető szolgáltatások használatakor előfordulhat kapcsolódási probléma – tette közzé csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Üzemszünet lesz a NAV külső kommunikációs rendszerében Cikk

Május 28-án (szombaton) 22 órától 2022. május 29-én (vasárnap) 06 óráig a NAV Külső Kommunikációs Rendszerének (KKK2) tervezett karbantartását végzi NAV Informatikai Intézete.

Így lehet érdeklődni a NAV-nál Cikk

Ha valaki saját adóügyét szeretné intézni a NAV-nál, például kedvezményekkel kapcsolatban kér segítséget, az ügyfélszolgálat személyes felkeresése nélkül, telefonon vagy e-Papíron is elérheti a hivatal munkatársait – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Módosult a lakcím fogalma Cikk

Az év elején több olyan jogszabályváltozás lépett hatályba, ami a mindennapi életünket és az általános ügyintézéseket is érinti – a változásokat az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás összegezte.

Tb, magyar egyéni vállalkozó ausztriai lakóhely, ingázó Kérdés

Okmányirodai ügyintézés Kérdés

Egyszerűbb ügyintézés a kormányablakokban az aláírásminta alapú hitelesítéssel Cikk

Egyszerűbb ügyintézésre nyílik lehetőség a kormányablakokban az új típusú, aláírásminta alapú hitelesítéssel – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Vodafone-ügyfelek, figyelem! Öt napig korlátozott lesz az ügyintézés Cikk

Július 24-28. között a Vodafone Magyarországnál megújul a mobilelőfizetéssel rendelkező ügyfelek kiszolgálása, ezért ebben az időszakban több értékesítési és ügyintézési folyamat csak korlátozottan érhető el – közölte ma a vállalat. Az ügyintézési szünet mintegy 3 millió ügyfelet érint.

Ügyfélfogadás a NAV központi ügyfélszolgálatain Cikk

Időpontfoglalás alapján fogadják a személyesen megjelenő ügyfeleket a NAV központi ügyfélszolgálatai – közölte a Newmzeti Adó- és Vámhivatal. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatóknál Cikk

Mától szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatóknál a koronavírus terjedésének megakadályozására tett kormányzati intézkedésekkel összhangban.

Elhunyt egyéni vállalkozó vállalkozásának öröklése, 2. Kérdés

• Közismert, hogy a budapesti hagyatéki ügyek minimum 180 napig tartanak, hogyan lehet kivárni a hagyatéki eljárás végét és közben megtartani a 90 napos igény-bejelentési határidőt? Lehet, hogy kezdetnek az ember "csak" bejelenti a szándékát a kormányablaknál, és a tényleges ügyintézést csak a hagyatéki eljárás után megkezdeni? • Számomra a dolog úgy néz ki, hogy először le kell zárni az elhunyt vállalkozását, és utána egy "kvázi új" vállalkozást elindítani. De lehet egy lezárt adószámot "feléleszteni"? Mivel az "új" vállalkozás átveszi a régi vállalkozást, lehet annak tartozása? Hogyan lehet egy vállalkozást tisztességesen lezárni, ha már nem élnek a hozzáférési jogosultságok? Mi a helyzet a szükséges bevallásokkal? Például az alkalmazott fiú 08-sa, illetve a kiléptetése az alkalmazásból Valószínű, hogy még több kérdésem lesz. A sok kérdés miatt (mivel nem akarok visszaélni a mostani helyzettel) – ha az Önök környezetében van egy felkészült szakember, akinek kedve lenne ezt az ügyet végig vinni – adják ki neki az elérési paramétereimet, hajlandó vagyok anyagi áldozatokra is. Végül lenne egy javaslatom. Mostanában sokszor lapozok bele a "Cégek átalakulása és megszünése" legújabb kiadványukba, tetszik. Jó lenne, ha valami hasonló születne az egyéni vállalkozásokra is. Tisztelettel: Mihajlov Nikifor +36 20 9293 402

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink