19 találat a(z) újraszámítás cimkére

Rokkantsági ellátás: mutatjuk, hogyan lehet újraszámíttatni, ha valaki sokat keresett mellette tavaly Cikk

A rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátás alapja a havi átlagjövedelemnek – a komplex felülvizsgálat eredményétől függő – meghatározott százaléka. Ha valaki az ellátás mellett korlátlanul folytatható keresőtevékenységéből a múlt évben magasabb jövedelmet szerzett, mint amekkora jövedelem alapján eredendően megállapították a rokkantsági ellátását, újraszámíttathatja azt, noha ehhez kerülő út vezet.

Elhatárolás időszakának utólagos módosítása Kérdés

Nyugdíj újraszámítása Kérdés

Nyugdíj újraszámítása Kérdés

Nyugdíj melletti munkavégzés és ellátásemelés Cikk

Versenyszférából, kft. alkalmazottjaként a nők 40 évével vált nyugdíjassá az adózó. Nyugdíj mellett szeretne még munkát vállalni, erre lehetősége most egy közszférában lévő egészségügyi intézmény gyógyszertárában lenne. A jelenleg hatályos módosítások után (159/2023. kormányrendelet) kérdéseim a következők: - rá sem vonatkozik a keresetkorlát; - a nyugdíjfolyósítás szüneteltetésre kerülne a munkaviszony fennállásának időtartamáig; - a nyugdíj újraszámításra, ha jól értelmeztem nincsen lehetősége, hisz nem szerez szolgálati időt. Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Németországból nyugdíj járhat? Kérdés

Rokkantsági ellátás újraszámolása Kérdés

Lemondható-e, újra megállapítható-e a nyugdíj? Kúriai döntés Cikk

Le lehet-e mondani az öregségi nyugdíjról annak érdekében, hogy az ellátás melletti munkavégzés alapján magasabb járandóságot állapítsanak meg? A Kúria tájékoztatót közölt az Mfv.III.10.148/2019/3. számú ügyben hozott határozatáról.

Nyugdíj újraszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 40 éves munkaviszonnyal mentem el nyugdíjba 2018-ban, ez év december 7-ével betöltőm a 64. évet az öregségi nyugdíj korhatàrát. Kérhetem-e az újraszámolást az öregségi nyugdíjra?

Szolgálati járandóságból öregségi nyugdíj Cikk

A szolgálati járandóságban részesülő személyek, ha nyugdíjkorhatáruk betöltéséig újabb biztosítási időket szereztek, kérhetik nyugdíjuk újraszámítását. Új ellátásuk összegét azonban nemcsak növelő, hanem csökkentő tényezők is befolyásolják.

Utólag kérhető-e a nyugdíj újraszámolása? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy ha 2018 .01. 20-án betöltötte a férjem az öregségi nyugdíjkorhatárt, előtte rokkantsági ellátásban részesült, akkor nem kértük az újraszámolást, azt utólag megtehetjük? Köszönöm válaszát.

Nyugdíj újraszámítása, egészségügyi ellátás korengedményesként Cikk

Kettős állampolgár visszaköltözött Magyarországra, állandó lakcímmel. Külföldön szerzett jövedelme után kap korengedményes nyugdíjat. A nyugdíjkorhatárig dolgozott, hogyan kérheti nyugdíja újraszámítását? Miként jogosult alap és teljes egészségügyi ellátásra? Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Külföldi nyugdíj, nyugdíj újraszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Magyar-kanadai állampolgár, kanadai öregségi nyugdíjas állandó lakhellyel Magyarországra költözött. A nyugdíja után - úgy gondolom - nincs adókötelezettsége. Miképpen jogosult (alap és teljes) egészségügyi ellátásra? 2. Korengedményes nyugdíjas, a nyugdíjkorhatárig dolgozott, ezért célszerű kérnie a nyugdíja újraszámítását. Milyen nyomtatvány kitöltésével teheti ezt meg? 3. Úgy tudom, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 1 hónappal már lehet a kérelmet benyújtani. Milyen módon történik ez, tekintettel arra, hogy igazolni kell a korhatár betöltésekor a biztosítási jogviszony megszüntetését? Válaszát előre köszönöm.

Öregségi nyugdíj utólagos újraszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk úgy érzi, hogy nem számítottak be mindent a nyugdíj megállapításakor. Van-e lehetőség a Nyufig általi újraszámolásra? Köszönettel: Céghmester

Nélkülözhetetlen információk nyugdíjba készülőknek Cikk

Tudta Ön, hogy kártérítés illeti meg, ha késlekedik a nyugdíjintézet? Meddig lehet a nyugellátás iránti igénytől visszakozni? Meddig kérheti nyugdíja újraszámítását? Mikor van lehetőség akár több éve lezárt nyugdíjügyben is a nyugdíjas szempontjából pozitív módosításra? Ezekre és még sok egyébre is választ kap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Export szolgáltatás mérnöki tevékenység

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfabevallás 8. sora

Bunna Erika

adótanácsadó

Rabat elszámolás főkönyvben

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3