9 találat a(z) újságíró cimkére

22 év után összeült az újságírók szakszervezete Észak-Koreában Cikk

Észak-Koreában 22 éve először ült össze ismét az újságírók szakszervezete a héten, a gyűlésen felszólították a tagokat, legyenek a kormányzó Koreai Munkapárt elkötelezett szóvivői – derült ki a KCNA észak-koreai hírügynökség szerdai bejelentéséből.

Termék (személygépkocsi) tesztelés, promotálás adóvonzatai Kérdés

Több újságíró fiókját felfüggesztette a Twitter Cikk

Magyarázatot várnak Elon Musktól, a Twitter új tulajdonosától azok az újságírók, akiknek fiókját helyi idő szerint csütörtökön felfüggesztette a közösségi oldal; a dél-afrikai származású milliárdos szerint az oldal közösségi alapelvei mindenkire, így az újságírókra is vonatkoznak – közölte az MTI.

Az Európai Bizottság új médiatörvényének tervezete megszüntetné a médiakoncentrációt Cikk

A médiának szabadon, politikai befolyástól mentesen kell működnie, nem válhat egyetlen párt propagandagépezetévé – jelentette ki Vera Jourová átláthatóságért és értékekért felelős biztos a médiapluralizmus és a média függetlenségének védelmét célzó európai bizottsági javaslatok bemutatásakor pénteken, közölte az MTI.

Ekho-s másodállás válllakozóként Kérdés

Szerzői jogi szabályozás: az EP megszavazta a tervezetet Cikk

Nagy többséggel megszavazta vitatott szerzői jogi szabályozási tervezetét szerdán az Európai Parlament plenáris ülése.

USA-ból származó jövedelem adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy argentin állampolgár, aki már több mint 1 éve magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik, egy USA-ban letelepedett cégtől kapna újságírói, szakértői tevékenységért jövedelmet. A külföldi céggel nem állna munkaviszonyban, a tevékenységet Magyarországról végezné. A NAV telefonos tájékoztatása szerint önálló tevékenységből származó jövedelemként kell kezelni, így megilleti a 10%-os költségáltalány alkalmazásának lehetősége. Mivel a kifizető az átutalt összegből adót tudomásunk szerint nem von le, 22% ehofizetési kötelezettség is terheli a magánszemélyt, amire a 82%-os szabályt (korábban 78%) alkalmazhatja. Kérdésünk, hogy fentieken kívűl keletkezik-e egyéb adókötelezettsége a magánszemélynek, illetve, hogy biztosított legyen Magyarországon, katás egyéni vállalkozóként a fenti tevékenységet végezheti-e? Köszönjük!

Adótrükkök: nem találná ki, kik a vádlottak Cikk

Vádat emeltek Luxemburgban az ellen az újságíró ellen, aki elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a nagyhercegség éveken át több száz vállalat számára teremtett lehetőséget az egyébként külföldön fizetendő adóterheik minimalizálásra – jelentette pénteken az EUObserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.

Egyéni vállalkozó ekho Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főfoglalkozású egyéni vállalkozó (főtevékenység TEAOR 5911. film, tévéműsor, egyéb tevékenység TEAOR 5920,6935) éves bevétele áfa nélkül körülbelül 9 millió forint, amelyről áfás számlát állít ki, bevétele nem csak egy vevőtől származik. Az egyéni vállalkozó 2015. 04. 01-től heti 40 órás munkaviszonyt létesít FEOR 2716 újságíró munkakörben, havi munkabére: 200 ezer forint. Kérdésem: választhatja-e az egyéni vállalkozói jogviszonyában és/vagy a munkaviszonyában az ekhót, illetve hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettsége az egyéni vállalkozásában és a munkaviszonyában? Ha választhatja az ekhót az egyéni vállalkozásában, foglalkoztathat-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében munkavállalót?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-díj, -kötelezettség, számviteli elszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletszerűség kérdése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Gyártó vagy sem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3