53 találat a(z) ügyészség cimkére

Fiktív állások – megindult az eljárás a francia elnökjelölt ügyében Cikk

Független vizsgálóbírók fognak eljárni és az esetleges vádemelésről dönteni a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon családtagjainak állítólagos fiktív parlamenti állásai ügyében – közölte péntek este a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség.

Vádalkut kötött az ügyészséggel egy korrupcióval vádolt volt miniszter Romániában Cikk

Vádalkut kötött a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) a volt közlekedési miniszter, Relu Fenechiu, akit parlamenti képviselői minőségében elkövetett pénzmosással és befolyással való üzérkedéssel állítottak ismét bíróság elé – közölte pénteken a vádhatóság.

Eddig két cégvezetőt gyanúsítanak egy kétmilliárdos csalás miatt Cikk

Egy kétmilliárd forintos, hitelszerződéssel kapcsolatos csalás miatt indított nyomozást a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentésére a Budai Nyomozó Ügyészség.

Tizenegymilliós sikkasztással vádolnak egy postai pénztárost Cikk

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki egy piliscsabai posta pénztárosaként 11 millió forintot vett ki jogosulatlanul a kasszából – tájékoztatotta az ügyészség szóvivője.

Vesztegetésgyanús röszkei pénzügyőrök Cikk

A Röszkei Határkirendeltség nyolc jelenlegi és volt pénzügyőrét hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A hivatásos pénzügyőrök a gyanú szerint rendszeresen jogtalan előnyt kértek és kaptak a fuvarozóktól – közölte Waltner Rolland főügyészhelyettes csütörtökön.

Korrupcióért négy évre ítélték a volt elnök testvérét Cikk

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a konstancai táblabíróság csütörtökön Mircea Basescut, Traian Basescu volt román államfő testvérét, akit befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek.

MNB-alapítványok: az ÁSZ vizsgálatot ígér, az ellenzék ennél többet vár Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdte a jegybanki alapítványok gazdálkodása ellenőrzésének előkészítését – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel. Az ellenzéki pártok ügyészségi vizsgálatot és intézkedéscsomagot sürgetnek az alapítványi költések felderítésére.

Ügyvéd vezette a bűnbandát Cikk

Vádat emelt egy nyíregyházi ügyvéd által vezetett, negyventagú bűnszervezet ellen a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Több tízmilliárdos vagyonzár szándékos csőd gyanúja miatt Cikk

Rekordméretű vagyonzárat rendelt el a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Astra román biztosítótársaság tulajdonosa, Dan Adamescu ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan vitte csődbe a biztosítót.

Elutasította az Uberrel kapcsolatos feljelentést a NAV Cikk

Bűncselekmény hiányában elutasította az Uber-ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – közölte a NAV az MTI érdeklődésére szombaton.

Abszurd közjáték: az állami cég nem volt hajlandó átadni az ellenőrzéshez szükséges dokumentumokat Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, mert nem lehetett végrehajtani az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. számvevőszéki ellenőrzését, ugyanis a cég nem bocsátotta rendelkezésre a szükséges dokumentumokat.

Fiktív számlák gyártásával vádolják a cég volt vezetőjét Cikk

Több mint százmillió forintos adócsalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség egy hódmezővásárhelyi cég korábbi vezetőjével szemben – tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A NAV-nak is dolgozott a kitiltási botrány vádlottja Cikk

Szinte tálcán kínálta az ügyészség, hogy bukkanjunk rá, kit vádolt meg a kitiltási botránnyal kapcsolatban. Az állam egyik nagy beszállítójának számító cég tulajdonosa és ügyvezetője, a CBA központi cégének résztulajdonosa az, akit egyedül vádolt meg az ügyészség. A hvg.hu-nak azt mondta, nem tud arról, hogy ő vádlott lenne, kis időt kért a reagálásra, azóta elérhetetlen. A főügyészség nem erősít meg, de nem is cáfol.

Költségvetési csalással vádolják a volt tévéelnököt Cikk

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Magyar Televízió Zrt. egykori elnöke, majd stratégiatervezési és kommunikációs igazgatója ellen – közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész szombaton.

Másfél milliót kért a pénzügyőr − kapott, de nem köszönte meg Cikk

Egy pénzügyőr, egy vállalkozó, egy próbavásárlás, egyszer 1,5 millió forint. Ha ezt összeadjuk, kijön egy vádemelés vesztegetés miatt. De vajon ki ellen?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs