145 találat a(z) ügyfélkapu cimkére

Biztosítási adatok lekérdezése, ellenőrzése ügyfélkapu segítségével Cikk

Az ügyfélkapun keresztül megannyi, az előző cikkekben ismertetetteken is túlmenő lehetőség tárul elénk, ha munkavállalóként vagy – az ott elérhető információk tekintetében – munkáltatóként kívánjuk igénybe venni azt. Releváns információkat kaphatunk a felhasználók jogviszonyáról és különböző jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos tájékoztatókra kereshetünk, melyek a munkaviszonyhoz, munkajogi áttekintésekhez kapcsolódnak. Cikkünkben az ügyfélkapu-felhasználókat mint foglalkoztatottakat érintő fontosabb funkcióit vizsgáljuk meg.

Ügyfélkapu: amit a tárhelyről tudni érdemes Cikk

A hivatalos szervek is egyre jobban törekednek arra, hogy a hivatali ügyekben a kapcsolattartás elektronikusan valósuljon meg elkerülve ezzel a személyes ügyintézéskor felmerülő időráfordítást és költségeket. E célból hozták létre a tárhelyet. Ez egy e-mail-fiókszerű felület a hivatalos dokumentumok és értesítések küldése és fogadása céljából, mely szignifikánsan egyszerűbbé teszi a felek közötti kommunikációt. Az oldal a vonatkozó jogszabályokban meghatározott biztonságos kézbesítési szolgáltatás. Cikksorozatunk harmadik részében a tárhely funkcióival foglalkozunk.

Így kérdezhető le a KHR-státusz az ügyfélkapun keresztül Cikk

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) adatbázisnak rendkívül fontos szerepe van akkor, amikor valaki hitelt veszel fel, vagy éppen hitelkártyát, hitelkeretet igényel. Ha negatív státusszal szerepel az adatbázisban – például egy korábbi, nem szerződés szerint fizetett hitel miatt – akkor ez azt jelenti, hogy meghatározott ideig nem lesz hitelképes. Az ügyfélkapufiókon keresztül pillanatok alatt lekérdezhető a KHR-státusz, ráadásul költségmentesen.

Hasznos funkciók az ügyfélkapun: elektronikus aláírás, rendelkezési nyilvántartás Cikk

Cikksorozatunk első részében röviden összefoglaltuk, hogy milyen feltételekkel és hogyan tud valaki ügyfélkapufiókot regisztrálni. A második részben az ügyfélkapu egyes jobban, vagy talán kevésbé ismert felhasználási lehetőségeivel foglalkozunk.

Miért jó az ügyfélkapu, és miként hozható létre? Cikk

Az e-ügyintézés a magánszemély felhasználók között is egyre jobban terjed, hiszen jelentős terhet és elkerülhető plusz rohanást vehet le valakinek a válláról. Ügyfélkapu alkalmazásával akár meghosszabbíthatja jogosítványát, ellenőrizheti munkáltatója hány órára jelentette be. Az ügyfélkapu regisztrációjára több lehetőség is van, cikkünkben ezeket járjuk körbe.

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása Cikk

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteki közleményében.

Ügyfélkapu EGYKE Kérdés

AVDH hitelesítés Kérdés

A könyvvizsgáló kéri a NAV jelszavamat Kérdés

Külföldi ügyvezető ügyfélkapuja Kérdés

Ügyfélkapuadatok Kérdés

Elkészült a beszámoló, hogyan helyezheti letétbe a könyvelő? Cikk

A számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének szabálytalan, késedelmes teljesítése, illetve elmulasztása komoly következményekkel járhat. Mégis sok cégtulajdonost megnyugtat az a tudat, hogy a könyvelő állította össze a beszámolót, így neki is kell azt letétbe helyeznie, azaz beküldenie a „megfelelő helyre”.

Szja-bevallás: mire figyeljünk, ha oda akarjuk adni valakinek adónk 1 százalékát? Cikk

Az szja 1+1 százalékhoz kötődő rendelkezőnyilatkozat – amely a NAV honlapjának kezdőoldalán is elérhető - elektronikusan, illetve papíralapon postán vagy személyesen is benyújtható az adóhivatalhoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „22EGYSZA” lapon május 22-éig.

A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről adattal rendelkezik Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azoknak a szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Ügyfélkapu Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink