13 találat a(z) újraszámítás cimkére

Rokkantsági ellátás újraszámolása Kérdés

Lemondható-e, újra megállapítható-e a nyugdíj? Kúriai döntés Cikk

Le lehet-e mondani az öregségi nyugdíjról annak érdekében, hogy az ellátás melletti munkavégzés alapján magasabb járandóságot állapítsanak meg? A Kúria tájékoztatót közölt az Mfv.III.10.148/2019/3. számú ügyben hozott határozatáról.

Nyugdíj újraszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 40 éves munkaviszonnyal mentem el nyugdíjba 2018-ban, ez év december 7-ével betöltőm a 64. évet az öregségi nyugdíj korhatàrát. Kérhetem-e az újraszámolást az öregségi nyugdíjra?

Szolgálati járandóságból öregségi nyugdíj Cikk

A szolgálati járandóságban részesülő személyek, ha nyugdíjkorhatáruk betöltéséig újabb biztosítási időket szereztek, kérhetik nyugdíjuk újraszámítását. Új ellátásuk összegét azonban nemcsak növelő, hanem csökkentő tényezők is befolyásolják.

Utólag kérhető-e a nyugdíj újraszámolása? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy ha 2018 .01. 20-án betöltötte a férjem az öregségi nyugdíjkorhatárt, előtte rokkantsági ellátásban részesült, akkor nem kértük az újraszámolást, azt utólag megtehetjük? Köszönöm válaszát.

Nyugdíj újraszámítása, egészségügyi ellátás korengedményesként Cikk

Kettős állampolgár visszaköltözött Magyarországra, állandó lakcímmel. Külföldön szerzett jövedelme után kap korengedményes nyugdíjat. A nyugdíjkorhatárig dolgozott, hogyan kérheti nyugdíja újraszámítását? Miként jogosult alap és teljes egészségügyi ellátásra? Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Külföldi nyugdíj, nyugdíj újraszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Magyar-kanadai állampolgár, kanadai öregségi nyugdíjas állandó lakhellyel Magyarországra költözött. A nyugdíja után - úgy gondolom - nincs adókötelezettsége. Miképpen jogosult (alap és teljes) egészségügyi ellátásra? 2. Korengedményes nyugdíjas, a nyugdíjkorhatárig dolgozott, ezért célszerű kérnie a nyugdíja újraszámítását. Milyen nyomtatvány kitöltésével teheti ezt meg? 3. Úgy tudom, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 1 hónappal már lehet a kérelmet benyújtani. Milyen módon történik ez, tekintettel arra, hogy igazolni kell a korhatár betöltésekor a biztosítási jogviszony megszüntetését? Válaszát előre köszönöm.

Öregségi nyugdíj utólagos újraszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk úgy érzi, hogy nem számítottak be mindent a nyugdíj megállapításakor. Van-e lehetőség a Nyufig általi újraszámolásra? Köszönettel: Céghmester

Nélkülözhetetlen információk nyugdíjba készülőknek Cikk

Tudta Ön, hogy kártérítés illeti meg, ha késlekedik a nyugdíjintézet? Meddig lehet a nyugellátás iránti igénytől visszakozni? Meddig kérheti nyugdíja újraszámítását? Mikor van lehetőség akár több éve lezárt nyugdíjügyben is a nyugdíjas szempontjából pozitív módosításra? Ezekre és még sok egyébre is választ kap.

Rokkantási ellátásból nyugdíjba Kérdés

2009. december 15-ével lettem rokkantnyugdíjas. 2016. október 12-én betöltöm a 63. életévemet, kérhetem-e új kiszámítását a nyugdíjamnak? 36 év munkaviszonyom van egyéni vállalkozóival együtt. Most már nem vagyok aktív. Köszönettel várom válaszukat.

Korhatár előtti nyugdíj: szolgálati idő növelése és kereseti korlát Cikk

Olvasónk saját jogú nyugdíjas volt, most korhatár előtti ellátást kap, mellette dolgozik. Mennyit kereshet, hogyan számítják be ezt a munkáját járandóságába? Kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nyugdíj: ilyenkor számítható újra Cikk

Meghatározott feltételek esetén a korhatár előtti ellátásban részesülőt megillető összeg újraszámítható az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor.

Nyugdíj-újraszámítás: ők kérhetik Cikk

A korhatár előtti ellátásban részesülők jelentős része dolgozik, vállalkozik, következésképpen nyugdíjjárulékot kell fizetnie. Ezért a korhatár betöltésekor – meghatározott feltételek teljesülése esetén – kérhetik nyugdíjuk újraszámítását. Milyen határidővel van erre lehetőségük és mit kell tenniük? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony ekho

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Transzferár-nyilvántartás

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Készletlopás elszámolása

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs